Montag, 3. Dezember 2012

Ensimmäinen adventti Sinisellä rannikolla

Côte d'Azurin taivas todisti viikonloppuna, mistä Sininen rannikko on saanut nimensä. Välimeri ja taivas olivat todella sinisiä.Asustimme sukulaisporukan kanssa tällaisissa puitteissa ja mikäs tuolla oli ollessa.

Syntymäpäiväsankari oli teetättänyt leipomossa sydämen muotoisia leipiä aamiaista varten ja kattanut pöydän kauniiksi kuten aina.


Illalla tarjottiin baarin puolella aperoksi Heidsieckia ja sen kanssa Allumiehen avustuksella tehtyä finger foodia, jossa leikattiin voitaikinasta neliö, jonka päälle laitettiin ohut viipale vuohenjuustoa ja ohut viipale omenaa ja taikina taitettiin kahdelta suunnalta yhteen, kaksi nurkkaa jätettiin auki ja paistettiin reilu vartti uunissa. Niin herkullista ja helppo tehdä.

Hienointa oli, että rollaattorin kanssa kävelevä mummukin oli jaksanut lähteä matkaan Saksasta asti ja last but not least, että serkku M (kuvassa oikealla peruukki päässä) jaksoi kahden raskaan kemoterapian välissä tehdä tuon reissun.

Paluumatkalla lentokoneessa olisi riittänyt valokuvaamista, jos olisi ollut kamera käsillä. Näkymät Välimerelle ja Nizzan kaupunkiin ja sininen pilvetön taivas ja lumipeitteiset vuoren huiput, uskomaton maisema. Sitten myöhemmin tuli turbulensseja niin, että eräs matkustaja sai yökittyä yhden koneen vessoista käyttökelvottomaksi ja toisen vessan edessä kaatui lentoemojen juomavaunu laseineen ja juomineen.

Nyt sitten katsellaan täällä kotona tuota harmaata taivasta ja toivotellaan blogiystäville hauskaa viikon alkua.

21 Kommentare:

 1. Ai tuonneko Suomen kesäinen sinitaivas muuttaa talveksi! Tänään täällä on talvisen vaaleansinivalkoista.
  Kauniit olivat puitteet syntymäpäiväjuhlintaan ja muutenkin mukavan tuntuista.

  AntwortenLöschen
 2. Lentokoneesta on aina kiva katsella maisemia, usein ne on ihan henkeäsalpaavan kauniita siitä perspektiivistä katsottuna. Kiva viikonloppureissu ja juhlat teillä.

  Täällä oli yöllä 21,6 astetta pakkasta, nyt "vain" 16,5. Aurinko paistaa ja hanki kimmeltää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oho, onpas kylmää ja me istuttiin eilen vielä terassilla auringossa. Tänään täällä kotona on kyllä kylmää ja nyt sataa räntää.

   Löschen
 3. Hienot on puitteet synttäreille olleetkin. Upea maisema, kaunis kattaus ja ympärillä sukulaisia. Varmasti riemukasta. Paluulento sitten palautti konkreettisesti maan pinnalle. Turbulenssit lentomatkalla saavat vatsan takuuvarmasti sekaisin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onneksi meillä ei ole itsellä (enää) tuota matkatautia, se oliskin kamalaa. Allumies on pentuna yökkinyt Lontoon kaksikerroksiseen bussiin. Da kommt Freude auf!

   Löschen
 4. Olipas hienot kekkerit. Minä en osaa juhlia itseäni, mutta kaikkea muuta kylläkin. Nyt on kiva järjestää mm. lapsille joulua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Syy noihin juhliin oli tietenkin se synttäri, mutta vieläkin enemmän tarkoitus nähdä sukulaisia muulloinkin kuin hautajaisissa ja kutsun ja juhlien väliseen aikaan mahtui taas kaksi huonoa uutista eli kaksi serkun siskoa jouduttiin leikkaamaan eli nyt on sitten perheen viidestä tytöstä neljä sairastunut syöpään, yksi heistä kuollut jo.

   Löschen
 5. Olipa mukava postaus. Ja juhlat kuulostivat tosi kivoilta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli kivaa ja tutustuttiin yhteen kivaan sukulaiseen, joka oltiin nähty 20v sitten pikkupoikana ja nyt oli sellainen komea ja mukava mies että.

   Löschen
 6. Niin kesäisen näköistä ja kivat juhlat! Talokin on nätti!

  AntwortenLöschen
 7. Kuvat vastaavat enemmän kesää kuin adventtiaikaa. Mutta hienoa, että juhlat olivat onnistuneet. Tuo paluulento kuitenkin ... no jaa, sellaista sattuu aina. Hyvää adventtiaikaa Kölniin!

  AntwortenLöschen
 8. Oliko tuo se sinun entinen "työpaikka"? Hienot puitteet mukaville juhlille. Aina kannattaa juhlia, kun on tilaisuus.

  Mukavaa joulukuun jatkoa täältä eteläisen Suomen pakkasista!

  AntwortenLöschen
 9. Kauniin sinistä ja upea Villa. Lentomatkat ovat tosiaan joskus vaihtelevia. Minusta ihaninta on aina ollut kun kone Pyhäselän yllä laskeutuu kohti Onttolan lentokenttää.
  Kuten muuallakin Suomessa on meilläkin pakkasta, ihan äsken oikein paukkui. Joko Sauerlandissa on geschlossene Schneedecke?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En tiedä Sauerlandista, mutta lehdessä luki ainakin, että Thüringenissä olisi satanut lunta.

   Löschen
 10. Täytyykin kokeilla noita 'voitaikina-vuohenjuusto-omena' paistoksia: kuulostaa herkulliselta! Kivat synttärit on ollut! ja hienoa, että ihmiset pääsi /jaksoi mukaan sairauksista ja vanhuudesta huolimatta ..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tosi helppo tehdä, serkku oli kerran tehnyt jopa 40 hengelle aperon kanssa tarjottavaksi.

   Löschen