Dienstag, 20. September 2011

Me suomalaiset

Me suomalaiset olemme jäyhää, karua kansaa,
totista ja umpimielistä:
mielialoissamme esiintyy neljä vivahdetta:
vihainen - ei vihainen -  juovuksissa -  kuollut
asenteissamme käytämme neljää
eri määritelmää:
ystävä (ryyppykaveri), kommunisti tai
ruotsalainen naapuri,
muuten vaan vaivalloinen tyyppi.

- Pirjo Pohjanlehto

Kommentare:

 1. Olen enemmän Jorma Eton määritelmän kannalla!

  AntwortenLöschen
 2. Minkähän maalainen minä sitten oon, kun en ole tuollainen eikä ole tää mun kaverinikaan eikä edes tuo naapuri, ei oikealla eikä vasemmalla. Ettei tuo vain olisi tyypillinen ulkosuomalainen:))) (Nyt Allu vihastuu).

  AntwortenLöschen
 3. Kiitos, sait minut nauramaan heti aamusta!

  AntwortenLöschen
 4. Jahas, vain niin!!! Minua saapasmaassa on sanottu ujoksi, kun puhun niin vähän. MUTTA perhana kun en ehdi aina kääntää ensin heidän sanatulvaansa aivoissani suomeksi,enkä sitten kääntää vastaustani italiaksi, ilma yhdeksän pisteen virheitä!!!!!! Eikä ne vilkkaasti puhuvat ja elehtivät kuitenkaan kuuntele kuin itseään. Anteeksi kaikki saapasmaalaiset. Tämä on yleistys, niin kuin tuo Allunkin siteeraama juttu.

  AntwortenLöschen
 5. HA! Mistäs nappasit tuon syvän pohdinnan?
  Googlettamalla PP:n nimeä sain laihasti tietoa, joka ei valaissut.

  Millainen mielialavivahde on "kuollut"?
  Ainakin tuo vivahde "juovuksissa" puuttuu minulta, samoin siipaltani.
  Ystävissämme ei ole ryyppääjiä.

  Eipä meistä suomalaisista vikoja puutu... Ja ne viat seuraavat, vaikka maata vaihtaisi; tiedän kokemuksesta.

  Odotan innolla runoa saksalaisista ja ruotsalaisista ja niin edelleen :)

  Hauskaa tiistaita!
  t. ei vihainen, mutta vaivalloinen tyyppi =)

  AntwortenLöschen
 6. ei pidä paikkansa pohjanmaalaisista, äitini sukuineeen on kovia nauramaan.

  AntwortenLöschen
 7. No kylläpäs tuossa oli tosi negatiivinen pohdinta suomalaisista - en oikein jaksa yhtyä tuohon, vaikkakin onhan kyllö varmaan tuonkin tyyppisiä suomalaisia.

  AntwortenLöschen
 8. Heh, paitsi että nykysuomi-Suomessa ruotsalaisen paikalla pitäisi lukea värivikainen.
  Tuo totisuus on niin totta..itekin jo kohta onnistun nauramaan suupielet alaspäin.

  AntwortenLöschen
 9. Vastaan nyt kaikille yhteisesti. Siis minä en ole kirjoittanut tuota, mutta löydän siitä kyllä jotain, mikä pitää minun mielestä paikkaansa tai ehkä piti silloin kun itse asuin Suomessa. Esimerkiksi juovuksissa olevia en ole koskaan nähnyt niin paljon kuin Suomessa. Tai tuo kommunisti viittaa minulle siihen, että Suomessa definoitiin ihminen usein hänen äänestämänsä puolueen kautta. Sanottiin, että se ja se on demari tai kommari, mutta ehkä se johtuu siitäkin, että asuin pikkukaupungissa.
  Kliseitä/stereotyyppejähän on joka maassa. Saksalainen on tunnettu mm. siitä, että varaa kaikki aurinkotuolit kuten tässä videossa:
  http://www.youtube.com/watch?v=_VYLPuDyUbk&feature=related.
  Ja kuten Clarissa totesi, ulkosuomalainen on se pahin kaikista, sillä hänellä on sekä vanhan että uuden kotimaan huonot ominaisuudet. :-D

  AntwortenLöschen
 10. No mutta Allu! Et kai sinä nyt tosissasi ajattele noin meistä, siis minusta, sinusta ja muista suomalaisista. Luulin tuota huumorimielessä kirjoitetuksi:O

  AntwortenLöschen
 11. Hyvin mielelläni uskoisin, että suomalaisten juomatavat ovat siistiytyneet.
  Asennevammaisia me suomalaiset ainakin olemme. Olemme juuri luopuneet Saimaalla sijaitsevasta mökistämme. Järjestään jokainen, jolle asiasta on kerrottu, on kysynyt, että menikö venäläisille.

  Saksalaisista toteaisin, että on totta, että saksalaiset varaavat hotellin allasalueella aurinkotuolit. Saksalaiset myös kantavat aamiaispöydästä ruokaa huoneisiin, vaikka se on kiellettyä.

  AntwortenLöschen
 12. Clarissa: no tietenkin otin tosissani. Etkö tiedä, klisee numero 1: saksalaisilla ei ole huumorintajua ja minähän olen jo puoliksi saksalainen eli 50% hyvästä suomalaisesta huumorintajusta on jo ehtinyt häipyä. :-))
  Marjatta: sen uskon, että ottavat ruokaa mukaan, se on vanha tosiasia

  AntwortenLöschen
 13. Hihii, hauska! :-D Minä olisin varmaan nyt sitten tuo "ei vihainen"; aamulla olin vihainen. Huomenna olen sitten ehkä jotain muuta, toivottavasti en kuollut kuitenkaan!

  AntwortenLöschen
 14. Nurkkalintu: unohdin vastata kysymykseesi, mistä sain tuon tekstin. Jos sitä ei löydy netistä, sen olen saanut sen sitten varmaan yhdeltä suomalaiselta ystävältä, joka on aktiivinen runopiirissä ja silloin tällöin lähettelee minulle tekstejä.

  AntwortenLöschen