Dienstag, 23. August 2011

Oi, kallis Suomenmaa

Mielestäni kädettömän kämppäkaverin omaishoitajalla on niin paljon muuta tekemistä kylvettäjänä, kokkina, autokuskina jne, että hänellä on oikeus viedä pussilakanat


ja kauluspaidat pesulaan


Kuka osaa sanoa, miksi pussilakanan pesu maksaa meillä vain 2,70€ ja Suomessa yli 5€ ja  miksi kauluspaidan pesu maksaa meillä vain 1,50€ ja Suomessa 4-5€??? Peseekö ne Suomessa kaksi kolme neljä kertaa puhtaammaksi ja mankeloivat ja silittävät sileämmäksi?

Kommentare:

 1. Todellakin, nyt sulla on tàysioikeus ottaa tuollaisista palveluista kaikki irti. suomalaiset ei kàytà pahemmin noita palveluita ja siksi hinta on nostettava, jotta saavat kulut nostettua. Kilpailua ei myòskààn ole ja sekin auttaa pitàmààn hinnat korkeina....Suomessa kaikki palvelu maksaa maltaita...(siivous, pesulat, kampaajat, kynsihoidot jne jne jne)

  AntwortenLöschen
 2. Samaa olen ihmetellyt minäkin!! Miksi pesula- ja muut palvelut ovat niin hirveän kalliita? Mutta ehkä asia on niin kuin Ciacy sanoi, että suomalaiset eivät noita palveluita pahemmin käytä ja siksi ne maksavat. Jos hinnat vähän laskisivat, niin ehkä käyttäjiäkin olisi enemmän?

  Osaatko sanoa, käytetäänkö siellä pesulapalveluja paljonkin Suomea enemmän?

  AntwortenLöschen
 3. Jos täälläkin saisi tuohon hintaan pesulapalvelut niin en pyykkäisi itse koskaan. Vitsi, mä taidan muuttaa Saksaan. Oikeasti olen aina haaveillut että pääsisi sinne edes käymään....

  AntwortenLöschen
 4. Hyvä, hyvä! Tottaikai olet palvelun ansainnut.

  Katsoin huvikseni hinnat täällä:

  peseminen maksaa; paita 2,50 jos yli 5 paitaa niin 2 eura per paita
  petivaatteet näköjään kilottain 7,60 kilo

  AntwortenLöschen
 5. Meilla housujen tai paidan pesu + silitys yhden hinnaston mukaan nakyy maksavan 2 euroa.

  AntwortenLöschen
 6. Ciacy: kampaajalla meinasin kerran pyörtyä, kun ottivat otsatukan leikkaamisesta kympin, täällä sen saa ilmaiseksi joskus jopa vieraasta kampaamosta
  Hippu: Intiassa ja Kiinassa palvelut onkin tosi edullisia. Shanghaissa me maksettiin kaksisteen yhteensä kuusi euroa hiusten pesusta ja tunnin hieronnasta. Kyllä luulen, että täällä käytetään pesulaa enemmän kuin Suomessa.
  Sari: minä kanssa mietin, mitä maksaa paidan pesu (koneen käyttö, sähkö, pulveri) ja silittäminen (rauta, sähkö) ja sitten vielä se aika eli 1,50 euroa on todella halpa.
  Heljä: no ei ole teilläkään niin kallista, mutta sinähän pidät silittämisestä
  anumorchy: housut on täällä kyllä kalliimpia, vaikka nyt oli kai 9,90 tarjous kolmista housuista

  AntwortenLöschen
 7. ja meillä vielä monet vaatteet viedä jopa Viroon pestäviksi. En ole koskaan käyttänyt pesulapaleveluita täällä Suomessa, maton olisin pesettänyt, mutta urputtivat, etteivät voi mattoa, jossa on paperinarua pestä. Pesin sen sitten itse, per---le.

