Sonntag, 16. Dezember 2012

Avantgarde vuodelta 1912

Kävimme viikonloppuna "100v vanhassa" taidenäyttelyssä. Näyttelyä varten rakennettiin aikanaan eli vuonna 1912 suuri näyttelyhalli  ja siellä haluttiin esitellä yleisölle modernia taidetta. Näytteillä oli 170 taiteilijan 650 työtä, mm. 125 van Goghin maalausta. Pohjoismaisista taiteilijoista oli esillä 32 Edvard Munchin työtä.
100v juhlan kunniaksi taidemuseomme oli järjestänyt Mission Moderne-revival-näyttelyn, jossa on esillä nimenomaan samoja teoksia.Kommentare:

 1. Mielenkiintoinen näyttely,silloin ja nyt:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se oli just sen takia jännä, että oli saatu kasaan samoja tauluja.

   Löschen
 2. Munck on aina Munch ja hänen töitään jaksaa katsoa - ja tietysti monien muidenkin!

  AntwortenLöschen
 3. Hieno näyttely. Katsoin vielä Arte Journalin sivuilta lisää. Pieni vihertävä kateuden siemen viivähti sisimmässäni, mutta sitten ryhdyin lohduttamaan itseäni sillä, että olenhan minäkin hienoja näyttelyjä nähnyt;-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei siellä tietenkään noiden taiteilijoiden ihan parhaita ollut, mutta jännä nähdä, mikä 100v sitten oli modernia. Jokin taulu, joka on Kölnin museon omistuksessa, ei mennyt millään aikanaan kaupaksi ja Wallraf-Richartz-museo oli sen verran edellä, että he ostivat ja nyt se on mielettömän arvokas. Ja meille oli uutta se Brysselin maailmannäyttelyn paviljongin aineksista rakennettu näyttelyhalli, jota ei ole enää olemassa. Aina sitä oppii uutta kotikaupungista.

   Löschen
 4. Ihan kuin matkustaisi ajassa taaksepäin!
  Mun on niin vaikea ajatella että 'ennenvanhaan' oli värikästä, kun kaikki vanhat valokuvat ovat mustavalkoisia. Myös vanhoja Suomifilmejä katsellessa mietin joskus samoja: minkäköhän värinen mekko tytöllä sielä pellolla!? :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ja joskus muistan ihan tarkkaan jonkun mekon värin ja joskus ei ole harmaata aavistusta.

   Löschen