Donnerstag, 3. Mai 2012

Bad Kissingen

Kävimme vapun aattona Bad Kissingenin kylpyläkaupungissa, jonka keskustaan oli pystytetty Baijerille tyypillinen Maibaum eli vappusalko.


Bad Kissingen on tunnettu kylpylöistään ja sieltä löytyy upeita rakennuksia.

Tässä ns. Brunnenhallessa eli kaivo- tai lähdehallissa on paljon vesihanoja, joista on ennen saanut juoda erilaisia terveysvesiä. Se ei ollut enää käytössä, mutta näkemisen arvoinen laitos kylläkin. Samasta hallista saa vielä nykyäänkin ostaa kaksi kertaa päivässä erilaisia terveysvesiä. Vesiä suositellaan vatsa-, sappi- ja haimaongelmiin.

Kylpylässä on käynyt paljon kuuluisia henkilöitä saamassa hoitoja, mm. Venäjän tsaari Aleksanteri II, George Bernhard Shaw, Neil Armstrong ja last but not least keisarinna Sissi, jonka komeat käsikäyttöiset kärryt olivat näytillä kylpylärakennuksessa.

Kaupungista löytyi myös modernia taidetta, tässä hauska pöytäseurue nimeltä Kolumbuksen muna.

Tulppaanit olivat  niin kauniita, että oli pakko ottaa kuva, vaikka niiden aika alkaakin olla ohi.

Kommentare:

 1. Paljon mielenkiintoista näitte, onko siellä juhannussalkoja?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole tietääkseni tai ei siis ainakaan täällä läntisessä Saksassa. Baijerissa kai jotkut sytyttelee jotain tulia, mutta keskivertosaksalainen ei tiedä juhannuksesta juuri mitään paitsi että silloin lopetetaan parsan ja raparperin poimiminen.

   Löschen
  2. Raparperiahan voi poimia koko kesän....

   Löschen
  3. Voi sitä toki poimia, mutta siinä on keskikesän jälkeen paljon enemmän oksaalihappoa, joka ei ole terveellistä ja voi aiheuttaa mm. munuaiskiviä.

   Löschen
 2. Postauksiasi lukiessa tulee väistämättä mieleen, että Saksassa on paljon nähtävää. Meillä luetaan matkakirjoja parin viikon päästä alkavan Berliinin matkan vuoksi.

  Ihanat Sissin kärryt ja kaunis tulppaanipenkki!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No Berliinissä sitä vasta näkemistä riittää. Kerro sitten miten matka meni.

   Löschen
 3. Hienoa taidetta. Eniten kuitenkin miellyttää silmää Sissin kärryt.

  AntwortenLöschen
 4. Onnistunut vappumatka, vaikka lämmin. Lämmin oli Berliinissäkin, parhaillaan 32,4 astetta. Tänään on epävakaista ja ukkonen yöllä viilensi hiukan tätä kevään olotilaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kölnissä olikin ollut pilvisempää ja ei ihan niin kuuma.

   Löschen
 5. Mahtavan näköinen rakennus tuo kylpylälaitos. Onko siellä enää mitään toimintaa, vai onko se nykyään ihan vain näyttelykäytössä?

  Kolumbuksen muna on hauska; en ole ennen kuullutkaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On siellä toimintaa edelleen, vain nuo pronssiset hanat, joiden kautta tulee eri lähteistä sitä vettä, ei olleet nyt ainakaan käytössä. Ympäri kaupunkia on hotelleja, jotka tarjoaa kylpyläpalveluja ja sairaaloita ja muita kylpylälaitoksia.
   Saksan kielessä käytetään aika yleisesti sanontaa, että se ja se on Kolumbuksen muna eli helppo ratkaisu.

   Löschen
 6. Allu, ja tässä kaupungissa Lumimies täytti 40 vuotta! Olimme palaamassa Sveitsistä tms. ja lapsetkin olivat mukana. Saavuimme kaupunkiin ihan noviiseina ja kaikki hotellit tuntuivat olevan täynnä. Sitten löytyi sellainen suuri, joita yleensä kartamme, mutta siellä taphtui jotain yllättävää kivaa... Mikä harmi, että siihen aikaan ei ollut digi-kameroita, sillä kuvasimme Bad Kissingenissäkin, mutta kuvat ovat kuin haaltuneet. Siellä oli silloin isot musiikkijuhlat ja kadut täynnä iltapukukansaa. Hieno muisto, joka kutsuu palaamaan vanhoille omille jäljillemme.

