Dienstag, 14. Mai 2013

Matkalaukku Berliinissä

Marlene Dietrich lauloi aikanaan Ich habe noch einen Koffer in Berlin ja sinne lähtee tänä iltana meidänkin matkalaukku muutamaksi päiväksi. Allumiehelle se on työmatka ja sen jälkeen täällä on pitkä viikonloppu, kun Saksassa on helluntaimaanantaikin pyhäpäivä (poistettiin Suomessa 1973) ja minä pääsen siivellä mukaan ja mikä ettei, Berliiniin on aina kiva mennä.


Sandaalitkin lähtee mukaan, sillä säätiedotus lupaa +24-26°C.

Hauskaa loppuviikkoa ja heleätä helluntaita!

34 Kommentare:

 1. Iki-ihana laulu, joka kertoo Marlenen kaipuusta omaan kaupunkiinsa, vaikka hän ei suostunut sinne palaamaan edes Hitlerin anelusta huolimatta. Mutta natsejahan Marlene lähtikin pakoon. Silti myös Saksan rintaman pojat vaativat saada kuulla joka keskiyö Lili Merlenin, sille edes Hitler ja Göbbels eivät voineet mitään.

  Minulla on mukanan kolmet sandaalit, mutta toistaiseksi olen pärjännyt pinkeillä tossuillani. Että niin kuumaa siellä...Me kohtasimme sen yhtenä päivänä Potsdamissa, mutta ei siinä mitään kenkiä ehtinyt vaihtamaan, mun sehr ruhig hotelli oli kaukana keskustasta, kauniin puistokadun varrella.

  Mukavaa Berliinin viikonloppua sinulle!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kokemuksesta voin sanoa, että varmaan tulee ostettua taas yhdet kengät Berliinistä. Meidän kämppä on Berliinissä, mutta rauhallisella paikalla. Siinä on yksi huono puoli: velottavat netin käytöstä 3,95 euroa TUNNILTA. Sen takia pitäisi oikeastaan boikotoida hotellia, mutta täällä Saksassa on noi nettiyhteydet yleisesti täysin retuperällä. Minä en periaatteesta suostu maksamaan tuollaista kiskurihintaa ja käytän mieluummin kännykkäni nettiä tai menen nettikahvilaan.

   Löschen
 2. Mukavaa viikonloppua, pidennettyä sellaista. Täällä on sateisen harmaata, mutta ei haittaa. Onkin vuorossa kauppapäivä ja se sujuu sekä sateella, että paisteella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos! Kaupathan sujuu sateellakin oikein hyvin. Meillä satoi parina päivänä, mutta nyt on varsinkin itä-Saksassa luvassa kaunista ja lämmintä.

   Löschen
 3. Kivaa matkaa! Kai siella sentaan kahviloissa yms on ilmanen netti?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On joissakin kuten Starbucks jne, mutta ei ihan niin yleisesti kuin Suomessa ja ärsyttää, että viiden tähden hotellissa joutuu maksamaan kiskurihinnan.

   Löschen
 4. Hyvää matkaa ja terveisiä Kreuzbergin kundille! Hän vei meidät talvella tosi mukavaan kahvilaan. Meidän hotellissa oli muuten ilmainen netti!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Krezubergin kundi tavataan huomenna illalla, vien terkkuja. Huomasin nyt vasta, että oli lähettänyt mulle äitienpäiväterveisiä, liikuttavaa♥

   Löschen
 5. Mukavaa "lomailua" Berliinissä. Pidä nyt vain vapaata tästä netistäkin ja kerää sen sijaan mielenkiintoisia elämyksiä kerrottavaksi sitten kotiin palattuasi. Siellähän riittää kuvattavaakin vaikka kuinka paljon. Maltan kyllä odottaa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. mutta kun se netti on niin kätevä, kun voi katsoa liikenneyhteyksiä ja aukioloaikoja ja etsiä lähistöltä ruokapaikkaa jne (ja blogeja tietenkin unohtamatta)

   Löschen
 6. Hienoa, että pääsette nauttimaan lämpimästä Berliinistä. Siellä oli viime viikollakin yhtä lämmintä iltapäivisin. Nuoriso kulki shortseissa ja topeissa.

  Meillä oli muutoin hyvä hotelli, mutta nettiä saattoi käyttää vain receptionin lähistöllä olevassa tilassa.

