Samstag, 8. Januar 2011

Tänään aamiaispöydässä
- Röhin niin, että päätin jättää tämänpäiväisen brunssikutsun väliin ja lähetin Allumiehen edustamaan meitä molempia. Illalla on toiset synttärikutsut, joissa tarjoillaan lehtikaalia. Lehtikaali korjataan vasta ensimmäisten pakkasten jälkeen, koska pakkanen muuttaa sen makua sopivan miedoksi. Perinteinen pohjoissaksalainen lehtikaalin lisuke on Pinkel-ryynimakkara. Savustettaessa makkarasta tippuu rasvaa, siitä johtuu nimi Pinkel, joka tarkoittaa pissaamista.

- Ihmeteltiin Turkin oikeuslaitosta, maan, joka haluaisi EU:n jäseneksi. Turkkilaissyntyinen, Kölnissä asuva ja Saksan passin omistava kirjailija Dogan Akhanli, lähti viime vuonna Turkkiin katsomaan kuolemaa tekevää isäänsä. Saapuessaan Turkkiin hänet vangittiin, on muka tehnyt aikanaan ryöstön Turkissa. Saksan viranomaiset ja kirjailijat ja asianajajat saivat kovasti ponnistella ennenkuin Akhanli päästettiin vapaaksi. Lähtiessään Turkista hänelle määrättiin sakot, koska oli ollut maassa (=vankilassa) kauemman kuin kolme kuukautta ilman viisumia ja hän sai porttikiellon Turkkiin.

- Päiviteltiin Saksan pankkeja, jotka antavat vanhuksille pitkäaikaisia lainoja. Yksi tuntemamme vanha herra (80v) sai lainan 30 vuodeksi eli 110v ikäisenä olisi langennut viimeinen lainamaksu. Perilliset eivät olleet „amused“. Kun vanha herra kuoli, perilliset halusivat maksaa lainan pois ja joutuivat maksamaan 30.000.—euroa „sakkoja“, kun ei alkuperäisestä pitkäaikaisesta lainasopimuksesta pidetty kiinni. Nyt tuntemamme 70v leskirouva sai 160.000.-- euron lainan lisärakennusta varten 20 vuodeksi. Perilliset eivät ole tästäkään kovin amused, varsinkaan kun äidissä huomataan jatkuvasti dementian merkkejä.

kuva ei ole meidän aamiaispöydästä vaan ystävien talvipuutarhasta

Kommentare:

 1. Uskomatonta tuo vanhuksille ja dementikoille myönnetyt lainat ilman perillisten hyväksyntää! :O
  Eikä kuulosta kovin reilulle tuo 'turkkijuttukaan' ... huoh

  Toivottavasti illalliskutsut on keveämpijuttuisia ja ruoka maistuu - parantavia viboja lähetän sinulle!

  mukavaa viikonloppua :)

  AntwortenLöschen
 2. Höh, ja minä kun yritän aina silloin tällöin kinuta mieheltä (pankissa töissä) lainaa kirjakaupan perustamista varten. Ei kuulemma tipu senttiäkään... Höh!
  Mutta toisaalta, ei minusta liikenaiseksi olisikaan.

  AntwortenLöschen
 3. Uskaltaisinkohan minä ottaa lainaa vanhana...No jos on dementiaa, niin miksei. Eihän noi vanhukset sille mitään voi, jos pankki antaa, mutta pankki, se voi. Vaikka nykyään en ihmettele lainkaan, pankki näköjään voi tehdä mitä vaan. Ainakin viedä tavallisen kansalaisen rahavarat....
  Ei kai sinun aamupöydässä vain ole myrkytettyjä kananmunia? Taitaa Saksan eteläisempi osa olla säästynyt dioksiinilta, vai kuinka?