  AntwortenLöschen
 8. Hyvä, että et raada ihan liikaa, vaan jaksat sitten kylvettäjän, kokin ja autokuskin työn jälkeen olla miellyttävänä seuralaisena kädettömälle.

  Pitääpä pistää korvan taakse nuo hinnat. Taidan ottaa likapyykkipussin mukaan, kun tulen Saksaan:))

  Kyllähän täälläkin lähikaupungissa pesuloita riittää, asiakkaita myös niin että saa jonottaa vuoroaan, mutta kun ei kukaan valita, vaan maksaa mukisematta. Mitäs sitä sitten hintoja laskemaan:(

  Yleensä olen sitä mieltä, että hintojen vertailu eri maiden kesken ei ole oikein realistista. Sen mukaanhan olisivat kaikki esim. Saksassa huippurikkaita, kun mikään ei maksa mitään ja niinhän ei kuitenkaan ole. Köyhiä on siellä, kuten täälläkin.

  AntwortenLöschen
 9. Helena: no ilmankos tulee kalliiksi, jos pitää maksaa vielä kuljetus Viroon ja takaisin. Kysyin täältä räsymaton pesun hintaa, mutta se olisi ollut aika hintava, en tosin enää muista, kuinka paljon ottivat. Pitäis varmaan lähteä matto kainalossa tuonne Reinin rannalle, vaikka sinne ihan tuomiokirkon lähelle, näyttämään saksalaisille ja turisteille, kuinka suomalaiseukko pesee mattoja. Varmaan pääsisin lehteen ja ehkä televisioonkin.

  AntwortenLöschen
 10. Clarissa: tietenkin täytyy verrata myös palkkatasoon, mutta nuo moninkertaista korkeammat hinnat noissa pesulajutuissa kyllä ihmetytti. Jos joku kehuu, miten halpaa on Turkissa, pitäisi myös sanoa, miten pienet palkat siellä on. Mutta niinhän se on, että kysyntä ja tarjonta määräävät hinnan ja ilmeisesti Suomessa riittää kysyntää ja ollaan valmiita maksamaan ne hinnat.

  AntwortenLöschen
 11. Allu, olisit vain reippaasti verrannut siihen Taloussanomiin, jonka sinulle tänään forwardasin. Suomen hintataso on sairas. Olen tähän niin kyllästynyt, etten sanotuksi saa.

  Sinun jäätelöpallojen hintavertailusi Suomi-Saksa, muistan kertoa kaikille.

  AntwortenLöschen
 12. Palvelut onkin kalliita Suomessa.Viimeksi vein täällä pesulaan syksyllä talviuntuvapeittoni,mutten muista paljonko maksoin,mutta kemiallinen kuivapesuhan on kalliimpaa.
  Anyway.varmaankin Suomea halvempaa.Venezuelassa oli pesulassa käyminen hullun halpaa,ja sinne sitten vaatteet vietiinkin.Ja tottakai kädettömän omaishoitajalla pitää olla oikeus viedä vaatteet pesulaan,eihän sitä muuten jaksaisi 4 käden töitä tehdä!

  AntwortenLöschen
 13. Leena: kiitos vaan linkistä, pistän sen tänne muidenkin nähtäväksi
  http://www.taloussanomat.fi/myynti/2011/08/23/20-syyta-miksi-ruoka-maksaa-suomessa-liikaa/201111700/135?rss=13
  Lidl näyttää suomalaisille nyt vähän, miten saa ostoskärryn halvemmallakin, vaikka en kyllä ole mikään Lidlin fani täällä Saksassa, sillä ne ei kuulemma erikoisen hyvin kohtele henkilökuntaansa.
  Yaelian: tosiaan tuntuu välillä siltä, että teen neljän käden työt, mutta mielelläni teen, kun tiedän itse, millaista on olla kädetön ja mulla tilanne oli vielä hankalampi monessa suhteessa.

  AntwortenLöschen