Samstag, 2. März 2013

Lämmin omena-fenkoli-äyriäissalaatti

2 keskikokoista punaista omenaa
1 fenkoli
1 rkl voita
1 limetin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 punainen chilipalko
1 tl vaaleaa muscovadosokeria
sormisuolaa
12 jättikatkaravunpyrstöä
1 rkl voita tai öljyä
1 ruukku rucolaa
paahdettuja seesaminsiemeniä

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat melko ohuiksi lohkoiksi. Halutessasi voit pirskotella lohkoille vähän sitruunamehua.
Halkaise ja huuhtele fenkoli ja poista tupsulliset yläosat. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna voi pannussa ja kuullota omenoita ja fenkolia muutama minuutti.
Lisää raastettu limetinkuori ja limettimehu, silputtu chili ja sokeri. Jatka paistamista vielä hetki, kunnes omena ja fenkoli tuntuvat melko pehmeiltä. Älä paista liian kypsiksi.
Viimeistele maku sormisuolalla.
Kuori jättikatkaravunpyrstöt ja pyyhi ne kuiviksi. Paista voissa tai öljyssä kuumassa pannussa hetki, kunnes ne saavat hieman väriä. Älä paista liian pitkään, jotta ne eivät sitkisty.
Jaa rucola lautasille ja nosta lämmin omena-fenkoli-seos päälle. Viimeistele ravunpyrstöillä ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.


Tein tätä kovalla kiireellä illalla eikä se nyt tässä kovin kauniilta näytä. Olen tarjoillut salaattia usein vieraillekin ja silloin lautanen on ollut oikein kauniin näköinen. Meillä ei ollut jättikatkaravunpyrstöjä kotona enkä löytänyt kiireessä seesaminsiemeniäni kaapin perukoilta ja laitoin salaattiin lämminsavulohta ja maistuihan sen senkin kanssa. Alkuperäinen resepti taisi olla aikanaan Gloriassa tai joka tapauksessa jossakin suomalaisessa lehdessä eli kunnia Suomeen.

16 Kommentare:

  1. Kun ei tuota nyt pääse maistamaan, nautin ainakin noista iloisista väreistä. Lämpimiä nekin.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Me syötiinkin tuota eilen, et olisi ehtinyt senkän vertaa. :D

      Löschen
    2. Tuossa mulla piti olla kyllä imperfekti, kuka sen oli mennyt muuttamaan? :-D

      Löschen
  2. Namilta kuulostaa,pitää joskus kokeilla!

    AntwortenLöschen
  3. Ainahan voi syyttää palvelusväkeä. :) Vaikuttaa reseptiltä, jonka miekin voisin toteuttaa...

    AntwortenLöschen
  4. Kuulostaa tosi hyvältä. Rakastan salaatteja, joissa on katkarapuja muodossa tai toisessa. Tuo salaatti maistuu varmaan jopa ilman minun venäläistä majoneesiakin :-)

    Maikki

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kai mun joskus tarvis kokeilla sitä venäläistä majoneesia, jos se kerran on niin hyvää.

      Löschen
  5. Ostin tänään loimulohta, taidankin laittaa osan salaattiin. Noita sinun salaattisi aineksia ei kaapista löydy, mutta "ihan tavalliseen" on aina ainekset. Olen kyllä liian jumiutunut samaan hyväksi todettuun salaattiin, pitäisi kokeilla joskus jotain muutakin.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Voi Saga, olin jo pari kertaa ehtinyt miettiä, että et kai vain ole joutunut autokolariin, kun ei sua näkynyt,

      Löschen
    2. Sama asia kävi minunkin mielessäni. Eihän meille siitä kukaan ilmoittaisi, joten tuntui jo aika pahalta.

      Löschen
    3. Voi teitä, Allu ja Clarissa! Ihan kyynelsilmin luin näitä sanojanne. Olen ajanut sen pikkutällin jälkeen supervarovasti ja hiljaa. Olen ollut vain kiireinen töitten takia, vapaa-aika on hujahtanut kotiprojekteissa ja rakkaan kanssa, enkä ole koneelle ehtinyt joskus useaan päiväänkään. Uusi työ vaatii veronsa näin alussa, mutta tykkään kaikin puolin hurjasti, joten senkin puoleen on nyt lykästänyt. Kiitos teille, olette ihania. Nyt hyvää yötä!

      Löschen
  6. Luova kokki muuttelee reseptejä tarpeen mukaan. Oikein herkulliseltahan tuo näyttää. Täytyy kokeilla joskus. Tänään menen entisen opiskelijakaverin luo syömään, joten kokeilu siirtyy toiseen kertaan.

    AntwortenLöschen