Mittwoch, 14. Dezember 2011

Wordless Wednesday

Sanattomaksi veti, kun näki, miten maanviljelijäpariskunta Rajasthanin osavaltion kuivuudessa yritti kastella peltojaan. Härkäpari kiertää ympyrää ja pyörittää tuota pyörää, joka nostaa säilykepurkin näköisillä astioilla vettä, joka sitten johdatetaan käsin kaivettua ojaa pitkin pellolle. Rajasthanissa sataa korkeintaan kuutena viikkona vuodessa ja monsuuniaikaan tulevaa vettä yritetään kerätä loppuvuodeksi mm. tekojärviin.

Kommentare:

 1. Tietenkin olen iloinen, kun on luvattu hiukan aurinkoakin täksi päiväksi, mutta tuon luettuani en kehtaisi valittaa enää sateisestakaan päivästä.

  AntwortenLöschen
 2. Onpa laihan näköisiä härkiä. Mutta miksi niillä on siniset sarvet?
  - En valita, vaikka eilisen hienon auringonnousun jälkeen satoikin koko pitkän pituisen päivän.

  AntwortenLöschen
 3. Clarissa: sas muuta
  Sira: on niitä muunkin värisiä kuin sinisiä. Ehkä ne vaan haluaa koristella sitä pyhää eläintä tai jospa sininen karkoittaa tässä ne hyttyset

  AntwortenLöschen
 4. Luoja, mitä eläinrääkkäystä! Ensinnäkin aliravittuja ja toisekseen, pitäisi laittaa nuo ukot itse kiertämään ympyrää vuodesta toiseen. Luin juuri jostain, että kun tuollainen eläin pääsee vihdoin pois kiertämästä ympyrää sen pää on niin sekaisin, että se on pakko lopettaa. Mulle tuli nyt tosi paha olla...

  AntwortenLöschen
 5. Terveiset Äimälästä. Täällä ei näy rääkättyjä eläimiä, mutta UPM on taas tuhonnut lähistöllä metsää. Mallasvesi ei ole vielä jäässä, mutta Äimäläntie muistuttaa paikoittain luistinrataa. Nyt lämmitellään saunaa ja poltetaan takkatulta illan hämärässä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 6. En täysin ymmärrä miksi tuossa härkäkierrossa pitää isännän istua painona? Eihän noissa härkäraukoissa ole kuin luut ja nahka - ja siniset sarvet - jäljellä.

  Meillä täällä on joet tulvakorkeuksissa, joten vedestä ei totisesti ole pulaa. Mutta valosta on.

  AntwortenLöschen
 7. ONpa vaivalloista hommaa.Mutta ei taida täälläkään tuon enempää sataa...

  AntwortenLöschen
 8. Leena: eiköhän nuo mieluummin ottaisi traktorit sun muut, mutta köyhyys vaivaa. Kuulutus kaikille: ottakaa Plan Internationalin kautta kummilapsi, Plan auttaa mm rakentamalla kaivoja jne.
  Maikki: kiva kuulla terveisiä Äimälästä. Tuhma UPM. Ajatteko te muuten Pälkäneen vai Valkeakosken kautta?
  Helena: täällä on joet aika vähävetisiä, mutta tänään on satanut mulle tarpeeksi
  Yaelian: mutta varmaan asiat paremmin kuin Intiassa
  Hippu: :-(

  AntwortenLöschen
 9. Tällä kertaa Koskista tultiin tänne. Kesällä ajellaan usein Pälkäneen kautta, mikä minulle pohjois-karjalaiselle on niin ihana "hämäläinen härkätie".
  Seuraavan kerran tullaan varmaan vasta keväällä tänne, koska mummi muutti Koskista Itä-Suomeen,eikä meidän tavitse talvella käydä enää täällä.
  Nyt istutaan kynttilän valossa takan ääressä.

  Maikki

  AntwortenLöschen