Freitag, 20. April 2012

Viikkokatsaus

Maanantaiaamu meni katsastuksessa kotilääkärin luona. Otettiin verikokeet, ajoin polkupyörällä rasitus-EKG:ta varten, tehtiin ultraäänitutkimukset ja todettiin, että pikkukystat maksassa ja munuaisissa viihtyvät edelleen paikallaan ja last but not least: aortta on yhtä vähän kalkkiutunut kuin vastasyntyneellä.


Lääkärikeikan jälkeen menin nälkäisenä kahvilaan syömään yhdistetyn aamiaisen ja lounaan ja lukemaan roskalehtiä, joita sain kyllä jo lääkärin odotushuoneessakin lukea. Tiedän nyt kaiken tärkeän niinkuin aina lääkärin vastaanotolla tai kampaajalla istuttuani.

Kirjakaupassa tuli vastaan pino Riikka Pulkkisen Tottaa eli saksaksi Wahr. Kiva, että myös suomalaisia kirjoja käännetään saksaksi eikä vain ruotsalaisia.


Kummipoika/varalapsi pani minut kääntämään saksalaisia laulutekstejä suomeksi ja se olikin tosi vaativaa hommaa, varsinkin kun oli vähän aikaa käytettävissä. Tekstit ovat vanhanaikaisia ja usein jo alkuperäiskielessä aika omituisia ja poeettisia ja käännettynä niistä tulee entistä hullumpia, varsinkin kun ei ole loppusointuja. Yhtä Goethen tekstiä mietin pitkään ja lähetin sen kielenkääntäjäystävällekin, jolta tuli heti kysymys "kuka ihmeen tyyppi tollaista on kirjoittanut?". Se tyyppi oli itse salaneuvos Goethe.☺ Enpä ollut osannut aavistaa, että joskus elämässäni kääntäisin vielä Goetheä.

Eilen vein naapurin nuoren opiskelijapojan verikokeeseen sairaalaan. Hän on ollut juuri kemoterapiassa eikä saa käyttää yleisiä kulkuneuvoja tartuntavaaran takia. Reppana on menettänyt kaikki hiuksensa ja joutuu pitämään  ainakin puolen vuoden tauon kauppatieteiden opiskeluissaan.

Kätevä Picnik-kuvaohjelma kehtasi sulkea ovensa ja olen nyt aivan avuton, kun joudun opettelemaan jonkun uuden ja vaikeamman. Kehtasivatkin!

Käytiin eilen illalla messuhallissa taidemessuilla, mutta taulut olivat turhan halpoja meille ja jäivät ostamatta.

Huomenna on Allumiehen vanhan käsipalloseuran "reunion", jonne tulee entisiä pelikavereita ympäri Saksaa. Monet heistä olivat aikanaan opiskelemassa urheilua täkäläisessä tunnetussa urheilukorkeakoulussa ja palasivat sitten taas kotiseudulleen. Pitkätukkainen Allumies kuvassa takana kolmas oikealta ja vasemmalla vieressään kaveri, jonka ansiosta olen tähän lottovoittooni ylipäänsä tutustunut. Siihen kaveriin tutustuin Lapin matkalla leirintäalueella ja hän toi seuraavana vuonna Suomeen mukanaan sopivan sulhaskandidaatin, mikä olikin tarpeen, sillä Suomessa oli silloin miespula ja näyttää olevan edelleenkin.


Viikonlopun vieraat peruuttivat huonevaraukset, toiset hautajaisten ja toiset työmatkan takia. Peruutuspaikkoja on siis saatavilla.

24 Kommentare:

 1. No nyt on tuoreimmat uutiset luettu. Tietää, mitä maailmalla tapahtuu, oli iloja ja suruja ja olihan siinä hiukan historiaakin mukana.
  Pieni lisäys tuohon loppuun ilahduttaisi kovasti: löytyisikö albumista kuvaa nuoresta tytöstä, jota tuo sulhaskandidaatti tuli katsomaan?

