Donnerstag, 5. Januar 2012

Kännykatastrofi

Ette ikinä usko, mikä katastrofi täällä sattui. Allumiehen (uusi) kännykkä oli joulupäivänä jostain syystä pudonnut anorakin taskusta, kun hän kävi pitkällä pyörälenkillä sulattelemassa jouluruokia. Kun katoaminen illan suussa huomattiin, yritettiin heti mitätöidä SIM-kortti. Se oli sen takia vähän ongelmallista, koska hän ei ole se suora asiakas vaan känny on työnantajan ja Allumies ei tuntenut sopimuksen tunnussanaa vaan ainoastaan PINin ja SUPERPINin, mutta niillä ei voinut mitätöidä. Soitettuaan business hotlineen väliaikainen mitätöinti sitten kuitenkin onnistui.
Ensimmäisenä työpäivänä hän otti yhteyttä työpuhelimia hoitavaan ihmiseen, joka lupasi hommata uuden kännykän ja uuden SIM-kortin. Dresdenissä ollessamme tuli sitten s-postitse tieto, että ne on tilattu, mutta että on ilmaantunut uusi SUURI ongelma: kännykällä on ladattu netistä tiedostoja 7600 eurolla!!!!!!!!!!!!!!!! Voiko olla noin huono tuuri, että kännykän löytää sellainen epärehellinen ihminen, joka osaa sitten käyttää sitä vielä niin, että syntyy noin korkeat kustannukset. Se känny oli aika yksinkertainen Nokia ja nettikäytössä niin hidas, että ei voi kuvitella, että sinä aikana (korkeintaan kuuden tunnin aikana) joku voisi saada tuollaisen summan aikaan. Ilmeisesti siinä on ollut hacker hommissa.  Nyt siellä yritetään puhelinfirmassa kuumeisesti saada selville mitä on tapahtunut.
Ei voi muuta sanoa kuin että onneksi se oli työpaikan puhelin. Ja minä olen alkanut miettimään, siirrynkö ihan tavalliseen kännykkään, jolla voi vain soittaa vai siirrynkö prepaid-systeemiin, jossa kustannuksia on helppo kontrolloida.

Kommentare:

 1. Huh,no todellinen katastrofi tosiaankin! Mikä megasumma siitä laskusta tulikin lyhyessä ajassa,huh! Mutta onneksi tosiaankin ei ollut henkilököhtainen puhelin.
  Itseltäni varastettiin viime vuonna puhelin,mutta se onneksi ei olut älypuhelin,ja sain muutaman tunnin kuluessa mitätöityä simin,eikä ollut tullut kustannuksia,sillä olivat näköjään heittäneet simin pois. Nykyään olenkin sitten ekstravarovainen tämän nykyisen puhelimeni kanssa,jonka kanssa voikin sitten jo surffata.

  AntwortenLöschen
 2. No voi kauhistus,7600€, apua! Oli tosi nopeaa toimintaa sillä lataajalla.
  Minä en viitsi käyttää kännykkääni ollenkaan muuhun kuin soittamiseen ja joskus kuvien ottamiseen. Mahdollisuus olisi kyllä muuhunkin. Tekstiviestejäkin kirjoitan vain, jos on pakko.

  AntwortenLöschen
 3. Apua! Minulla on ja tulee olemaan sellainen maailman yksinkertaisin kännykkä. Ostan kuussa 20.00 Eurolla puheaikaa ja se riittää, koska tekstiviestit ovat ilmaiset. Ei tule yllättäviä laskuja ja "juoruilun" hoidan Skypellä tai lankapuhelimella, josta myös ilmaiset maansisäiset puhelut. Tiedän olen roimasti kehityksestä jäljessä, mutta so what. Tulipa taas todistettua, että olen kerrankin "oikealla polulla".

  Toivottavasti saavat tuon laskun selvitettyä.

  AntwortenLöschen
 4. Oho! Olipas todella huono tuuri. Suuresti ihmettelen miten niin lyhyessä ajassa onnistuukin joku saamaan tuollaisen summan aikaan.

  AntwortenLöschen
 5. Yaelian: pidä kiinni älypuhelimesta. Heh, nyt vasta tajusin, että smartphone on suomeksi älypuhelin.
  Clarissa: ei ole Allumieskään ikinä käyttänyt nettiä puhelimensa kanssa
  Vihreätniityt: mietin minäkin siirtymistä discounter Aldin kortteihin
  Suvi: ilmeisesti puhelimen saa jotenkin yhdistettyä tietsikkaan ja sitten sieltä ladata vaikka mitä. Firman IT-osasto tiedusteli, missä laitteessa SIM-kortti oli. Ilmeisesti siellä on jotain mahdollisuuksia saada jotain selville ja tuskin miehen työnantaja joutuu koko laskua maksamaan, ehkä puhelinfirmakin joutuu vastaamaan jostain. Jos SIM-kortti on jouduttu ottamaan puhelimesta pois, sittenhän olisi PIN ollut tarpeen, mutta joku sanoi, että PIN on helppo saada selville. Kauhistuttaa nyt nämä jutut, esimerkiksi mitä voi tapahtua online-bankingin yhteydessä.

