Freitag, 17. Dezember 2010

Ryhtyiskö kummiksi?

Meillä on kaksi suomalaista ja neljä saksalaista kummilasta ja Plan Internationalin kautta kiinalainen kummityttö ja nyt olisi mahdollisuus ottaa seitsemäs, mutta taidan kieltäytyä kunniasta.
Saksan meterologian laitos antoi pitkään matalapaineille naisen, korkeapaineille miehen nimen, mutta tasa-arvosyistä nimenanto muutettiin niin, että naiset ja miehet vaihtelevat vuosittain eivätkä pelkästään naiset ole pahan ilman lintuja. Nimet annetaan aakkosjärjestyksessä. Nykyään on jopa mahdollisuus ostaa kummius matala- tai korkeapaineelle ja minä voisin esimerkiksi ostaa korkeapaineen nimeltä Allu ja sitten joskus kuulisin uutisissa, että odotettavissa on kaunista säätä, kun Allu on tulossa. Korkeapaine maksaa 299 EUR, matalapaine 199 EUR.
Eiliseksi oli luvattu myrskyä ja lumisadetta nimellä Petra, netistä näkee, kuka Petra siinä on nimenantajana toiminut. Petra tuli (huonon kelin takia?) muutamaa tuntia myöhässä, mutta tuli sitten ja lunta alkoi sataa isoina hiutaleina. Katujen liukkaudesta varoitettiin, kaupungilta oli loppunut suola. Onneksi pääsin ajoissa kuntosalilta ja kampaajalta kotiin ja sain nauttia lumisateesta ikkunan ääressä. Pari kertaa kävin lumitöissä, kun meillä on velvoitus tehdä reilun metrin levyinen kaista jalkakäytävälle ohikulkijoita varten. Vähän hankalaa hommaa se oli, kun meillä ei ole mitään välineitä lumitöitä varten, luudalla yritin lakaista. Illemmalla lumi oli aika kosteaa ja innostuin tekemään lumilyhdyn. Joku vähän tuntemattomampi naapuri kulki ohi ja ajatteli, että nyt tuo eukko on seonnut täysin, kun tekee lumipalloja. Kun Allumies tuli töistä kotiin, hän pääsi ihailemaan lumilyhtyä, jossa paloi kynttilä.

Kommentare:

 1. Taidan laittaa sinulle joululahjaksi lumilapion!
  Meillä -20C ja aurinko just ja just horisontin yläpuolella.Kaunista!
  Hyvää viikonloppua
  Maikki

  AntwortenLöschen
 2. Minun sisäisen säätilani nimi on Clarissa ja se tarkoittaa korkeapainetta ja aurinkoista joulunalusmieltä;) Ei muuten maksanut senttiäkään.

  Niin söpö lyhty siellä valaisee kotipihaanne♥

  AntwortenLöschen
 3. Lumilyhty olkoon esimerkkinä naapureillekin. Täällä ei kukaan ihmettele, vaikka me väsätään lumilinnaa, eikä enää ole kotona asuvia lapsia.

  AntwortenLöschen
 4. Sitä voisi sitten vaikka ostaa jollekin joululahjaksi myrskyn!
  Meillä tuntuu aikuiset nauttivan lumesta enemmän kuin lapset,en silti kantanut lunta alas vuorelta vaikka lumilyhtyä tekikin mieli.

  AntwortenLöschen
 5. Aika hauska juttu,että voi ostaa säätilan ja vielä nimellisen:-)

  Ihana lyhty.Näin joulunaluspäivinä kaipaan lunta.Nyt menen keittämään glögiä...

  AntwortenLöschen
 6. Oletpas väsännyt kauniin lyhdyn pihallesi.
  Minusta on ihan kivaa, että on lunta etenkin näin joulun aikaan. Tulee ihan hyvä mieli, kun katsoo ikkunasta ulos ja kun kävelee ulkona lumisessa maisemassa. Ei kai sitä ole pakko aina auton kanssa liikkua.

  AntwortenLöschen
 7. Maikki: lumilapiolle olisi tarvetta, saa lähettää kiitos
  Clarissa: ai balanssit on kunnossa vai
  Leena: täällä kun ei kukaan ole ikinä nähnyt lumilyhtyä eikä tiedä, mikä on lumilinna, kun on yleensä niin vähän lunta
  Hannele: kiitos
  Sirokko: ystäville auringon, muille myrskyä
  Yaelian: siellä ollaan korkeapaineissa aakkosten loppupuolella menossa. Nyt kannattais ostaa Y.
  Sira: minäkin nautin talvisesta joulutunnelmasta paitsi silloin kun pitäis raahat painavat ostokset kotiin, on nimittäin vain kesärenkaat enkä uskalla pyörälläkään ajaa

  AntwortenLöschen
 8. Clarissa vei jalat suustani. Kaikenlaista...

  Täällä ei taida lumilyhdyn teko onnistua vähään aikaan, kun pakkasta piisaa ihan liiaksi.

  AntwortenLöschen
 9. Susadim: no eikös se olisi hauskaa,kun uutisissa tulisi tiedotus, että uusi myrsky nimeltä Susadim uhkaa Eurooppaa?

  AntwortenLöschen
 10. Minua pyydettiin kerran kummiksi, mutta se oli vitsi.

  AntwortenLöschen