  AntwortenLöschen
 2. Terveet elämäntavat, hyvä huumori, onnellinen avioliitto ja iloinen mieli näyttävät olevan Sinun pitkän ikäsi salaisuudet! Toivon Sinulle kaikkkea hyvää jatkossakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Miten niin _minun_ pitkä ikä?? Aika nuorihan mä olen, Helena voisi todistaa, hän kävi paikan päällä tarkistamassa.

   Löschen
  2. Allu on tosi nuori, melkein nuorempi kuin mie. :)

   Löschen
 3. Kokeile ilmaista picmonkey.com ohjelmaa. Joku jenkki kehui, että on helppo ja siinä on riittävästi toimintoja.
  Berliinin reissun jälkeen jäi taas hirveä Eurooppa-ikävä. Saa nähdä josko joskus buukkaisimme emännältä huoneen...:)
  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos tuosta apinaohjelmasta, se on just sitä mun tasoani!!!

   Löschen
 4. Hih, ei taida kuva ihan eiliseltä olla. Siis Allumiehen.
  Kui kauan sä oot asunu Kölnissä?

  Mä haluun ja aamiaiselle Saksaan :(, kaipaan kaffila-aamiaisia. Välil sun juttujen lukeminen on ihan kidutusta, ku tulee ikävä sinne. Jostain leivänpalasistakin :/

  Mutta olipa hyvä uutinen, että sytän on kunnossa, saksalaisesta ruokakulttuurista huolimatta ;-) Mullehan Herratohtori sanoi, että vähennä makkaran syömistä, kun kolesteroolit pomppas (kilppareiden takia) ylös. Mä mitään makkaroita syöny, ku muutaman kerran vuodessa. Mut näin sitä saksalaistohtori oletti, että vetelen kioskeilla kaksin käsin kuten muutkin.

  AntwortenLöschen
 5. Lottovoitto on nähtävästi vaihtanut parturia tuon kuvanoton jälkeen. On se kiva kun lääkäri totetaa, että ei ole kalkkiutunut. :)

  Sinulla on monipuolinen viikko, toivottavasti naapurin poika paranee. Itse olen ihan puhki viikon 6 tunnin luentovelvoitteen jälkeen. Mutta paljastin vaikenevan suomalaisen salaisuuden tänään...

  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vaude, kerro mulle se salaisuus!!!!
   Lottovoitolla oli kamalan pitkä tukka ja yhden meidän kaverin pikkuveli sanoi sen olevan Jeesuksen näköinen.

   Löschen
  2. Paljastan sen myöhemmin, tiedät kyllä missä!

   Löschen
 6. Wie schön, Erinnerungen an alte Zeiten, habe meinem lieben, alten Studienkumpel auch sofort wiedererkannt!
  Viele Grüße an ihn.

  AntwortenLöschen
 7. Aika perusteelliset testit mutta ihanaa,että Allu on priima kunnossa,ja aamiainen varmaan maistui tuon jälkeen.Olet kiltti,kun viet naapurin poikaa kemoon,hän varmaan muistaa sen aina.En tiennytkään ,että Picnic sulkeutui.Lataa PhotoScape,se on hyvä,helppo ja ilmainen.

  AntwortenLöschen
 8. No voi Allu, kun kirjoitin pitkästä iästäsi. Mulle ei tullut mitään parempaa ilmaisua sillä kohdalla mieleeni. Nuorihan sinä vielä oot, sen tiedän kyllä, vaikken oo Sua vähään aikaan nähnytkään, paitsi siinä luokkakokouksen valokuvassa, jonka lähetit. Suo nyt anteeksi tuo hairahdukseni!!!

  AntwortenLöschen
 9. Jahah, noin komean miehen nappasit ja lähdit sen mukaan. No on se sinua hyvin hoitanut, kun terveen paperit sait lääkäriltä.

  AntwortenLöschen
 10. Muistan lukeneeni, että Heidi Köngäksen Vieras mies olisi myös käännetty saksaksi. Se oli iloinen yllätys, enkä ihmettele miksi juuri se kirja käännettiin.

  Sama rumba menossa eli kaikkea henkilökohtaiseen huoltoon kuuluvaa;-)

  Sinähän olet innokas Gasthausin emäntä...;-) Se on vain hyvä juttu!

  AntwortenLöschen