  AntwortenLöschen
 6. No jopa tulikin kauhu-uutisia heti vuodenvaihteen matkan jälkeen. Maailma on menossa kyllä huonoon suuntaan, että tollaistakin sattuu. ja mitä monimutkaisempi apparaatti, sen vaarallisempi se sitten näyttää olevankin. Pidä meitä ajan tasalla, miten tämä kauhujuttu selviää.
  Mutta kaikesta huolimatta toivotan Teille hyvää uutta vuotta.

  AntwortenLöschen
 7. Tuula: karmeeta on, etenkin se ajatus, että menisi omista rahoista

  AntwortenLöschen
 8. karmeeta.... että tollaasii onkin, minä en edes keksisi mitä voisin tehdä noi isolla rahalla...

  AntwortenLöschen
 9. P.S.
  (täällä on usein sellanen, jos on poliisille ilmottanut, niin voidaan korvata)

  AntwortenLöschen
 10. Hui kamalaa! Olipas tosiaankin suuri lasku saatu pienessà ajassa aikaiseksi. Minà tyydyn ihan mielellàni vielà kànnykòihin joilla ei pààse nettiin...puhelin jossa on korkeintaan se heràtys, radio ja kehno kamera, heh!

  AntwortenLöschen
 11. Onpa ikävän tuntuinen kännykkätarina. Luin sen soffalla vieressäni istuneelle, jolla myös on työkännykkä.

  Minä tykkään käyttää vain halpoja mummomallisia kännyköitä, koska en tarvitse puhelinta muuhun kuin soittamiseen ja tekstareihin.

  AntwortenLöschen
 12. Maija: ja minä kun vielä toivoin, että rehellinen löytäjä vastaa puhelimeen, kun yritin soittaa, mutta kissan viikset
  Hannele: en tiedä kuka korvais tai ehkä puhelinfirma antaa armoa suurasiakkaalleen
  Ciacy: joskus kyllä se netti olis kätevä matkoilla
  Nurkkalintu: ystäväni oli äskettäin löytänyt jonkun kännykän, katsonut puhelinnumerot läpi, löytänyt sieltä numeron nimellä Mama, soittanut omistajatytön äidille ja tyttö sai puhelimensa takaisin. Meillä oli huonompi onni, tosi huono kerrassaan.

  AntwortenLöschen
 13. Aika laskun ehti tehdä, mutta onneksi oli firman puhelin. Kyllähän se firmakin on vastuussa, kun ei ole kertonut Allumiehelle mitä tehdä tuollaisessa onnettomassa tapauksessa.

  Minulla on epä-älypuhelin, jolla voi nettailla, mutta vain kotimaassa. Ulkomailla vain ilmaisissa verkoissa. Täytyypä olla tarkka sen kanssa varsinkin kun tulen kohta sinne risospaikalle Saksaan. :)
  Mie en tykkää prepaideistä, mutta nähtävästi pitää sellainen keväällä hankkia.

  Toivottavasti tämä tarina päättyy onnellisesti, edes hieman onnellisemmin!

  AntwortenLöschen
 14. Ihan hirveän huono tuuria. :-( Ei kyllä alkanut vuosi ihan parhaalla mahdollisella tavalla, mutta toivon että asia selviää parhain päin ja että vuosi jatkuu paremmissa merkeissä.

  AntwortenLöschen
 15. Onpas hurjaa! Minä ostin puolisolle joululahjaksi kännykän, yksinkertaisen, mutta vaihdettiin niin, että minä sain sen uuden lopuksi. Sillä pääsee nettiin, joten on pakko pitää visusti huolta siitä, jos kerran näppärät löytäjät tekevät suuria laskuja netistä lataamalla. Voi harmi, toivottavasti selviää ja laskulle löytyy useampia maksajia.

  AntwortenLöschen
 16. Olen itse tuhat kertaa ollut aivan varma, että olen pudottanut puhelimen, kun se sitten on löytynytkin taskun/kassinpohjalta.
  Nyt vahingostanne viisastuneena päätin ottaa selvää, miten toimin, jos en sitä joskus löydäkään. Tällaista tietoa löysin:

  Jos puhelimesi IMEI-koodi on tallessa ja käytettävissä, kerro se operaattorille, joka voi estää puhelinlaitteen käytön sen avulla.

  IMEI-numero on puhelimen sarjanumero. Numeron (usein 15-merkkinen) saa näkyviin näppäilemällä puhelinnäppäimistöllä *#06#. IMEI-numero löytyy yleensä myös puhelimen akun alla olevasta valkoisesta tarrasta.
  Tallenna puhelimesi IMEI-koodi erilliseen paikkaan puhelimen katoamisen varalta.
  Tallennettu on!

