Freitag, 3. Mai 2013

Juhlia riittää

Meidän ystäväpiirissämme on ainakin kymmenellä syntymäpäivä toukokuussa eli elokuu näyttää aina olleen hyvin hedelmällinen kuukausi. Nyt olen lähdössä naisporukalla ostamaan lahjaa pyöreitä vuosia täyttävälle I:lle, joka toivoo meiltä yhteislahjana Coeur de lion-kaulakorua. Päivänsankari tulee itse mukaan, joten meitä tarvitaan vain maksajana ja se on helppo homma.
Huomenna juhlivalle naapurin nuorelle miehelle on myös helppo ostaa lahja, hän lukee paljon ja hänellä on Amazonin sivulla toivelista, josta voi valita sopivan hintaisen lahjan. Paljon vaikeampi onkin sitten ostaa lahja (myös huomenna juhlivalle) naisihmiselle, jolla on _kaikkea_ ja ennen kaikkea rahaa kuin roskaa. Ensimmäinen idea oli ostaa muistoksi jouluna katsomastamme Downtown Abbeysta Free Bates-t-paita. Tilasin sellaisen oikein USA:sta asti ja se tulikin sitten ihmeen nopeasti, oli sellaisessa kuplakuoressa ja Frankfurtin tullilla meni "vain" kolme viikkoa sen nuuskimisessa. Kun avasin pakkauksen, totesin, että paita on aivan liian iso ystävälleni (pssst, sopii onneksi minulle).


Hädissäni ostin sitten DVD:n, jolla on sarjan alku, jota me emme ole nähneet ja kirjan Downton Abbeyn maailmasta.


Kommentare:

 1. Kivat pirteät korut! Downton Abbeytä en ole seurannut, vaikka on koko ajan pitänyt ja pitänyt.
  On muuten vaikea ostaa lahjoja aikuisille, kun melkein kaikilla on jo kaikki mahdollinen, vaatii tosiaan mielikuvitusta keksiä jotain sopivaa.
  Meillä taas on huhtikuu tuollainen synttärikuukausi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se Downton Abbey tuli täällä vasta jouluna ja oli ihana, kun kaikki vieraat olivat lähteneet ja sain laittaa jalat ylös ja katsoa sitä tuntikausia.

   Löschen
 2. Luin jostain lehdestä, että ihmiselle, jolla on jo kaikkea, olisi hyvä ostaa varashälytin.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noilla ihmisillä on kuule vaikka mitä hälyttimiä. Voivat netin kautta katsoa, mitä kotona tapahtuu eivätkä voi esim. lähteä kotoa ja unohtaa ikkunaa auki, silloin systeemi jo ilmoittaa, että siellä ja siellä on ikkuna raollaan. Ja panssarikaapeissa on koruja ja kultaharkkoja vaikka kuinka.

   Löschen
 3. Ihmisille, joilla on kaikkea, ei todellakaan ole helppo ostaa lahjaa. Olisikohan jokin lahjakortti paikallaan, lahjakortti manikyyrille tai jalkojenhoitajalle tai jotain sellaistà? Meilläkin riittää noita syntympäiviä tässä kuussa ja koko kesän ajan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei voi noille lahjakorttiakaan oikein antaa, tuntuu hassulta antaa jollekin miljonäärille "rahaa". Kirjoja olen usein antanut, nyt tuli mieleen tuo Downton Abbey.

   Löschen
 4. Kivat korut! Tosiaankin hankalaa ostaa sellaiselle,jolla jo on kaikkea mutta vaikka ravintolakäynti? Minullakin on vaikka kuinka monta tuttua jolla on synttärit tässä kuussa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne on varmaan ne elokuun kuutamot syypää noihin syntymäaikoihin.

   Löschen
 5. Tuollaiselle henkilölle voi ostaa lehmän, vuohen, koulupukuja, rokotuksia, vessoja tai kaivon tms. haluamallaan summalla eri hyväntekeväisyysjärjestöjen kautta. Sellaisia olen usein ostanut, joko yksin tai porukalla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Periaatteessa hyvä idea, mutta kerran juuri noiden ihmisten kanssa se ei toiminut lainkaan. En edes kehtaa kertoa miksi.

   Löschen
 6. Tuo Downton Abbey oli kyllä niin ihana sarja, että taas sitä jäi kaipaamaan, kun se päättyi. Toivottavasti lahja oli mieluinen. Minusta yleensäkin kirjat ja elokuvat ovat aivan loistavia lahjaideoita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ystäväni oli todella iloinen siitä lahjasta.

   Löschen
 7. Meilläkin on huhti-toukokuussa järjetön määrä synttäreitä! :)

  AntwortenLöschen