Mittwoch, 1. Mai 2013

Vappuajelulla

Pyöräilin tässä meidän lähistöllä ja katselin, löytyisikö jostain niitä koivuja, joita nuoret miehet pystyttävät mielitiettynsä ikkunan alle vappuyönä. Kovin montaa ei tässä ihan lähellä näkynyt ja siihen voi olla syynä esimerkiksi, että taloissa ei asu sopivan ikäisiä nuoria neitejä. Uudisrakennusalueella näki enemmän kolmipyörällä ajavia pikkulapsia kuin naimaikäisiä neitosia.
Muutaman puun löysin kuitenkin. Jotenkin kiva, että tämä traditio on vielä käytössä eikä pojat lähetä pelkästään koivun kuvia ihastuksilleen sähköpostitse.


Muuten löytyi kyllä kauniita puita, kuten nämä lähikadun vaaleanpunaiset, mitä ne nyt sitten lieneekään, minun botaniikkani on aika huonossa jamassa.


Rapsin sentään tunnistan, löytyi aivan upea pelto, jonka takana pilkistää televisiotornimme.24 Kommentare:

 1. Antworten
  1. Jotenkin niin sööttiä, että vielä nykyaikana!!

   Löschen
 2. Saksassa on ihania perinteitä pitkin vuotta - tykkään.
  kevättä paskeriville

  AntwortenLöschen
 3. Viime vuonnahan mie Eevan kanssa bongailin niitä - ja myös naisten laittamia. Tokin paras loisto niistä puista oli jo lakastunut, mutta kuvia on.

  AntwortenLöschen
 4. Enpä ole tuollaisesta perinteestä vielä kuullutkaan. Onneksi. Sillä koivunkukinnan aikaan en haluaisi tuollaisia lähellekkään. No onneksi en ole edes enää niin nuori, että pojat tuollaisia toisivat akkunani alle. Nuo vaaleanpunaiset näyttävät olevan manteilipuita.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mielenkiintoista, että Berliinissä ei olekaan tuota perinnettä. Olen luullut mantelipuun kukkia hennommaksi, mutta en tiedä. Ainakin Pfalzin mantelipuut oli mielestäni erilaisia mutta tiedä häntä.

   Löschen
 5. Jopas on hauska perinne! Mukavaa vappuiltaa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, oli mukava ilta, kun saatiin juoda Cremant aperona terassilla, kun oli vielä +21C illalla.

   Löschen
 6. Kiva pyöräilyreitti ja perinnekin kiva:) Meillä on tuon tapaisia kukkivia puita mutta ei minullakaan tuolle ole nimeä.

  AntwortenLöschen
 7. Tuo Vappuajelulla otsikkosi toi mieleen kadonneen perinteen kaukaa lapsuudesta. Lapset pääsivät ennen vappuajelulle kuorma-auton lavalla. Siellä oli penkit, joilla istuttiin, huidottiin vappuviuhkoilla ja kierrettiin muutaman korttelin ympäri.Se oli juhlaa! Turvallisuudesta ei kai niin välitetty, nythän tuota saavat tehdä vain abiturientit.

  Ihan hauska perinne, mutta onpa siellä romanttisia nuoria miehiä. Ettei vain ole joku vanhempi perinteitten vaalija koivuja pystytellyt:-D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olen muuten usein epäillyt, että muutamat äidit ovat olleen kovin pettyneitä, jos tytär ei ole saanut vappukoivua, mutta naapureiden tytär on saanut.

   Löschen
 8. Ei tuota tapaa tunnettu Westfalenissa eikä Niedersachsenissakaan, hauska perinne kuitenkin. Oisko nuo vaaleanpunaiset puut japanische Zierkirschen.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 9. Minunkaan parvekkeelta ei löytynyt koivua...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ei minunkaan, kun ei ole edes (enää) parveketta :D

   Löschen
 10. Onpa ihana perinne. Olisipa kiva löytää aamulla koivu ikkunan alta... :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voinhan mä lähettää sun ukkelille ohjeen miten se tehdään, mutta Intiasta ei taida helposti löytyä koivua.

   Löschen
 11. Teillähän on hieno perinne, tuo vappukoivut mielitietylle. Täällä ei tuollaista ole, ja tylsähän se olisi pelkkiä risuja jonkun alle viedä....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noita koivuja/koivun oksia myydään vapun aattona monessa paikassa kaupunkia.

   Löschen
 12. Ihanassa kukassa teillä jo rapsit - meillä vain vähän kellertää, mutta ootas pari viikkoa niin varmasti loistaa! :)

  hyvää vapunjälkeistä ♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillä taitaa olla huonommat ilmat kuin meillä. Juttelin meidän baijerilaisten ystävien kanssa ja siellä oli tosi kehno sää ja me olemme saaneet nauttia kesäisistä päivistä.

   Löschen