  AntwortenLöschen
 17. Helena: Aldin prepaid on kuulemma hyvä, sun kannattaa sitten ottaa sellainen
  Hippu: uskomatonta, että on sellainen tuuri, että sen löytää joku, joka osaa noin väärinkäyttää
  Clarissa: no minullahan on IMEIt ja PUKit ja vaikka mitkä jossain netissä piilossa, että saan sieltä, mutta eihän tuolla kaverilla ole, kun siltä ei yleensä häviä mikään, kun on niin tarkka. Minä olen viisi kertaa päivässä hysteerinen ja etsin lompakkoa ja kännyä ja käsilaukka ja ja ja....

  AntwortenLöschen
 18. Voi vitsi mika katastrofi.
  Itse en luottaisi kaikkia tietoja kannykkaan juuri sen takia jos sen johonkin unohtaisi. Numeroidenkin katoaminen on tarpeeksi harmittava juttu.
  Toivottavasti juttu ratkeaa hyvin ja operaattori tulee vastaan...

  AntwortenLöschen
 19. BLOGitse: tuo känny oli ihan neitseellinen, ei siellä tainnut olla edes juuri puhelinnumeroita. Itselläni on flatrate eli hintaan kuuluu internet Saksan alueella ja ihmettelen, eikö firmat sitten ota flatratea. Ei miehelle siitä varmaan mitään kustannuksia tule, firma on antanut kännyn eikä hänellä oli mitään sopimusta, että pitäis jotain maksaa. Toiset firmat sanoo esimerkiksi, että katto on 250 euroa ja sen ylittävät maksut pitää kantaa itse.

  AntwortenLöschen
 20. Minulla oli Kölnissä opiskellessani kännykkäongelmia, kun unohdin puhelimeni PIN-koodin, jonka laitoin kolme kertaa väärin, ja sitten tarvitsin jokun toisen koodin, että sain avattua puhelimeni... mutta koodi piti kysyä operaattorilta, enkä muistanut tunnussanaa, jonka olisi tarvinnut, jotta he olisivat saaneet antaa minulle koodin! Sitten piti mennä seuraavana päivänä henkilöllisyystodistuksen kanssa liikkeeseen...

  Lisäksi ennen onnistuin aina kadottamaan puhelimeni milloin minnekin, ja yleensähän siinä kävi niin, että kun puhelin oli tallessa, ei kenelläkään ollut minulle mitään asiaa, mutta kun puhelin oli päivän tai kaksi hukassa, niin sillä aikaa oli soitelleet vaikka ketkä!

  AntwortenLöschen
 21. Kauhea katastrofi. Toivottavasti työnantaja maksaa tuon jättilaskun?

  AntwortenLöschen
 22. Katastrofi tosiaan! Voiko vuosi alkaa noin huonosti? Kaikkein turvallisin kai olisi prepaid-kännykkä. Siinä menettäisi vain sen, minkä on ladannut.

  AntwortenLöschen
 23. Kiitos neuvosta, täytyy tsekata Aldin pre-paid. Onneksi majapaikassa on ILMAINEN netti, ainakin on luvattu. Ja kiitos Clarissalle noista neuvoista. Täytyy kerrata ja tarkistaa olenko laittanut kalenteriini tuon imei-koodin. Jos kalenteri hukkuu, se on myös suuremmanlaatuinen katastrofi.

  AntwortenLöschen
 24. Sauerkraut: se on kyllä aika draama, kun unohtuu PIN, joskus on ollut sellainen blackout että meinas unohtua
  Sira: onneksi se sattui vielä viime vuoden puolella eli joulupäivänä, minähän olen päättänyt, että tänä vuonna menee kaikki hyvin

  AntwortenLöschen
 25. Hei, niinhän sinä kirjoititkin, että joulupäivänä...Minulla oli kyllä niin huono eilinen päivä, että kaikki meni pieleen. Ei pitäisi kirjoitella kommentejakaan, nekin pielessä. Mutta kiva, ettei tämä vuosi ole huonosti alkanut.

  AntwortenLöschen
 26. Oho, todella huonoa tuuria!

  Mutta onko sellaisiakin puhelimia joilla voi v a i n soittaa? Mulla on halvin puhelin minkä kaupasta löysin, Nokialainen ;) ja siinäkin on paljon ominaisuuksia joita mä en tarvi. Mä haluan ainoastaan soittaa puhelimella, en tarvi sitä mihinkään muuhun.

  AntwortenLöschen
 27. Miia: kiitos kommentista. Varmaan on vaikea löytää ihan yksinkertaista kännykkää. Tilasin kerran jonkun lehden ja siinä sai mukana pienen luottokortin kokoisen kännyn, jolla voi _vain soittaa_. Otan sen usein mukaan jonnekin vaellukselle, jossa tosiaan tarvitsee korkeintaan puhelinta mutta ei mitään lisäkameraa tai nettiä.

  AntwortenLöschen
 28. Hui!!! Minä mietin kaiken aikaa, ottaisinko just tommoset vahingot kattavan vakuutuksen, maksaisi Fr. 10,-/kk. Ehkä sitten kuitenkin otan!

  Taitaa olla aika vaikea löytää kännyä, jolla ei pääsisi nettiin. Lapsille sellainen olisi kätevä.

  AntwortenLöschen
 29. Anne: ottaisin lennossa tuollaisen vakuutuksen

  AntwortenLöschen