Mittwoch, 25. Juli 2012

Wordless Wednesday


Mustalaisruhtinas Fürstin tupakka haudalla. Omaiset sytyttävät hänelle aina tupakan haudalla käydessään.

15 Kommentare:

 1. Niinhän se on,"Jede Jeck ist anders".

  Mistähän tuo suruun liittyvä kynttilän väri juontaa alkunsa: täällä valkoinen, siellä punainen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noita muovikukkia (kuvassa vihreä) oli myös eri värejä siellä haudalla. Punainen symbolisoi (muka) verta, rakkautta, auringonlaskua, en tiedä, mikä on totta. Itse pidän enemmän valkoisista hautakynttilöistä, on täällä jonkun verran sellaisiakin, mutta tosiaan usein punaista.

   Löschen
 2. Varmaan moni paheksuu tällaista, mutta jos tyyppi on polttanut kuin korsteeni koko ikänsä, niin ansaitsee kukkien sijasta tupakan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Must... ei kun romaneille kuolleet on hyvin tärkeitä. Haudat on kalleinta marmoria, niin isoja, ettei niitä tavallinen ihminen täällä pysty maksamaan ja niitä kiillotetaan ja tuodaan isoja ruusukimppuja maljakkoon jne.

   Löschen
 3. Venäjällä on kautta aikojan viety vainajan haudalle ruokaa, vodkaryyppy ja tupakoitsijoille mahorkkaa. En tiedä missä määrin tämä tapa on vielä käytössä, mutta sikäläiset hautausmaat ovat mielenkiintoisia sinisine aitoineen ja muovikukkineen. Hautakivessä on yleensä myös kuva vainajasta.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Näimme venäläisen hautausmaan Metsäpirtissä ja siellä oli vaikka mitä muovikukkia, pöytiä, tuoleja ja kuva vainajasta.

   Löschen
 4. Hautausmaat ovat erittäin mielenkiintoisia paikkoja ja ne kertovat paljon!

  Jokohan Suomessa saisi laittaa vainajan kuvan hautakiveen? Tähän astihan sitä ei ole saanut tehdä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai, sehän on mielenkiintoista, ettei ole saanut laittaa kuvaa. Oliskohan saanut hautakiveen kaivertaa niinkuin tuon Fürstin kivessä oli?

   Löschen
  2. Nyt se on nähtävästi mahdollista,aiemmin se oli kielletty epäsopivana. Tuollainen hiekkapuhallustyönä tehty kasvokuva on mahdollista, mutta muilla kuten ortodokseilla Venäjällä on valokuva liitetty.

   Löschen
 5. Pariisissa Jim Morrisonin haudalle kanssa jätetään tupakoita, oluita ja muita 'virvokkeita' ...
  Mulle vois sitten varmaan jättää sushia :D

  AntwortenLöschen