Montag, 27. August 2012

Amiens

Matkalla Normandiaan poikkesimme Picardien maakunnassa olevaan Amiens'n kaupunkiin, joka on kooltaan ehkä suunnilleen Jyväskylän kokoinen. Suomen(kin) uutisissa kaupungin nimi mainittiin elokuussa nuorisokahakan yhteydessä, mutta kaupunki oli aivan erikoisen rauhallinen.
Amiens on tunnettu Unescon perintökohteestaan, Notre Damin katedraalista ja se onkin kerta kaikkiaan näkemisen arvoinen. Me näimme sen ensin kauniissa päivänvalossaja aivan vahingossa illalla syömästä palatessamme satuimme paikalle, kun se näytettiin hienosti valaistuna. Ehkä tästä [klik] näkee sen spektaakkelin, mikä meitä odotti. Emme vieläkään tajua, miten ne olivat saaneet nuo pääportaalin figuurit valoilla niin erivärisiksi. Siellä oli niin pieniä yksityiskohtia saatu valaistua erilaiseksi.
Viihdyimme pitkään kirkon sisällä, sillä siellä riitti näkemistä vaikka millä mitalla ja siellä oli ihanan viileää, sillä ulkona oli aivan mieletön helle, jossain Ranskassa oli uutisten mukaan jopa +42C. Ulkona etsimme jatkuvasti varjoa ja olisi melkein tehnyt mieli hypätä näiden lasten ja koiran mukaan veteen.Amiens oli kaikin puolin kiva kokemus eli suosittelen lämpimästi.Kommentare:

 1. Kivan näköistä, liian lämmitä minun makuun...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä meillekin riitti vähempikin lämpö.

   Löschen
 2. Vaikuttavan näköinen katedraali niin ulkoa kuin sisältäkin.

  Hyvä tuokiokuva tytöstä ja koirasta, kuin kuva viattomasta maailmasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne lapset ja koira oli todella sööttejä.

   Löschen
 3. Onpas hieno kirkko ja kivan näköinen paikka muutenkin. Asiat tosiaan näyttää erilaisille eri vuorokaudenaikoina. Ja vuodenaikoinakin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli aivan uskomatonta, mitä värejä ne saivat aikaan, Joku pieni vyö esimerkiksi saattoi olla ihan eri väriä.

   Löschen
 4. Tuonne minäkin menisin juoksentelemaan noilla helteillä, Jaksaisin ihailla sitten nähtävyyksiä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kirkossa oli onneksi viileää. En helposti hikoile, mutta tuolla oli hellemekkoni rättimärkä.

   Löschen
 5. Kivalta näyttää, hienoja kuvia ja kirkot jylhiä. Muistatko sen laulun ruusuista Picardien? Siinähän sanotaan, että "kaunehin ruusuista Picardien sinä armaani lienet vain..." enkä kuolemaksenikaan muista, kuka sen levytti. Sepä Picardiesta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enpä satu muistamaan tuollaista laulua, pitää alkaa etsimään juutuubista.

   Löschen
 6. ONneksi ei ollutkaan niitä mellakoita.Upea katedraali,vau! ja huh,miten kuumaa,meilläkin viileämpää;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kaupunki oli onneksi rauhallistakin rauhallisempi, en olisi uskaltanut mennä ulos, jos olisi ollut mellakoita.

   Löschen
 7. Aivan mahtava katedraali. Ihmettelinkin jo, että portaalin veistokset olivat katsomissani kuvissa värillisiä.Nyt sekin sitten selvisi. Amiens näyttää sopivan hyvin poikettavaksi paikaksi reittien varrelle pohjoisesta ja idästä, kaakostakin, jos on matkalla lautalla GB:aan. Olisin varmasti harrastanut tuossa vesipaikassa helteellä Kneipp-Treten. Olisin uittanut tuossa estoitta omat lapsenikin, jos sikseen olisi tullut. Tai sanotaan niin päin, että heitä ei olisi mikään pidättänyt syöksymästä mihinkään pulikoimiseen sopivaan vesipaikkaan. Kaikki on nääs sallittua, mikä ei ole erikseen kiellettyä tai ainakin niin kauan kunnes poliisi/järjestymies ehtii paikalle kieltämään.Joo,läpihikoiltu mekkokin viilentää kivasti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä se vei ihan sanattomaksi, vaikka ollaan jo niin monia hienoja kirkkoja ehditty jo ennen näkemään. Taisi olla vesi liian lämmintä kneippeiluun, mutta virkisti sekä lapsia että koiria ja olisin mielelläni itsekin sinne mennyt siinä paahtavassa kuumuudessa.
   Jos olette liikkeellä Ranskassa, kannattaa koukata Amiensin kautta.

   Löschen
 8. Hieno kirkko. Minusta on upeaa, että monet paikkakunnat tai instanssit näkevät vaivaa (ja rahaa)järjestämällä kohteille iltavalaistuksen. Ihan erinäköisiä kuin päivänvalossa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli todella hyvä tuuri, että juuri oikeaan kellonaikaan tulimme siihen aukiolle.

   Löschen
 9. On tosi hienon näköistä, ja aivan ihana tuo dogi tuola vedessä lasten kanssa leikkimässä :)

  AntwortenLöschen