Freitag, 31. Mai 2013

Berliinin loppuja

Aallon jakkaroita KaDeWe:n tavaratalossa:


Kengänkiillottaja KaDeWe:ssä, sellainenkin ammatti on vielä elossa.


Berggruen museo kannattaa katsoa, jos pitää Picassosta, Matissesta, Kleestä, Braquesta, Cezannesta ja Giacomettistä (vilkutukset Helenalle). Museossa on esille Heinz Berggruenin kokoelma, joka pakeni aikanaan natseja Yhdysvaltoihin. Berggruen tunsi monet taidemaalarit henkilökohtaisesti. Taulut on hyvin esillä komeassa rakennuksessa ja lipun hintaan kuuluu audiolaite, jossa esitellään taulut mukaansatempaavalla tavalla.


Pinkkejä kaasuputkia ilmassa.


Allumies kävi ostamassa kengät tästä kaupasta, joka myy pääasiassa netin kautta. Heillä on yksi kauppa ja se Berliinissä. Liikkeeseen tuli tuo keikari, valkoinen lätsä päässä, paksut pohkeet, mustat aika pitkät sukat, raidalliset shortsit ja bleiseri, oli mielestään hyvännäköinen.


Muistomerkki 20v  thaimaalaissyntyneelle Jonnylle, joka osoitti siviilirohkeutta ja meni pelastamaan ystäväänsä väkivaltaisen poikajoukon kynsistä, mutta Bilal ja Melih ja kaverinsa kaatoivat hänet maahan ja potkivat häntä päähän niin pahasti, että hän kuoli. Oikeudenkäynti on parhaillaan käynnissä. Berliiniläiset vievät ahkerasti kynttilöitä tänne epäviralliselle muistomerkille.


Berliinin vaakunassa on karhu ja karhuja siellä oli myynnissä vaikka millä mitalla.


20 Kommentare:

 1. Olet löytänyt taas hauskoja yksityiskohtia. No valinnanvaraahan tuossa kaupungissa riittää. Picassoa ja kumppaneita emme käyneet katsomassa, mutta siinä vieressä kävimme Bröhan Museumissa, ja olimme menossa katsomaan Hedwig Bollhagenin töitä Keramiikkamuseossa, myös samoilla nurkilla, mutta se olikin silloin suljettu. Lähellä oli myös hyvä kirjakauppa, jossa saimme erikoisen hyvää palvelua, vaikka tämä mun kaverini ei noin "tyylikkäästi" ollut pukeutunutkaan:-))

  AntwortenLöschen
 2. Bröhan on tosiaan siinä vieressä, oltiin siellä kerran näyttelyssä Jugendstil in Finnland.

  AntwortenLöschen
 3. Ostiko Allumies ihan tanssikengät? Ensi vuoden lavatansseja varten :-))
  Minullakin on jossain vielä Berliner Bär, jonka sain silloin kivikaudella Hubertus Krankenausin (Schlachtensee) Stationsschwesteriltä muistoksi.
  Meillä muuten sataa vettä, ihan kunnolla ja tuo kämppis on jo aamusta asti vesijetillä järvellä...on varmaan puhas poika kotiin tultua.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kuule se mies osaiskin tanssia, jospa vain olisi vaimo, joka osaisi tanssia. On ollut aikanaan jopa Fortgeschrittenenkurssilla, kun tyttökoulun tytöille pyydettiin poikakoulun poikia partneriksi. Sehän on kätevää, että ei tarvitse kotona enää suihkua, kun saa järvellä hoidettua asian. Nyt olisikin kiva olla Äimälässä nauttimassa Suomen kesästä, mutta minä nautin nyt täkäläisistä +22C.

   Löschen
 4. Ovatko varmasti Aallon jakkaroita? Etteivät vain ole plagiaattia kuten Marimekossa Isolan metsä?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oliskohan Artek sahannut KaDeWe:tä silmään? :-) Aikamoinen juttu se Isolan plagiaatti, enpä olisi uskonut, että Suomessakin on tarvetta tuollaiseen.

   Löschen
  2. Rupesin miettimään, että onkohan nämä meidän plagiaattijakkarat kuitenkin aitoa Aaltoa:-)

   Löschen
  3. Vai aitoa älmhultilaista laatutavaraa

   Löschen
  4. Täälläkin taitaa olla noita plagiaattijakkaroita - hmm...tai sitten aitoa Aaltoa???

   Löschen
  5. Piti vielä kirjoittaa, että kävin yhdessä Marimekkoliikkeessä, enkä löytänyt yhtään metsäaiheista tuotetta.Ovat taitaneet poistaa
   kaiken valikoimasta.

   Löschen
 5. Tuosta plagiointijutusta oli eilisessä Hesarissa Sami Sykköltä hyvä bloggaus: http://www.hs.fi/blogi/samisykontyylilla/Marimekkokohu++Tekik%C3%B6+Finnair+turhan+h%C3%A4t%C3%A4laskun/a1305682667712.

  Taidanpa katsella tänään illalla taas Ciacomettin töiden kuvia tuolla terassilla, jossa tarkenee (nyt jotain +25, mutta päivällä, jolloin työasuna on pitkä ja pitkähihainen musta mekko ja taikurinhattu, oli vielä kuumempaa). Ja ehkä juon jotain asiaankuuluvaa viileää.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä en saa juoda mitään asiaankuuluvaa, kun olen jo huumessa.

   Löschen
 6. Millainen ilmahan mahtaa Saksassa olla, kun kämppikseni on palailemassa työmatkalta kotiin ja selityksenä reilulle myöhästymiselle on Saksan huono sää ja Frankkujen kentän yhden kiitotien sulkeminen... Me lasten kanssa juodaan kokista jäillä ja skoolataan kouluvuoden päättymiselle. Huomenna saavat todistukset. Sain pidettyä hienon maljapuheen ennen kuin hörppäsivät lasinsa kokonaan tyhjiksi. Eivät raukat janoissaan muistaneet, että maljojen nostaminen ja skoolaaminen tarkoittavat samaa asiaa eli odotusta.

  Tulisitko raparperipiirakalle leivon sitä parhaillaan? Tervetuloa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Frankun kentällä on ainakin jotain mielenosoituksia. Säästä siellä en tiedä, meillä on nyt aurinkoa ja +25C. Raparperipiirakka kiinnostaisi kovasti, mutta täytynee tyytyä Allumiehen tekemään salaattiin.

   Löschen
 7. Berliinin karhun ostin Alexanderplatzilta nallekokoelmaani.
  Noita Aallon peffanpaikkoja en ole nähnyt noin runsaasti missään ennen postaustasi, hih.

  Monipuolinen Berliinipostaus, kiitos!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistaakseni se jakkara täytti 60v ja sen johdosta tavaratalossa oli Artekin näyttely.

   Löschen
 8. Kaikkea mielenkiintoista sulla on tuolla ollut.Minulla on 2 IKEAn kopio-Aalto-jakkaraa ....ihan saman näköisiä ja aidoista käyvät melkein;D
  Berggruenin poika Nicholas on mukana rakentamassa kamalan suurta tornitaloa eteläiseen Tel Aviviin,ihan lähellä entistä työpaikkaani..

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meilläkin on terassilla I:n jakkara, vaikka toisaalta vihaan kamalasti noita feikkijuttuja. Sisälle ostaisin aidon, mutta apupöytänä terassille sellainen on mielestäni liian kallis.
   Nicholas investoi kovasti ja hänestä on paljon lehdissä eikä aina niin positiivista.

   Löschen
 9. Kengänkiillottaja... Onpa hienoa, että sellaisiakin on vielä.

  AntwortenLöschen