  AntwortenLöschen
 4. MaaMaa: on se uskomatonta, kun alusta pitäen on selvää, että lapset perii sitten ne velat.
  kato nyt tätäkin: voinhan mä lähettää sulle näiden pankkien osoitteen :-))
  Sira: onneksi ollaan ostettu biomunia, niissä ei pitäisi olla myrkkyjä

  AntwortenLöschen
 5. Aika erikoista tuo pitkäaikaisen lainan myöntäminen tuon ikäisille,ei ihme,että perilliset ovat ärtyyntyneitä sellaiseen käytäntöön.Mitäköhän ovat pankissa miettineet sitä laatiessaan...Turkissa on vielä paljon sellaisia juttuja,joiden perusteella voi vain ihmetellä miten voisivat olla EU:ssa...
  Hih,nauratti tuo "pissa"kaali...,mutta varmaankin on hyvää....Ja toivottavasti voit jo paremmin Allu!

  AntwortenLöschen
 6. - Lehtikaalia meillä oli juuri äsken pöydässä. Suoraan pakasteesta murensin porkkanaraasteeseen ja sitruunanmakuista mausteöljyä päälle. Mums.
  (Olenkin ihmetellyt, mistä tuo Pinkel makkaran yhteydessä tulee)
  - Turkki. Haluaa EU:n jäseneksi, mutta mitä tekee sen eteen. Varsinkin tuomioistuimet näyttävät toimivan omien lakiensa mukaisesti, kuten esimerkkisikin osoitti.
  - Pitäisiköhän ottaa 60 vuoden laina. Toivottavasti perilliset eivät lue tätä.

  AntwortenLöschen
 7. Yaelian: kiitos kysymästä, aivastelen kovasti, vaikka pitäis olla menossa parempaan
  Clarissa: perilliset lukivat, uhkaavat viedä dementiatutkimuksiin. Suosittelin heille yhtä luokkakaveriani, hän on geriatrian proffa.

  AntwortenLöschen
 8. Mikäs se on pankin lainaa antaessa, kun maksajat ovat selvillä kuitenkin, jos jotain tapahtuu.

  Luulis, että Saksassa, jos missä, ollaan tarkkoja...

  AntwortenLöschen
 9. Aikamoista! Meillä paraillaan tuhotaan kaikki eteen osuva, pankkeihin eivät vielä ole päässeet käsiksi, odotan koska saavat kammiot auki ja käyn sitten vippaamassa minäkin...laillisestihan sieltä ei mitään saakaan.

  AntwortenLöschen
 10. Siis tuommoisista kuin tuo Turkin esimerkki mulla adrenaliini nousee.
  Minusta ne on kaukana EU:n tasosta.
  Varmaan nuo lainajutut on erilaisia eri pankeissa, koska meidän talon ed. omistajalle, silloin 76 v, ei annettu lainaa talon ostoon.
  Mmmmmh tykkään lehtikaalista, laitan ripauksen kanelia joukkoon.

  AntwortenLöschen
 11. En mina tieda haluaako se Turkki enaa edes EUhun. Kovasti ovat kaantyneet itaan ja Iraniin pain viime aikoina.
  Vaikea kai on elavan ihmisen perillisia tahan laina-asiaan sekottaa. Eihan sita edes tieda kenelle ko vanhus on omaisuutensa testamentannut. Ika voisi olla selkeampi rajoite.

  AntwortenLöschen
 12. Ryynimakkara ei kuulosta kovin herkulliselta, vaikka se olisi Pinkel. :)

  Toivottasti tauti alkaa olla jo voitettu ja pystyt nauttimaan kutsukauden lopusta!

  AntwortenLöschen
 13. Natjale: kyllä ne pankit aina rahansa saa
  Sirokko: kyllä ne teidän pankitkin vielä saa vuoronsa
  Soili: luinkin just jostain reseptistä, että laittavat kanelia
  anumorchy: perintö oli tarkoitettu kolmelle lapselle, mutta mistä sitä tietää, jos nainen tosiaan saa pahan dementian. Perinnöstähän voi kyllä kieltäytyä. Työkaveri olisi saanut perinnöksi linnan, oli varmaan joku 25. siinä perimisjärjestyksessä, mutta hän kieltäytyi ottamasta vastaan kuten ne 24 edeltäjääkin, sillä siinä olisi perinyt valtavat velat
  Helena: minä kyllä syön sitä Pinkeliä ihan vapaaehtoisesti. Ei ole tauti vielä voitettu, olen aivastellut koko illan, tuntuu menevän väärään suuntaan. Jäi kahdet bileet käymättä tänään ja ehkä huomiset kahvikekkeritkin.

