Montag, 6. Mai 2013

Dixin vappu

Vappupostauksessa esittelin nuorten miesten neidoille viemiä vappukoivuja.  Ystävämme Mike oli myös kuvannut yhden sellaisen


Dixi on saksalainen mobiili ulkovessa, joita käytetään "hätävarana" rakennustyömailla tai suuremmissa festivaaleissa ym., missä ei ole saniteettitiloja. En tiedä, tunnetaanko sitä Suomessa vai käytetäänkö siellä edelleen puuceetä. Joka tapauksessa tässä oli joko Dixi tai sen sisällä istuva saanut vappukoivun.


Kommentare:

 1. Erikoinen traditio! Mikä on puucee? Taitaa olla niin kaukaa menneisyydestä, että en vielä ollut syntynytkään:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vaikea selittää nuorelle plikalle, mikä on puucee, yritänpä vaikka KUVAN avulla. Tuollaista se oli Allu-tädin aikaan Suomessa.

   Löschen
  2. Allu, tuo ei ole puucee, se on riuku eli maastokäymälä!

   Maikki

   Löschen
  3. Joo, tiedän kyllä, se on vähän vanhempi muoto, mutta ei löytynyt nyt sopivaa kuvaa ja laitoin tämän, se on saksaksi Donnerbalken.

   Löschen
  4. Tuo Donnerbalken olisi hieno idea festivaaleilla ja muilla ulkoilmajuhlilla käytettäväksi, ilman seiniä, niin hoituisi tuuletuspuolikin mainiosti.

   Löschen
 2. Kyllä tuommoisia on Suomessakin suurissa tapatumissa, en vain muista, mitä niissä lukee. Jopa Jukolan viestissä on tuommoisia, mutta siellä on myös perinteinen puucee, jossa istutaan vierivieressä. En mielelläni mennyt sinne, mutta sinne harvoin oli jonoa.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 3. No onpahan vähän hajunpoistoja....
  Puucee on hienompi nimitys käymälälle tai hyyssykälle tai huusille - hmm...hyvällä lapsella on monta lempinimeä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuo Clarissa on niin nuori, ettei ole sellaisia varmaan koskaan nähnyt. Sellaisia ne ovat, nuo nykyajan nuoret.

   Löschen
  2. Pitäisikö nyt kutsua keskusteluun mukaan vielä nuorempaa porukkaa kuin minä, eli nuo pojanpojat. He ovat nyt siinä iässä, että vessajutut on aina paras keskustelunaihe. Saataisiin asiantuntijat joukkoon.
   Nuorempi oli juuri 4-vuotisneuvolassa, istui kiltisti ja käyttäytyi kauniisti, mutta kun tultiin värien nimityksiin, ei hän enää malttanut olla sanomatta "kakkafärg", kun oli ruskean vuoro ☺.

   Löschen
  3. Multa saisi 10 lisäpistettä tuosta sanasta! :D

   Löschen
 4. Täälläkin näkee tuollaisia kun on tapahtumia ja sitten rakennustyömailla.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillä taisi olla myös saksalaisia Sulo-roskatynnyreitä jos oikein muistan.

   Löschen
 5. Tuli hyvä virike tutustua globaalisiin vessamarkkinoihin. Google löytää! On olemassa jopa World Toilet Summit! Dixi on jo 33 maassa ja Pikku Vihreä näköjään kirii kovasti kaukoidän ja Amerikan markkinoille myös työmaakäymälällään.Maailmalla ja mm. Kiinassa kuulemma on kova puute siisteistä "Hotelli Helpotuksista". Oli hauska idea antaa Dixille tuo rakkaudentunnustus. Make it in Germany! Dixi etsii työntekijöitä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aasian vessat on tosiaan aika erilaisia, kokemusta on monenlaisesta. Intiassahan ne kakkivat ihan vaan maahan, sielläkin on tullut katseltua, kun mies pyllisteli hotellin ikkunan alle asioimaan ja pesi peppunsa vedellä, jonka oli tuonut mukanaan sellaisessa pläkkiastiassa. Olisi kyllä hieno juttu, jos siellä saataisi ihmiset käyttämään TÄTÄ hienoa ruotsalaista keksintöä.

   Löschen
 6. Pikkuvihreä on kompostikäymälä, joka on käytössä muuallakin kuin työmaakäymälän. Se on tyypillinen vessa Suomen kesämökeillä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Söpö nimi tuo Pikkuvihreä, en ole ennen kuullutkaan. Taidan tuntea kaiken maailman vessat, mutta en enää suomalaista.

   Löschen
 7. Olen tässä jo tovin yrittänyt muistaa miksi noita minun kotiseudullani sanotaan, ihan niillä on oma nimensä, mutta en vaan millään saa päähäni.. mutta jokaisessa kesätapahtumassa niitä käytetään.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä olen kerran käynyt tuollaisessa, kun Düsseldorfin lentokentällä oli ollut tulipalo ja sinne jouduttiin laittamaan varavessoja, muuten ei ole kokemusta.

   Löschen
 8. Bajamaja. Niitä on kuulemma myös premium-malleja.

  Helena

  AntwortenLöschen
 9. Bajamaja! Mietin itsekin kuumeisesti, että miksi noita Suomessa oikein kutsutaan, mutta bajamajoiksihan niitä!

  Ukrainassa oli yhdessä paikassa vessa, jossa oli vain reikä lattiassa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Turkissa olen nähnyt sellaisen reiän lattiassa.

   Löschen
 10. Baja-Maja on joka paikas, kun esimerkiks juoksukilpailuja...

  AntwortenLöschen
 11. Jep, bajamajaksi minäkin tuollaista suomeksi kutsuisin :)
  Ja maalla huussia aina kutsuttiin joko huussi tai nimenomaan puucee. Kun espanjalainen exäni kävi puuceessä, se oli hänen mielestään maailman uskomattomin, järkyttävin ja hauskin kokemus. Piti monta kuvaa ottaa, kun hän oli menossa sisään ja tulossa ulos :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mekin ennen jouduttiin kuvaamaan niitä saksalaisia tuttavia varten.

   Löschen