Donnerstag, 13. Januar 2011

Kuvia Pariisista

Eilen satoi vettä ja sateinen päivä on oiva museopäivä ja niinpä lähdettiin suomalaismimmien kanssa  viimevuotiseen Euroopan kulttuuripääkaupunkiin Esseniin Ruhrin alueelle. Essenissä on mm. Alvar Aallon suunnittelema teatteri.
 kuva netistä

Saksan VR tarjoaa osavaltiossamme viiden hengen junalipun hintaan 36€ ja sillä saa matkustaa kaikilla paikallisjunilla ja muilla yleisillä kulkuneuvoilla ympäri osavaltiota seuraavaan aamuun kello kolmeen asti. Otimme tarjouksen vastaan, varsinkin kun Essenin tunnetussa Folkwang-museossa houkutteli impressionistien taidenäyttely Bilder einer Metropole eli Erään metropolin kuvia, teemana Pariisi 1800-luvun lopulla. Mukana oli mm. Albert Edelfeltin maalaus Luminen Pariisi ja paljon tunnettuja maalareita kuten Monet, Manet, Renoir, Gaugain, Repin, Munch,  Pissarro, Caillebotte ja vaikka mitä. Valokuvata en uskaltanut, mutta tästä löytyy selaamalla joitakin kuvia.
Juuri ja juuri uskalsin kuvata salaa kännykällä tämän ladyn, joka oli ystäviensä kanssa katsomassa näyttelyä. Hän oli asussaan kuin nainen jostain näyttelyn taulusta. Jälkikäteen harmittaa, etten uskaltanut kysyä, saanko kuvata edestäpäin, varmaan olisi antanut luvan.Kommentare:

 1. Ensin ajattelin tietenkin, että olet käynyt nyt Pariisissa, mutta ihanalta kuulosti tuo matkanne Esseniinkin. Ja kuinka loistava junalipputarjous! Se houttelee reissamaan ympäri maata ja tarjoaa mahdollisuuden monenlaisiin elämyksiin.

  AntwortenLöschen
 2. Edelfeltin Luminen Pariisi? Sitä en ole nähnytkään. Otithan kuvan?

  AntwortenLöschen
 3. Nyt haluaisin pukeutua 1800-luvun tyyliin ja lähteä Folkwang-museoon nauttimaan tuosta ihanasta näyttelystä! Hauska kuva ladystä:) Ja tuo linkki maalauksiin! Merci beaucoup!!

  AntwortenLöschen
 4. Minäkin luulin, että nyt Allulta on meeneet maat sekaisin, mutta sitten selvisi.

  Ollessani töissä arkkitehtitoimistossa kärttyinen johtajakin lämpeni, kun kerroin että kotipaikkakunnallani, ja sen lähteisyydessä on paljon Aallon suunnittelemia rakennuksia. Hänelle Aalto oli lähtes Jumala.

  AntwortenLöschen
 5. Kuulostaa upealta näyttelyltä, vahinko, että niin kaukana meiltä.
  Edelfeltin maalauksesta en kyllä olisi Pariisia tunnistanut :)
  Ja tosiaan, tuo nainen on pukeutunut näyttelyyn sopivasti.
  Nuo rautateiden erikoistarjoukset on kivoja, mekin käydään kahdestaan mielellään esim. Kielin purjehdusviikolla tai Hampurissa.

  AntwortenLöschen
 6. Kadehdittavia junatarjouksia ja myös niitä kadehdittavan lyhyitä matkoja siellä keskellä upeaa kulttuuritarjontaa.

  Onpa upea lady!

  Terveisiä nykyisestä kulttuuripääkaupungista, jossa vietetään avajaisia huomenna!

  AntwortenLöschen
 7. Vaarin! etta jossain Euroopassa voi matkustaa noin edullisesti paitsi tietty Suomessa ei ikina.
  HSL Hki, sisainen, kertalippu 2,50e, kausilippu 30pv 43,60e.
  Huhhuh...
  Mutta hienoa etta jotkut EU:ssa saa reissata edullisesti! :) ja kulttuuria pukkaa joka suunnasta...

  AntwortenLöschen
 8. kiva kuva, kerran kysyin kahdelta afrikalaiselta tätiltä, jos saan kuvata, oli niin hianot hatur..

  AntwortenLöschen
 9. lumiomena: sanottiinkin tyttöjen kanssa, että aletaan käyttämään tuota lipputarjousta useamminkin
  Leena: kuva aukeaa kun klikkaat sanaa luminen (!)
  Clarissa: s'il vous plait
  Vihreätniityt: no aika jumalallinen arkkitehti se Alvar on ollutkin, olen aina ylpeä hänestä täällä maailmalla
  Soili: mekin puhuttiin tuosta Edelfeltin maalauksesta, että siinä oli jotenkin erilainen valo kuin muiden taiteilijoiden tauluissa, jotenkin suomalainen valo. Hihi, suomalainen valo rupes kyllä naurattamaan, kun viime aikoina ainakin viisi ulkosuomalaista on sanonut, etteivät kestäisi enää sitä Suomen talven pimeyttä. Mutta onhan siellä päivällä jonkin aikaa valoisaa.
  Helena: niin, terveisiä vaan vanhasta k-kaupungista uuteen
  BLOGitse: meillä maksaa yksi matka ratikassa tai bussissa tai lähijunassa myös 2,50€, mutta sitten on tällaisia mahtavia tarjouksia. Tuossa pitää vain se tilaajan olla mukana porukassa ja todistaa henkilöllisyytensä ja on siis vain yksi lippu eli kaikki samassa junassa. Mutta halpa se kyllä on, kun ajattelee, että satoja kilometrejä voi ajella ja maksaa 7,20 per nuppi.
  Hannele: luulen, että tuo täti oli aika ylpeä asustaan ja olisi ehkä tykännytkin poseerata

  AntwortenLöschen
 10. Minä myös - eli ensin tuli ajatus, että olet todella Pariisissa. Tuli melkein ikävä sinne. Mutta kyllä varmaan Essenkin näyttelyineen vastasi ainakin melkein Pariisia. Tuo nainen tuossa pukuineen on ihana.

  AntwortenLöschen
 11. Sira: no kyllä se Pariisi Essenin voittaa, mutta sinne ei ole noin edullisia lippuja, valitettavasti. Thalyksella kyllä pääsee reilussa kolmessa tunnissa sinnekin.

  AntwortenLöschen
 12. Onpa teidän rautateillä hyvät tarjoukset! Ja näyttely kuulostaa mielenkiintoiselta.Tuo nainen on tosiaankin kuin jostain vanhan ajan maalauksesta...

  AntwortenLöschen
 13. Yaelian: harmittaa kovasti, etten saanut kuvaa edestä, sillä se oli vielä paljon parempi "näky"

  AntwortenLöschen