  AntwortenLöschen
 7. PS. Aina kun ajattelen Saksan kylpyläkaupunkeja, mieleeni tulee ensimmäiseksi Baden-Baden. Siellä olemme olleet monta kertaa ja täytyy sanoa, että vaikka on ylellistä, niin nautin kävellä ko. kaupungin iltakaduilla, juoda sitä tunnelmaa, joka ei sekoitu muiden kaupunkien massaan. Olemme aina yöpyneet siellä Der Kleine Prinz -hotellissa, jossa jokainen huone on erilainen. Viimeksi oli lasten takia sviitti, jossa vanhempien makuuhuoneen päätyseinä oli yökuva New Yorkista ja sisustus sitä stailia myös. Olisi kiva käydä kurkkaamassa, mitä muutoksia on tullut valkoisten suhkulähteiden yökaupunkiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Bad Kissingenissä on tosiaan joka vuosi hieno www.kissingersommer.de. Me olemme olleet kaupungissa ennen vain uutena vuotena, kesällä se on vielä kivempi. Baden-Baden onkin hieno paikka, tosin vähän "vanhettunut", sillä siellä asuu paljon (varakkaita) senioreja. Tunnen nimeltä Der Kleine Prinz ja olisin mennyt sinne, jos olisimme yöpyneet kaupungissa.

   Löschen
  2. Kaupunki on varmaankin seniorioitunut, sillä jo silloin, kun me siellä visiteerasimme, törmäsin kypsempiin, vauraanoloisiin pariskuntiin, joista yksi oli silloisen työpaikkani hallintoneuvoston puheenjohtaja silmälääkärirouvineen;-) Siinä sitten vaihdoimme Baden-Badenin kadulla Porin kuulumisia;-)

   Jos olen oikein ymmärtänyt niin Der Kleine Prinzin omistjajarouva olisi USAsta. Nyt, jos hotelli vielä on, en ole googlannut, omistajat lienevät jo vaihtuneet.

   Ymmärsit kai suihkulähteet: Kun kävelet pimeässä illassa ja on paljon suihkulähteitä, niin ainakin juuri Baden-Badenissa niiden vesikin oli kuin valkoinen kukka tms. kaunis.

   Mitään emme muista sieltä ostaneeme ellei sitten Pikku Prinssi -kortteja ja lapsille jotain. Liian tyyristä. Ostoksia olemme tehneet useimmin Göttingenissä ja Lindaussa. Neuleita. Kun Suomesta ei saa mitään kauniita värikkäitä. Ainakaan R.:n makuun.

   Löschen
 8. Hah, luin tuon otsikon ensin englanniksi ja aattelin että mitähän pahaa olet Kissingenista löytänyt :D No ei ainakaan kylpylä vaikuta ollenkaan pahalta, hauskalta paikalta näyttää.

  AntwortenLöschen
 9. Onpa tuolla kaunista !Ja tuo Bad Kissingen kuulosaa niin tutulta..isoäitini kävi jossain saksalaisessa kylpylässä ollessani lapsi,oliskohan se ollut tuolla...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Varmaan se on ollut tuo Kissingen. Aika jännä, että isoäitisi on lähtenyt oikein Saksanmaalle kylpylään.

   Löschen
 10. Upea sininen taivas Maibaum-kuvassa ja Maibaumkin on hauskan näköinen.
  Minähän yritän saada valmiiksi matka-albubimme, siis muutaman vuoden matkojen osalta ja sattumalta olen juuri nyt Schönbrunnissa. Siellä oli taitava opas, joka kertoi Sissistä mielenkiintoisiakin asioita. Kärryt tulivatkin sopivasti näytille:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näytä sitten meillekin sitä albubiasi, kun on valmis.

   Löschen
 11. mutta hyvä ettei ollut bad kissing! Nämä vanhat kylpyläpaikkakunnat ovat miellyttäviä, oi kun pääsis vielä kylpylälomalle. Maksaakohan Krankenversicherung sellaisia? :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ennen ne maksoi vaikka mitä, anoppi kävi jatkuvasti sairaskassan kautta kylpylässä, mutta nyt on vaikea saada.

   Löschen
 12. Joo, tiedän, se on albumi. Sanotaan mieluummin valokuvakansio, kun tuo näytti olevan niin vaikea sana :-))

  AntwortenLöschen
 13. Onpa korkea Maibaum - ihana. Ja tuo viimeinen kuva voisi olla vaikka tuosta meidän puistosta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli se erikoisen korkea, en ole ennen nähnyt.

   Löschen
 14. Oi mikä paikka!
  Mäki haluun kylpylään! :)

  AntwortenLöschen