Donnerstag, 24. Mai 2012

Paikallistoimittajana

Elviksen viimeinen Cadillac oli näytillä ostoskeskuksessamme.

Läheiselle moottoritielle tehdään lasikatto. Sen vieressä olevien talojen arvo nousee varmaan ainakin 100.000.-- euroa. Enpä olisi halunnut asua talossa, jonka ohi ajaa jatkuvasti koko päivän (ja yölläkin) kuudella kaistalla autoja.

Koditon on tehnyt itsellensä kodin suljetun elokuvateatterin eteen. On jopa nojatuoli, yöpöytä ja matkalaukkukin, jos haluaa lähteä vaikka lomamatkalle.

Kommentare:

 1. Kyllä sinä voisit paikallistoimittajana toimia! Melkoinen kontrasti tuon Elviksen Cadillackin ja kodittoman "kodin" välillä.

  AntwortenLöschen
 2. Hyvä ja monipuolinen artikkeli. Sateen sattuessa voi kodittoman koti olla vähän märänpuoleinen, käskytetäänkö tuollaiset kodit nopeasti pois - vai annetaanko niiden olla?

  Taidan ihan häikäilemättä varastaa idean, joudun nimittäin kohta lähtemään tuonne kylille.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuossa on aika hyvä katos, siksi on kannattanut laittaa luksuskämppä pystyyn. En oikein tiedä, mikä on kaupungin kanta asiaan, mutta kun noita aina näkee, ilmeisesti antavat heidän olla. Kyllähän kodittomille löytyisi nukkumapaikka sitä varten tehdyistä taloista, mutta kaikki eivät halua sinne mennä. Nappaa vaan idea mukaan!

   Löschen
 3. Mielenkiinnolla odotan huomista numeroa. Mitähän Allu-Sanomat silloin kertoo!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Huomenna on toimittajalla kiire päivä, kun miettii helluntaibrunssin tarjottavia. Ja välillä aina, miksi blogger ei ilmoita enää kommentiviesteistä. Pännii. (Yksipersoonaisiksi sanotaan verbejä, joiden ainoa persoonamuoto on yksikön kolmas: ne eivät taivu persoonassa eivätkä passiivissa. Iso suomen kielioppi.☺)

   Löschen
  2. Voi hitsi, tuosta pännimisestähän olisi voinut tehdä oikein postauksen!

   Löschen
 4. Ekaa kertaa näin kodittomia Kölnissä asuessamme. Siis ihan tollasia perustettuja koteja, sitä tarkotan. Mut ne pysäyttivät, nieleskelin hetken.
  Todellisuus kun tulee ihan kasvojen eteen, asiat konkretisoituvat... mutta valitettavasti jatkuvasti nähtynä ne myös turruttavat. Kaikkia ei voi auttaa, mutta edes joitain.

  Sellasille annettiin rahaa, jotka eivät vaan kerjänneet, vaan myivät omia tuotteitaan jne. Ruokaa ollaan viety muillekin, olen erään miehen koirallekin ostanut ruokaa. Ja vuohelle, mutta se on toinen tarina.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne rahat menee usein alkoholiin. Hieno idea oli mielestäni yhdellä leipomolla. Myyvät kuponkeja, joilla saa kahvin ja sämpylän eli voi antaa sellaisia kuponkeja eikä käteistä, joka menee väärään tavaraan.

   Löschen
 5. Mielenkiintoista asiaa toimituksella tänään!

  Siis ymmärsinkö oikein, että moottoritien päälle tehdään katto? Kuinka pitkälle matkalle ne oikein meinaa sitä vetää? :-O

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Moottoritie on alempana kuin talo ja saa seiniä ja lasisen katon kahden kilometrin matkalle.

   Löschen
 6. Eikö kannattaisi samalla rakentaa niitä taloja sen moottoritien päällekin? Kai ne autot voi tunnelissa ajaa, vai ovatko saksalaiset kuskit niin vaativia, että maisema pitää ihailla siinä 170 km tunnissa vauhdissa? :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei siinä mitään maisemia ole, mutta kivempi on ajaa päivänvalossa kuin pimeässä tunnelissa.

   Löschen
 7. Lasinen katto moottoritielle... eikös se mene helposti rikki, jos tapahtuu onnettomuus tai joku vaikka hurjastelee ja törmää siihen lasiin? Vai tuleeko se siis ihan katoksi, että on siinä moottoritien päällä, eikä reunoille tule seiniä? Mutta mitäs pelkkä katto meteliin auttaa? :o

  Minä menin joskus Kölnissä kävelyretkelläni vahingossa tunneliin, johon koditon oli tehnyt kodin. Haju oli karsea. Huh huh. :(

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On siinä nyt seiniäkin sitten ja niitten päällä ilmeisesti paksua tai moninkertaista lasia, Lärmschutzeinhausung on se uusi nimi.

   Löschen
 8. Tuon tapaisia Elviksen autoja näki paljon Venezuelassa, ne vaan olivat aika kuluneita...
  En todellakaan haluaisi asua moottoritien varrella;täällä sellaiset on erotettu asuintalosta betoniaidalla,mutta jotkut ihan sitten kivasti koristeltukin.Ja lasiakin olen jossain täällä nähnyt.Itse asiassa kivempaa,kun ajaa ohitse;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä ei valitettavasti ole ja tuokin kaksi kilometriä tulee maksamaan 150 miljoonaa euroa. Moottoriteitä on täällä niin kamalia määriä ja paljon liikennettä. Tuossa lähellä oli oikein hienojakin taloja, ei mitään slummialuetta ja kyllä ne varmaan kärsivät äänestä ja pakokaasuista, ei paljon tehnyt mieli istua hienossa isossa puutarhassa.

   Löschen
 9. Cadillac ja koditon, vähän vastakohtii...

  AntwortenLöschen
 10. Otathan kuvia jatkossakin niin nähdään miten projekti etenee. Espooseen tulee 4 tornitaloa...
  mutta kuoppia ja vaarallisia reikiä teissä ei ole varaa paikata! :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meilläkin on tiet osittain ihan kamalassa kun on mennyt paaaaljon rahaa itä-Saksaan, siellä on hienoja teitä.

   Löschen
 11. voi kamala, nyt tuosta 'pännii' -jutusta aloin miettimään muita vastaavia sanoja, ja eka mikä tuli mieleen alkaa v:llä ja on tosi ruma ... noooh

  Kiva reportaasi !
  Muistan kun pienenä katsoin äidin ja isin kanssa aina "Soitinmenoja" ja sielä oli se reportteri (Heikki Kinnunen) joka oli milloin missäkin ja aloitti reportaasin aina sanomalla "Olemme nyt .. täällä." :)))

  AntwortenLöschen