  Berliini on hyvä ostoskaupunki, joten juuri ja juuri säädetyissä matkalaukkujen painorajoissa palattiin. Osa ostoksista oli tietenkin viiden lapsenlapsen tuliaisia.

  Oikein mukavia Berliinin päiviä teille molemmille!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se käytäntö on aika yleistä, että vain respan lähellä on nettiyhteys, sitä ollaan tavattu Italiassakin. Meillä on vain yksi matkalaukku ja se on jo täynnä, mutta voihan sitä hätätilassa ostaa toisen matkalaukun.

   Löschen
 7. Minkälainen lienee helluntaiviikonloppu täällä Berliinissä. Eilen oli viileää ja tuulista. Tänä aamuna satoi vettä kaatamalla. Huomiseksi on luvattu poutaa, mutta mitä sitten seuraa, saa nähdä. Hauskaa helluntaiviikonloppu sinulle täällä Berliinissä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Erilaiset säätiedotukset ja jopa yr.no lupaavat pääasiassa aurinkoa ja lämmintä, haluan uskoa niihin. Samoin sinulle kivaa helluntaita!

   Löschen
 8. Allulle ja Allumiehelle heleätä helluntaita toivottaa Maija

  AntwortenLöschen
 9. Hyvää matkaa! Minä olisin vajavaisella saksantaidollani kääntänyt Kofferin ruumisarkuksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No ei onneksi tarvitse ruumisarkkua kuljettaa.

   Löschen
 10. Hauskaa matkaa sinulle ja Allumiehelle. Berlin ist immer eine Reise wert. Minusta se tosin oli 60-luvun lopussa mielenkiintoisempi, kun olin siellä kesätöissä. Nykyisinhän en ollenkaan pidä suurkaupungeista.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 11. Mukavaa Berliinin matkaa Allu! Ja siellä taitaa olla samat asteet kuin täällä!

  AntwortenLöschen
 12. Berliini on sellainen, johon en ollut ikinä mitenkään erityisesti halunnut mennä - kuulostaa jotenkin tylsältä, mutta sitten kerran yksi entinen työkaveri kehui sen maasta taivaaseen, joten nyt haluan mennä!
  Kiva että pääsette pitkäksi viikonlopuksi viemään matkalaukkua taas reissuun :)

  Naattikaahan !

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kommentoin tätä jo Berliinin lentokentällä, mutta sitten piti kesken lauseen kiirehtiä koneeseen. Berliini on ehdottomasti näkemisen arvoinen, luulen, että pitäisit.

   Löschen
 13. Vähän samaa olen ajatellut Berliinistä kuin MaaMaa tuossa edellisessä kommentissa eikä sinne ole edes työmatka koskaan osunut. Innolla odotan nyt sitten, että saatko pääni kääntymään matkakertomuksellasi :) (ei mitään paineita toki)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä taas kannatti käydä, varsinkin kun siellä oli niin loistavat säät Kölniin verrattuna.

   Löschen
 14. Sinä onnellinen sait todella hienot ilmat Berliinin matkalle. Nauti!

  AntwortenLöschen
 15. Hups...sait sittenkin satéen niskaasi. En toki sitä tahtonut.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei saatu sadetta niskaan, en edes käyttänyt sateensuojaa. Lauantaina sateli, mutta pääsimme kuivina museoon ja sieltä ostoksille ja illalla oli sade lakannut ja kävelimme pitkän pitkiä matkoja Kreuzbergiin syömään. Se oli tosin ainoa ilta, jolloin söimme illallisen sisällä, mutta siinä ravintolassa ei olisi tosin ollutkaan ulkopaikkoja.

   Löschen
 16. Hyvää helluntaita työn ja vapaan merkeissä. Berliini on jotenkin niin kauniin ruma, ja valtava historia. Siellä voisi loputtomiin vain kuljeskella lorvaillen ja haistella tunnelmia. Vielä mielenkiintoisempaa, jos olisi käynyt kaupungissa ennen Saksojen yhdistymistä, mutta hyvä näinkin.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä siellä on vaan niin mahtavasti kaunista, että ei voi kuin taivastella, varsinkin nyt kun oli niin upeat ilmat. On tietenkin rumia esikaupunkeja, mutta esimerkiksi Kreuzberg ja Neukölln kehittyvät kovaa vauhtia hienoiksi kaupunginosiksi.

   Löschen
 17. Helluntaimaanantai poistui täällä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai ruotsalaisetkin ovat pyyhkineet yhden vapaapäivän pois.

   Löschen