Dienstag, 5. April 2011

Sukkanauhoja

kuva netistä


Honi soit qui mal y pense eli Häpeä sille, joka tästä pahaa ajattelee, on sukkanauharitarikunnan tunnuslause. Ritarikunta on Englannin arvostetuin ja vain harva pääsee sen jäseneksi. Minä olen sitä mieltä, että minut olisi hyvin voinut ottaa jäseneksi.

tämä kuva ei ole netistä

Kommentare:

 1. Hauska. Onko tuo jäseneksi hakeminen vielään myöhäistä. Oletan, että suurin osa blogisi lukijoista voisi suositella Sinua.

  Myönnän, sukkanauhat ovat tutut lapsuudesta. Voi aikoja, voi tapoja!

  Leppoisaa päivää!

  AntwortenLöschen
 2. Historiallinen ja hauska kuva:) En enää muista, milloin sukkahousut tulivat ja syrjäyttivät nuo hankaluudet.

  AntwortenLöschen
 3. Marjatta: kiva jos äänestät mua
  Clarissa: sukkahousut tuli 1960-luvulla

  AntwortenLöschen
 4. Milloin sitten stay-up -sukat tulivat? ;-) Hieno kuva.

  AntwortenLöschen
 5. Voi että tulevat vanhat ajat mieleen... En kyllä takaisin noita aikoja haluaisi. Mutta kyllä noilla sukkanauhoilla varmaan jäseneksi pääsee. Siitä vaan paperit vetämään.

  AntwortenLöschen
 6. Siis sukkanauhoja on tullut käytettyä, mutta että kuvakin, tämä on jo harvinaisuus! Tällä voisi jo hakea kunniajäsenyyttä, puolletaan!

  AntwortenLöschen
 7. Laita vaan paperit vetämään. Jos tarvitset suosituksia, niin minulta heti saat. Onhan Sinulla kuvakin todisteena. Voi jukra, että onkin hauska teksti ja kuva tänään blogissasi. Minäkin muistan nuo sukkanauhat oikein hyvin.Oi aikoja, oi tapoja, voimme huudahtaa....

  AntwortenLöschen
 8. Helena: 1900-luvun alkuun asti sukissa käytettiin puuvillaa, villaa ja silkkiä. Polven korkeudelle ulottuva sukka kiinnitettiin sukkanauhalla. Oliko se sitten jo stay-up? Nimimerkki Pseudovolkskundlerin.
  Sira: kamalinta oli ne villahousut, joilla peitetiin sukkien ja housujen väli talvella.
  Sirokko: mulla taitaa olla kuva elämän joka tilanteesta, kun isä näppäile niin ahkerasti
  Maija: kiitos suosituksista

  AntwortenLöschen
 9. Minulla ei ole sukkanauhoista kokemusta, mutta polvisukista ja sukkahoisuista kylläkin. Molemmat oli aina makkaralla. Ehkä siksi suosinkin nykyään melkein pelkästään housuja, vaikka kyllä kai nykyajan sukkahousut on parempia kuin silloin 60-luvun lopussa.

  AntwortenLöschen
 10. Hih mainio kuva Allu;D Tuosta muistui mieleen entiset sukkanauha-ajat,jonka perusteella minutkin olisi pitänyt kelpuuttaa tuohon ritarikuntaa...

  AntwortenLöschen
 11. Kiva kuva, ja sukkanauhatkin suorastaan modernit - noin hienot soljetkin. Minullakin on kokemusta myös tuosta mallista, mutta ensimmäiseni olivat harmaata napinrei'illä varustettua kuminauhaa, josta liivissä ja sukissa olleet napit pujotettiin läpi.

  Villahousuista olemme samaa mieltä, mutta kamalat olivat myös punaiset puolijäätyneet kaistaleet sukansuitten ja pöksynlahkeitten välissä, jos villahousut oli jotenkin onnistunut "unohtamaan".

  AntwortenLöschen
 12. Sorry Allu, mutta oli ihan pakko nauraa sun sukkanauhoille. Että tuollaiset sulle pistivät...

