Meidän ystävät oli ostaneet kerran Ranskassa erikoistarjouksesta laatikollisen ostereita ja tarjosivat meille. En syönyt ja ne ahmi niitä itse ihan mielettömästi ja sairastuivat kamalaan vatsatautiin. Ne oli varmaan jo vanhoja ja siksi tarjouksessa.
Vietnamilaisethan ovat edelläkävijöitä. Nythän on tullut tuutin täydeltä eli TV:stä valistusta tulevasta ruokapulasta selviämisestä, ja ratkaisuna ovat hyönteiset, toukat, heinäsirkat jopa torakat gatinoituina öljyssä tai ihan pannulla kypsennettyinä. Ovat juurikin hyviä proteiinin lähteitä ja paljon halvempia ja ympäristöystävällisempiä tuottaa kuin naudan liha. Olikohan ohjelma Belgiasta, missä ruokalaboratoriossa toukat kuivattiin, jauhettiin hienoksi jauhoksi ja käytettiin lisukkeena muissa jauhosekoituksissa. Jos tämmöstä toukkasekajauhoa olisi jossain pöperässä, en varmaan huomaisi ja pistelisin poskeen. paskeriville
Muistan, miten latinan opettajani kertoi asuneensa Japanissa ja hänen herkkuaan oli ollut grillatut heinäsirkat. Voin kuvitella, että nuo tuollaiset ruoat maistuvat ihan o.k., mutta kun en saa niitä alas niin en saa. Kerran söin kyläpaikassa kohteliaana kieltä ja se pomppi varmaan viisi kertaa takaisin suuhun ennenkuin sain lopulta nieltyä alas, varsinkin kun ne kertoivat, että lehmä oli jouduttu hätäteurastamaan. Olin silloin juuri jotenkuten oppinut syömään lihaa, sitä en pikkupenskana syönyt lainkaan.
Tuli muuten noista vihreistä lehdistä mieleen, että syötetäänköhän toukille joitain ihan tiettyjä kasveja, jotta ne saavat vähän mausteisen maun jo valmiiksi. Täällä päinhän luonnosta kerättyjä kotiloita usein ruokitaan muutama päivä maustekasveilla - vasta sitten ruuaksi ja nami nami. Ei oikeen ole mun juttu vaikka alkuaikoina niitä maistelinkin. Noista ylös pyrkivistä "makunautinnoista" tulee mieleen myös yhtä ja toista..... paskeriville
Siis ei ole tapana kronklata ruuan kanssa, mutta mun tekee pahaa.
AntwortenLöschenEn syö kyllä ostereitakaan, mutta...
En syö minäkään
LöschenNuo ovat varmaankin hyvät paistettuna ja maustettuna...
AntwortenLöschenVoivat ollakin, mutta en saisi alas
LöschenEikös tämä olekin se tulevaisuus? Syön kyllä mieluummin ostereita kuin näitä....
AntwortenLöschenMeidän ystävät oli ostaneet kerran Ranskassa erikoistarjouksesta laatikollisen ostereita ja tarjosivat meille. En syönyt ja ne ahmi niitä itse ihan mielettömästi ja sairastuivat kamalaan vatsatautiin. Ne oli varmaan jo vanhoja ja siksi tarjouksessa.
LöschenMutta mie en syökään vanhoja ja pilaantuneita ostereita....
LöschenOlen kyllä jo odotellut sinulta herkullisia vietnamilaisia ruokakuvia/ohjeita. Näitä en tarkoittanut ☹.
AntwortenLöschenNo kun luulin, että olet siirtynyt toukkalinjoille.
LöschenVietnamilaisethan ovat edelläkävijöitä. Nythän on tullut tuutin täydeltä eli TV:stä valistusta tulevasta ruokapulasta selviämisestä, ja ratkaisuna ovat hyönteiset, toukat, heinäsirkat jopa torakat gatinoituina öljyssä tai ihan pannulla kypsennettyinä. Ovat juurikin hyviä proteiinin lähteitä ja paljon halvempia ja ympäristöystävällisempiä tuottaa kuin naudan liha. Olikohan ohjelma Belgiasta, missä ruokalaboratoriossa toukat kuivattiin, jauhettiin hienoksi jauhoksi ja käytettiin lisukkeena muissa jauhosekoituksissa. Jos tämmöstä toukkasekajauhoa olisi jossain pöperässä, en varmaan huomaisi ja pistelisin poskeen.
AntwortenLöschenpaskeriville
Muistan, miten latinan opettajani kertoi asuneensa Japanissa ja hänen herkkuaan oli ollut grillatut heinäsirkat. Voin kuvitella, että nuo tuollaiset ruoat maistuvat ihan o.k., mutta kun en saa niitä alas niin en saa. Kerran söin kyläpaikassa kohteliaana kieltä ja se pomppi varmaan viisi kertaa takaisin suuhun ennenkuin sain lopulta nieltyä alas, varsinkin kun ne kertoivat, että lehmä oli jouduttu hätäteurastamaan. Olin silloin juuri jotenkuten oppinut syömään lihaa, sitä en pikkupenskana syönyt lainkaan.
LöschenEniten tuossa viehättää kuhmurainen astia :)
AntwortenLöschenSitä astiaa minäkin enemmän ihailin kuin noita toukkia.
LöschenJos noitten päälle laittaisi kunnolla venäläistä majoneesia, niin ne maistuisivat varmaan kuin katkaravut! Hoffe ich :)
AntwortenLöschenMaikki
Hihi, sä ja sun venäläinen majoneesis☺☺☺
LöschenTuossapa olisi kiva tuliaisidea sellaisille, joilla on jo kaikkea.
AntwortenLöschenSellaisille ihmisille onkin kamalan vaikea viedä mitään.
Löschenvietnamilaisesta ruuasta olen lukenut....
AntwortenLöschenKyllä siellä syödään paljon ihan meille tutuista aineista laitettua ruokaa, oli hyvää kalaa, kanaa, vihanneksia.
LöschenEhkä mä voisin tyydyttää proteiinin tarpeen muutoin kuin toukilla. Ei todellakaan innosta, yök! Kai ne myi myös käärmeitä?
AntwortenLöschenMieluummin syön minäkin linssejä proteiineja saadakseni.
LöschenHyi olkoon...tuli ihan kuvottava olo, kun näin nuo. En, en pistelisi poskeeni vaikka maksettais.
AntwortenLöschenOnneksi ei ole pakko syödä. Luin juuri Aki Ollikaisen Nälkävuoden ja siinä mielikuvitus pelasi miettiessä mitä kaikkea söisi nälkää vastaan.
LöschenTuli muuten noista vihreistä lehdistä mieleen, että syötetäänköhän toukille joitain ihan tiettyjä kasveja, jotta ne saavat vähän mausteisen maun jo valmiiksi. Täällä päinhän luonnosta kerättyjä kotiloita usein ruokitaan muutama päivä maustekasveilla - vasta sitten ruuaksi ja nami nami. Ei oikeen ole mun juttu vaikka alkuaikoina niitä maistelinkin. Noista ylös pyrkivistä "makunautinnoista" tulee mieleen myös yhtä ja toista.....
AntwortenLöschenpaskeriville
En älynnyt kysyä, mitä vihreää siinä oli, mutta joku tehdävä niillä lehdillä täytyy olla, ei kai ne vaan koristeena olleet.
Löschen