Freitag, 1. Februar 2013

Kutsuin itseni iltateelleEilen kuuntelin radiosta iki-ihanan Eeva Kilven haastattelun ja kutsuin itseni iltateelle.


Nukkumaan käydessä ajattelen:
Huomenna minä lämmitän saunan,
pidän itseäni hyvänä,
kävelytän, uitan, pesen,
kutsun itseni iltateelle,
puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen, kehun:
Sinä pieni urhea nainen,
minä luotan sinuun.

- Eeva Kilpi  

18 Kommentare:

 1. Eeva Kilpi♥♥. Oi kiitos, että muistutit! Nämä Nadja Novakin haastattelut ovat suosikkiohjelmiani radiosta. Lataan ne yleensä iPodiin ja kuuntelen sitten illan rauhassa, iltateen sijasta minulla on siinä yleensä joku käsityö edessäni.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eiks ole ihana. En muista, milloin olisin kuullut hänen puhuvan, varmaan joskus viime vuosituhannella. Tiesin, että hän on karjalainen, mutta en tiennyt, että hän puhuu vieläkin mie ja sie, se on mulle niin kotoista kieltä.

   Löschen
  2. Sittenhän te ymmärtäisitte hyvin toisianne, meidän 3vee ja sinä. Kun hän puhuu fafalle, sanoo hän aina jag, minulle taas mie. Mistä ihmeestä hän on sen oppinut? Meillä on aina niin hauskaa, kun hän tärkeänä kertoo: mie sanoin, mie menen...☺☺

   Löschen
  3. Voi kun söpö! Hauskoja nuo eri murteet pikkulasten suusta. Muistan, kun kummipojan veli oli päivähoidossa muistaakseni Pohjanmaalta tulleessa perheessä ja puhui akkunasta ja meitä nauratti, kun meillä se oli ikkuna.

   Löschen
 2. Oi, minäkin satuin tuon näkemään, mikä tuuri! Yleensä ei Areenaa tule katsottua kun niin vähän ohjelmia näkyy ulkomailla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minäkin usein ihmettelen, että miksi joku mielenkiintoinen lähetys kuuluu vain Suomessa.

   Löschen
 3. Kävin tutustumassa tuohon ohjelmaan. Eeva Kilpi on todella hieno kirjailija, jota lukee ja kuuntelee mielellään.

  AntwortenLöschen
 4. OLipa mukava aihen iltateelle;D Sama juttu kuin Sirokon kanssa;aina harmittaa kun niin pieni osa ohjelmista vain näkyy ulkomailla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meitä sorsitaan (höh, onko sellainen sana olemassa?).

   Löschen
  2. Alunperin joku neropatti keksi käyttää sorsia-sanaa vitsinä sortaa-sanan tilalla jossain hömppäohjelmassa (liekö ollut Kankkulan kaivolla), ja siitä sitä sitten alkoivat hokea muutkin. Nykyisin sitä kuulee käytettävän jo ihan tavallisessa puheessa, vaikka silloin kyllä tunnen, että "ne sorsii mua". Sana on aika ylhäällä inhokkilistassani.

   Löschen
  3. Ja kun musta se oli niin nero sana tähän tarkoitukseen. :D

   Löschen
 5. Eikä sorsita, sillä en miekään näe/kuule kaikkia mielenkiintoisia saksalaisia ohjelmia. Ja kyllä sellainen verbi kuin sorsita on olemassa.

  Eeva Kilpi on, hyvä on liian tylsä sana, mutta en nyt keksi parempaa. Hienoja runoja hänellä on.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vai on meidänkin Mediathekissa sellaisia ohjelmia, joita ei voi katsoa ulkomailla.

   Löschen
 6. Itseään pitää osata arvostaa. Minäkin kutsun kohta itseni iltateelle, ensin leivon siihen teen sekaan Runebergin torttuja (vähän etuajassa, koska tiistaina en ehdi).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Osaiskohan tehdä Runebergin torttuja? Pitäis varmaan kokeilla, rupesi tekemään mieli, en ole syönyt satoihin vuosiin. Tykkään tuollaisista perinteistä.

   Löschen