  AntwortenLöschen
 13. Ciacy: minä reppana
  kato nyt tätäkin: on siinä aikamoinen kehitys ollut noissa naisten sukissa. Ennenhän oli esimerkiksi vain saumallisia sukkia.
  Yaelian: kiva jos kannatat mua
  Anjakar: juu, niitä oli sellaisia flanelliliivejä, joissa oli nappi ja siihen se kuminauha. Sama systeemi on ollut täällä Saksassakin.
  Vihreätniityt: en osannut silloin hävetä, kun kaikilla muillakin oli

  AntwortenLöschen
 14. Ihana kuva, melkein olin unohtanut....

  AntwortenLöschen
 15. Hannele: kuvat on hyviä muistuttajia. On ihan kiva, että isäni ei ottanut vain kuvia pyhävaatteissa hymyilevästä tyttärestään niinkuin muut teki vaan ihan arkihetkiä.

  AntwortenLöschen
 16. Juuri tuollaiset kuvat on kyllä niitä arvokkaimpia. Sain lahjaksi paksun kirjan, joka on täynnä arkielämän kuvia menneiltä ajoilta tällä paikkakunnalla. On sulla aarre noissa isäsi ottamissa kuvissa.

  Tuollaiset sukkanauhat liiveineen oli jopa mun nukella. Mee katsomaan: http://luovaapuuhastelua.blogspot.com/2008/11/esittelyvuorossa-tnn-och-idag-visar-vi.html

  AntwortenLöschen
 17. Clarissa: olikohan mun Maijallakin?

  AntwortenLöschen
 18. Niin muistan kyllä ne villahousutkin. Pakkohan niitä oli tietysti talvipakkasella käyttää, ettei pakarat olisi jäätyneet. Ja sitten tuli se ihana aika, jolloin sain ensimmäiset siniset sukkahousut. Voi että olin ylpeä.

  AntwortenLöschen
 19. hahah, muistan! Ja puuvillaiset sukat venyi inhottavasti ensin polvista ja sitten koko sukka oli vetku.
  Onneksi ei tana paivana tarvitse sukkanauhoja kayttaa - vai kaytatko sina? :) Jos vaikka Allumiehen takia...

  AntwortenLöschen
 20. Sira: minä rullasin ne villahousut aina ihan ylös
  BLOGitse: no onneksi ei tartte, Allumies ei välitä vaikka olisin flanellihousuissa ja Reinot jalassa tai kyllä sillä vähän aikaa meni ennenkuin tottui noihin mun reinoihin

  AntwortenLöschen
 21. :D mikä ihana kuva! Ehdottomasti sun pitäisi olla saanut kuulua sukkanauharitarikuntaan! :D

  AntwortenLöschen
 22. Minäkin tuota sukkanauhasukupolvea olen, ekat tietysti ne flanelliset napilla usw. (tais muuten olla isoveljilläkin), sitten tuli semmoinen aluspaitamainen, kunnes ihan "aikuinen" lantioliivi sukkanauhoineen, tais olla jopa pitsiä mukana, mutta kun sukkahousut tuli, minusta oli tullut jo housutyttö. Oisin ollut kyllä aiemminkin, mutta äitillä piti olla oikea tyttö...KÄÄK!
  Minullakin on Reinot, punaiset. Sain ne rakkaalta ystävältäni, joka sai Reinonsa (perinteiset ruskeat) minulta.
  Maikki

  AntwortenLöschen
 23. Ihana kuva.

  En tykännyt sukkanauhoista. Muistan, kun joskus nauhat pääsivät napsahtamaan poikki tai nappi irtoamaan.

  Minulla oli melkein samanlainen villatakki. Punapohjainen.

  AntwortenLöschen
 24. MaaMaa: onneksi Playboy ei ole vielä pyytänyt mua alusvaatemalliksi
  Maikki: mulla pinkit Reinot
  Nurkkalintu: minun villatakki oli tummansininen

  AntwortenLöschen