Dienstag, 7. Mai 2013

Puhalluskukkia

Saksan kielessä on kuihtuneelle voikukalle oma sana Pusteblume eli puhalluskukka.

kuva Wikipediasta

Eilen naapurin 4vee napero juoksenteli ulkona iloisesti kirkuen ja puhalteli voikukkia. Minähän aloitin sellaiset hommat jo paljon varhaisemmassa iässä.


Eilen meillä oli täydellinen kesäpäivä ja aloitin puutarhakaluston kunnostamisen eli hioin tuoleja hiekkapaperilla ja käsittelin teaköljyllä. Öljytyt tuolit tykkäsivät kovasti  ilmassa lentelevistä voikukan haituvista ja sain jatkuvasti nyppiä niitä pois.


Nyt taas "verstaaseen" jatkamaan maalaushommia.

Kommentare:

 1. Oikein hyvà nimi ja hellyttàvà kuva! Reipasta tyòmieltà vaan!

  AntwortenLöschen
 2. Meille voisit tulla jatkamaan puutarhakaluston hoitamista. Torstaina olisi oikein hyvä päivä. Voisimme nauttia kahvit ja samalla katselisimme hurmaavan kauniita valokuviasi, eli muistathan ottaa muutaman valokuva-albumin mukaasi. Täällä on vielä kovin viileät aamut pyöräillä töihin. Työniloa sinne kesän keskelle! Terveisin, HK
  PS. Niissä "hienoissa" juhlissa ei tarvittu hihatonta mekkoa (KYLMÄ!), joten onneksi kosmetologi teki myös faceliftinkin :))).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on ollut muutama päivä +26C ja ihanan aurinkoista, mutta tunti sitten alkoi sataa ja ollaan tosi kiitollisia, kun on tarvinnut kastella kukkia niin paljon.

   Löschen
 3. Kylläpäs teillä ollaan jo pitkällä. Meillä voikukat vasta kukoistavat kauniin keltaisina. - Noita vanhoja kuvia on aina mukava katsella. - Työniloa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On täälläkin vielä kauniita keltaisia voikukkapeltoja, mutta on myös jo Pusteblumen.

   Löschen
 4. Pusteblumesta ensimmäisenä tuli mieleen lastenohjelma TV:ssä mit Peter Lustig.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin se taitaa tulla kaikille heti mieleen. Youtubesta niitä löytyy.

   Löschen
 5. Joko verstashommat on tehty? On aina palkitsevaa nähdä kättensä työn jäljen. Pustelblumella on joku nimi täälläkin, mutta en saa nyt päähäni mikä. En jaksa kilauttaa kavereillekaan kysyäkseni.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pikkusen sain hiottua, mutta sitten piti lähteä sauvakävelylle ja kun tulin kotiin, alkoi riputella vettä ja oli hyvä syy jättää työt tekemättä.

   Löschen
 6. Noita onkin kiva puhalleskella:)

  AntwortenLöschen
 7. Eikö teillä todella ole henkilökuntaa, jotta voisit itse vaan nauttia kesästä kun se vihdoin on sinne tullut?!

  Oletko sie tai lukijasi törmänneet siihen, mitä tämä puhaltaminen kertoo/vaikuttaa? Jonkun mukaan puhaltaja voi toivoa jotain ja jos kaikki siemenet lähtevät lentoon, niin se toive toteutuu. Itse en ole kuullut tästä mitään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä netissä joku sanoi kuulleensa, että se puhaltaminen tuo onnea samoin kuin kynttilöiden puhaltaminen synttärikakun päältä, mutta itse en ole vielä kokeillut.

   Löschen
 8. Oho, nyt tuli jymyshokki. Mà oon pienenà kutsunut noita puhalluskukiksi...mielestàni kaikki kaverini sanoivat niin. Kuka olisi arvannut, ettà suoraan kàànnettynà jollakin kielellà se ihan oikeastikin sanotaan niin.

  AntwortenLöschen
 9. En muista kuulleeni kenenkään puhuvan puhalluskukista, mutta tässä kirjassa se tuli aikoinaan vastaan painettuna http://oulu.ouka.fi/kirjasto/kirjailijat/skiftesvik/puhallus.htm
  Minusta se on niin osuva nimitys, että olen ottanut sen käyttöön itsekin.

  AntwortenLöschen
 10. Voikukka, jonka iloisena käänsin mammalle 'smörblomma' onkin leinikki ruotsiksi! Meillä tuli melkein kina, että onko se voikukka mikä tien vieressä kökki, muka oikeasti voikukka suomeksi, kun ruotsiksi se on 'maskros'! :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tulipa sekavasti ...
   Eli smörblomma = leinikki, ja voikukka = maskros.

   Löschen
  2. Saksaksi on leinikki kanssa Butterblume.

   Löschen