  AntwortenLöschen
 14. Hi allu
  ich bin überrascht, unseren wintergarten zu sehen.
  das frühstück sieht lecker aus, macht direkt appetit.
  können wir gerne mal wiederholen.
  heute haben wir die trennwand aus dem arbeitszimmer entfernt.
  jetzt haben wir wieder ein grosses zimmer, mal sehen was wir daraus machen.
  eine schönen sonntag wünscht euch erika

  AntwortenLöschen
 15. Erika: das war das erste Bild vom Frühstückstisch, das ich finden konnte. Dann müssen wir wohl im Winterurlaub vorbeikommen, um die neuen Räumlichkeiten zu sehen. Euch auch einen schönen Sonntag.
  Allu Schnupfnase

  AntwortenLöschen
 16. Grünkohl mit Pinkel oder mit Kassler, lecker! Siitä vain on aikaa, kun on tullut nautittua sitä herkkua.
  Oletan, että asutte kaukana Reinista ja näin tulva ei tule teidän kotiovelle.
  Maikki

  AntwortenLöschen
 17. Maikki: n. 10km Reiniltä meille eli ei onneksi vaaraa. Kamalia kuvia on taas nähty Moselin tulvista, en kadehdi niitä ihmisiä, joiden kellarit on täynnä sitä ruskeaa vettä.

  AntwortenLöschen
 18. Kylla Euroopassa ongelmia riittaa.
  Turkki eika moni muukaan maa ole EU-kunnossa tai edes -kelpoinen.
  Poliittisesti taas on tarkeaa saada Turkki sitoutumaan mielummin Eurooppaan kuin muualle.
  En uskalla kuvitella kuinka paljon dementian takia tapahtuu tuhoja tulevina vuosina.
  Esim. liikenne. Kohta tien paalla enemmisto on vanhuksia...

  AntwortenLöschen
 19. BLOGitse: meidän ystävien äiti pyysi aina, että hänelle sanottaisiin, jos hän alkaa tekemään jotain sekopäistä, mutta sitten kun hän alkoi ja sanottiin, hän ei tietenkään uskonut.

  AntwortenLöschen
 20. On kyllä aivan järkyttävää, miten vanhuksille myönnetään luottoja. Ja vielä vaarallisempaa se on, jos lainanhakija on todella dementikko. Hänhän voi mennä huomenna uudelleen, kun ei muista jo lainaa hakeneensa...

  AntwortenLöschen
 21. Sari: sanos muuta! Tässä lapset ovat nyt aivan kauhuissaan, kun eivät tiedä, mikä heitä odottaa. Jos äidistä tulee hoitotapaus, ei siinä paljon lainoja haluttaisi maksella, kun äidin hoitamiseen menee jo varmaan rahat. Saksassa joutuu nimittäin sitten lapsetkin maksamaan vanhemmistaan, jos eläkkeet ja hoitovakuutukset eivät riitä.

  AntwortenLöschen
 22. Suomessa ei lainat periydy - jos kuolleella on omaisuutta niin tietysti se myydään ja rahat menee lainoihin, ja jos ei riitä, niin menee valtion tappioksi. Tai pankin. Meidän oli tämä asia pakko selvittää tässä taannoin ja toivon mukaan siihen ei tehdä muutoksia!
  Suomessa tuskin kovin vanhalle tästä syystä edes lainaa myönnetään vai miten mahtaa olla...

  Ihana kuvia taas sulla täällä :)

  AntwortenLöschen