Donnerstag, 30. Mai 2013

East Side Gallery ja Hackesche Höfe

Berliinin muurista on jätetty osa paikalleen ja sen itäpuolelle on syntynyt yli kilometrin pituinen East Side Gallery, johon erimaalaiset taiteilijat saivat maalata kuvia.

Mukana on myös tämä tunnettu motiivi, yägh!


East Side Galleryn lähellä olevasta Ostbahnhofista ajelimme junalla Hackescher Bahnhofille. Sen vieressä on Hackesche Höfe, suojelun alla oleva monesta rakennuksesta muodostuva kompleksi, jossa on komeita fasaadeja, kivoja sisä- ja takapihoja, putiikkeja, baareja jne.
Meillä oli pikkunälkä ja istahdimme kivaan ruokapaikkaan syömään salaattia ja kävikin hyvä tuuri, sillä juuri siihen sisäpihaan tuli schwarzwaldilaisen Steiner-koulun orkesteri soittamaan ja istuimme siinä aitiopaikoilla nauttimassa salaatista, oluesta, Apfelschorlesta (puoliksi omenamehua, puoliksi kivennäisvettä) ja hienosta musiikista.
14 Kommentare:

 1. On se vaan hienoa, että muurin alkuperäinen tehtävä on jo historiaa. Toivottavasti tuo pätkä saa jäädäkin muistuttamaan toisenlaisista ajoista.
  Teillä oli juuri sellainen rento matka kuin ajattelin! Forts.fo.?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siellähän on jo jotkut sijoittajat rakentamassa luksusasuntoja ja pistämässä muuria alas. Allekirjoituksia sitä vastaan kerätääntäällä.
   Eihän me niin kovasti käyty turistinähtävyyksiä katsomassa, kun aikaa meni paljon ystävien ja sukulaisten tapaamisessa.

   Löschen
 2. Jaksan aina ihailla noita kasvien peittämiä taloja. Onhan niitä Suomessakin, mutta ei niin paljoa eikä niin runsaana. Ainakin Sveitsissä muistan nähneeni myös kattopuutarhoja vai näinkö joitakin myös Saksassa ja Itävallassa...

  Olimme Berliinissä viimeksi kun muuri oli avattu ja koko Berliini oli suuri rakennustyömaa. Nyt se aika meni Potsdamille. Berliinistä on tullut suomalaisten uusi Tallinna eli sinne lähdetän helposti tuosta vain viikonlopuksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Potsdam onkin söpö paikka, se kannattaa myös nähdä. Berliini on hyvin vihreä kaupunki, paljon leveitä katuja ja paljon puita/puistokatuja.

   Löschen
 3. Minäkin tykkään vihreistä seinistä. Meillä villiviini ei kasva, mutta humala sitäkin paremmin. Vitsaillaan usein ulkona istuskellessa, että taas on tintti tai varpunen humalassa. Hellettä tänäänkin piisaa täällä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on ollut huonoin toukokuu 140 vuoteen!!

   Löschen
 4. Tuttuja seutuja.

  Berliinissä on oikeastaan kaksi erilaista kaupunkia; itäpuolella pääväylät ovat valtavan leveitä ja länsipuoli on kodikkaampi. Turhaan ei Berliiniä kutsuta vihreäksi kaupungiksi.

  Leenan kommenttiin liittyen totean, että lentojen hinnat ovat edullisia ja siksi lähteminen on yleistynyt.

  Meillä oli onnea sään suhteen. Päivisin oli yli 20 astetta ja myöskin myöhäisen kevään suhteen, kun näimme upeasti kukkivan Berliinin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se kaikki kovasti muuttunut, kun keskusta on nyt idässä ja jos puhutaan kaupungille lähdöstä, se ei ole enää Kudamm niinkuin ennen muuria vaan itä-Berliinin puolella. Me muisteltiin taas siellä entisiä banaanijonoja. Itäsaksalaiset kertoi silloin, että kun näkivät jonon, menivät heti jonottamaan ja sitten vasta saivat selvillä, mitä jonotetaan. Ja aina oli ostoskassi mukana sen varalta, että jotain sai ostettua.

   Löschen
 5. Minä olen kanssa ihan kurkkua myöten tuota suuteluaihetta! Ihan loppuunkaluttu aihe - vai onkohan tuo vähän huono sanavalinta tähän yhteyteen. :-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No toi on sitä ällöttävää poliittista suutelua, täysin epänormaalia.

   Löschen
 6. Mahtava tuo kasvien peittämä talo:) Tosin kerran asuin ihan lähellä hyvin rehevää puuta ja sen kautta tuli kaikenlaisia ötököitä sisällekin... Tuo pusukuva on kyllä yök!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on villiviiniä julkisivun puolella ja makuuhuoneen ikkunassa aina sellainen ötökkäverkko, ettei ne pääse sisälle.

   Löschen
 7. Käväisin tässä katselemassa "kotikaupunkiani". Kylläpä kerkesit paljon nähdä Berliinin vierailun aikana. Mutta vähän erilaisen kokemuksen olen saanut Kreuzbergin asumisesta, asuinhan aikoinaan parikymmentä vuotta siellä. Ei meillä ihan noin ikävänlaatuinen asunto ollut. - Toivottavasti ruhjevammasi alkavat helpottaa ja samoin sade. Täällä riittää aurinkoa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onhan siellä ollut tavallisiakin taloja, tuossa kerroin siitä, missä lanko asui Kohlfurter Strassella, ne talot on kaikki purettu. Hyvä puoli siinä asunnossa oli, että oli ilmaiset sähköt ja voi lämmittää sähköllä, joka tuli ilmeisesti naapuritalosta, kuka lienee sen maksaneen.

   Löschen