Freitag, 30. März 2012

Paitaressu ja Ella

Uskomatonta, että tämäkin ystäväperheen paitaressu täyttää ensi viikolla jo 6vee ja menee elokuussa kouluun.

Päätin ostaa hänelle synttärilahjaksi kirjan. Kun Timo Parvela kävi juuri litcolognessa eli Kölnin kansainvälisillä kirjafestivaaleilla  ja poikkesi ystävällisesti myös täkäläisen seurakunnan Suomi-kouluun, sain idean ostaa hänen kirjansa. Kirjakaupan myyjä tiesi heti, ketä kirjailijaa tarkoitan ja sanoi Ella-kirjoista tulleen todella suosittuja Saksassakin.

16 Kommentare:

 1. Niin, uskomatonta, että myös meidän 6vee menee elokuussa kouluun:-) Ostin hänelle juuri kirjan Salla menee kouluun.
  Kivan näköinen on tuo Ellakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai teilläkin ABC-Schütze. Eikö Suomessa mennä vasta sinä vuonna kun täyttää 7v? Vai voiko tehdä testin ja mennä sen perusteella aikaisemmin? Tuon paitaressun pienikokoinen serkkutyttö pantiin 5vee kouluun, kun vanhemmat pitivät häntä liian älykkäänä lastentarhaan ja tyttö läpäisikin testin ja pääsi kouluun. Nyt ovat kovasti katuneet, kun tajusivat sitten, että heidän lapsensa tulee aina olemaan luokan pienin eikä hän koskaan tule heittämään palloa ja hyppäämään yhtä pitkälle kuin isommat ja vanhemmat lapset eikä se matikkakaan suju enää niin hyvin kuin se ynnälasku silloin ihan pienenä. Tänä keväänä on edessä ilmeisesti luokalle jääminen.

   Löschen
  2. Täällähän mennään kouluun sinä vuonna kun täyttää 7 vuotta, ja kun S täyttää elokuussa, niin kouluun on mentävä. Hän lukee ja kirjoittaa jo ihan sujuvasti ja on sosiaalisetikin jo ihan kypsä, joten hyvin varmaan menee. Hän menee Steiner-kouluun, on käynyt Steiner-päiväkotiakin ja niissähän painotetaan vähän eri asioita kuin mmekaanista osaamista. Täällä on aika yleistä sekin, että vanhemmat toivovat lykkäystä vuodella, mikä on ihan hyvä asia, jos lapsi on syntynyt ihan loppuvuodesta. Aikaisemmin tuskin saa kukaan enää aloittaa, olkoon vaikka testattu kypsäksi.

   Löschen
  3. Tiedän, että sun silmään pistää tuo mmekaanista:-))

   Löschen
  4. Ei se mitään, en minä änkyttäjiä koskaan kiusaa. Luulin jotenkin, että 6vee täytti juuri 6vee, mutta niinkuin latinan tunnilla opittiin, tempus fugit. Ihan turhaa tosiaan laittaa lapset liian aikaisin kouluun. Suomi ja PISA on siitä hyvä esimerkki, että 7v on sopiva. Steiner-koulu on varmaan hyvä, meidän tuttavien kolme tytärtä oli myös Waldorf-Schulessa, kuten niitä täällä nimitetään.

   Löschen
 2. Näin aika kuluu ja paitaressut saavuttavat kouluiän. Meidän lapsenlapsemme täyttää kuusi vuotta syyskuussa, mutta hän saa olla vielä vuoden lastentarhassa. Lasten varttuessa voi vain todeta, että on itsekin ikääntnyt samassa määrin. Leppoisaa viikonloppua Kölniin, vaikka sääolosuhteet huononivat huomattavasti. Eipä voi istua terassillakaan....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosi kylmältä tuntuu tuo +13C, huh, en edes viitsinyt lähteä sauvakävelylle, kun tuuleekin niin kovasti. Nyt ei tosiaan enää istuta terassilla.

   Löschen
 3. Aika kuluu tosiaan nopeasti ja lastenlapset kasvavat. Meilläkin molempien perheiden esikoiset täyttivät juuri 7 vuotta ja innolla odottavat koulun alkua.
  Onneksi saamme nauttia myös pienestä, vajaa pari viikkoa sitten syntyneestä prinsessasta.
  Ella-kirjoista en tiennyt, mutta täytyy tutustua. Kiitos vinkistä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Saksan Amazonissa Ella-kirjat ovat saaneet täydet pisteet. Minä tunsin ne, kun tuttavaperheen tytär Suomessa on Ella nimeltään, taitaa olla muotinimi Suomessa.

   Löschen
 4. En onnistunut kommentoimaan tänne aiemmin,katsotaan onnistuuko nyt.Hyvä kirja pikku koululaiselle.Piti googlata kirjailija,en tuntenut ennestään.Ja meilläkin koulunkäynti alkaa kun lapsi täyttää 6 vuotta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai sielläkin jo 6 vuotiaana. Minä olin 6, mutta täytin sitten joulukuussa 7 ja huomasin kyllä, että monet tammikuussa syntyneet olivat lähes vuotta vanhempia.

   Löschen
 5. Niinpä niin, nuo pienet paitaressujenkin on aloitettava opintie. Minun tyttöni aloitta juuri 6-vuotta täytettyään koulunkäynnin. Olisin mielelläni suonut hänelle vielä vuoden "leikkiaikaa". Pituudeltaan hän kyllä oli koulukypsä ja koulukin meni ihan hyvin. Ja plussapisteitä sai aina urheilussa luokkansa nuorimpana, mutta kuitenkin olisi ehkä ollut ihan hyvä, jos koulu olisi alkanut vuotta myöhemmin.
  Toivottavasti tuo pieni paitaressu saa tukea ostamastasi Ella-kirjasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Yksi meidän kummipojista olisi myös ollut juuri 6v täyttänyt ja vanhemmat päättivät odottaa vuoden, vaikka hän oli tosi älykäs eikä se vuosi lastentarhassa kyllä haitannut.

   Löschen
 6. Mä olen ihan shokissa ajan kulusta.
  Kummityttö täyttää 16v. Eilenhän se vasta oli vauveli, jota pidin sylissä ristiäisissä!!
  Vanhin veljentytöistä täyttää ensi viikonloppuna 19 ... ja saa nyt keväällä valkolakin päähänsä. EIH!! :D

  AntwortenLöschen
 7. Ostin tämän Ella-kirjan pojan tyttärelle!
  Saa vieöä jatkoa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos kommentista <3. Saksalaispoika oli kuulemma kovasti pitänyt kirjasta, kertoi eilen äitinsä.

   Löschen