Sonntag, 9. Juni 2013

Entrez s'il vous plaît



Tänä iltana on Allulan terassilla tarjolla mm. kylmää paprikakeittoa sesamtimjamifeta-voitaikinatankojen kanssa


ja herkullista raparperijälkiruokaa, jossa raparperin palaset maustetaan vaniljasokerilla ja kypsennetään uunissa vajaa puoli tuntia +200C. Niiden annetaan jäähtyä ja juuri ennen tarjoilua päälle laitetaan mascarpone-kermajugurttisekoitusta ja sen päälle murennetaan cantuccineja tai savoiardi-keksejä. Testattu ja todettu hyväksi.


Siinä välissä on vielä parmankinkkuun käärittyjä jättikatkarapuja peston ja chilillä maustetun babypinaattihärkäpapusalaatin kanssa, mutta sen reseptin kelvollisuudesta en osaa sanoa mitään etukäteen.

Neljä paikkaa pöydästä on vasta varattu eli paikkoja on vielä saatavilla.

23 Kommentare:

  1. Allu, kiitos vaan kutsusta. Tällä kertaa matka on este, muutoin meitä saattaisi olla jonoksi asti.

    Illan kesäinen ruokalista kuulostaa hyvältä ja arvatenkin sopivien juomien kera maistuukin. Oikein hauskaa ja mutkatonta iltaa Allulaan!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kesään kuuluvaa roseviiniä, mutta itse en voi juoda lääkityksen takia.

      Löschen
  2. Ei saa mainostaa tuollaisia herkkuja! Kylläpä on Allulassa taas pöytä koreana. :-)

    On muuten harvinaisen komea ovi!

    AntwortenLöschen
  3. Minkä värinen se teidän pääovenne on, olisi varmaan hyvä tietää, jos ei hyvä ruoantuoksu auta löytämään perille. Nyt menen peittämään kuitenkin ensin nuo härkäpavun taimemme harsolla, muuten harakat syövät kaiken.

    AntwortenLöschen
  4. Ai luulitko tätä palveluskuntamme sisäänkäynniksi? Me ollaan köyhälistöä eikä meillä ole paraatiovea. :-)

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. En muistanut, että köyhiähän te! Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan......tai miten se nyt olikaan:-) Erehdyin, kun puhuit terassista. Sorry.

      Löschen
    2. Terassi on toisella puolella taloa.
      Kun tanon päivää, hän tanoo bon tuur, lauloi meidän kummipoika pienenä.

      Löschen
  5. Komia ovi. Saako teillä tuosta vain maalata talon ovineen mieleisekseen vai täytyykö käydä hakemassa viranomaisilta puumerkkiä mahdolliseen ehdotelmaan?
    On kyllä niin hyvän punainen, että jos sattuis ohi kulkemaan niin tietäisi heti, että Allulassa ollaan. Täytyisköhän tehdä Kölnin keikka. Hanhen selkäänkö kuuluu kurakengät rapsutella puhtaaksi? Mun tekisi mieli sellaista rautaista mäyräkoiraa, mutta en kyllä raaskisi sitä likaisilla kengillä potkiskella.
    paskeriville

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Täällä ei olla niin tarkkoja kuin Suomessa eli ihmiset aika lailla tekee mitä haluavat. Meidän viereisillä naapureilla on vihreä ovi. Ollaan nyt vähän niinkuin Irlannissa. Hanhi on tosiaan kurakengille. Tervetuloa vaan Kölniin!

      Löschen
  6. Todella hieno ovi, täytyy sanoa! Yhtä asiaa olen tässä jo pitkään ihmetellyt: syödäänkö siellä Saksassa yleensäkin noin hienoja ruokia kuin teillä tuntuu jatkuvasti olevan? Vai oletko Sinä erikoistunut gourmet-ruokiin ja harrastat erityisesti ruoanlaittoa? Meillä syödään ihan selvää kotiruokaa kuten lihapullia ja perunamuusia, makaronilaatikkoa, spagettia ja liha/kala/jauhelihakeittoa yms. selkeää ja helppoa tehdä. Yksi työkaveri meni ruokakurssille ja totesi, että heillä on syöty 20 vuotta jauhelihaa eri muodoissa, mutta nyt kun lapsi muutti pois kotoa, niin ruokalistaa voisi hieman laventaa...Tuo kuulostaa niin tutulta, niin tutulta! Mieheni on keittiömestari ammatiltaan eikä hänkään tee ikinä kotona noin monimutkaisen kuuloisia ruokia kuin Sinulla on.Olisiko ehkä ammattinsa takia? Ja minä en tykkää yhtään ruoanlaitosta...Inhoan sitä. Ihan oikeasti, monia noista ruoka-aineista en ole koskaan edes kuullutkaan, mikä sinänsä ei ole ihme, kun on minusta kysymys.
    T. Merja

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä meillä syödään ihan tavallista ruokaa, perjantai-iltana syötiin vain näkkileipää ja juustoa, kun ei ollut mitään ruokaa kotona. Noita menyitä laitetaan, kun kutsutaan vieraita syömään, se on vähän hobby ja me tehdään yhdessä kaikki, joten ei jää yhden harteille. Meillä on paljon ystäviä, jotka on tosi hyviä kokkeja ja meidänkin täytyy yrittää laittaa jotain "hienompaa".

      Löschen
  7. Pirteä ovi!

    Merjalle voin lohduttaa, että usein huomaan tekeväni samoja ruokia, vaikka minä olenkin aika innokas kokkaaja, mutta olen kai liian mukavuudenhaluinen oppimaan uutta ja kirjat sekä liian iso puutarha vievät paljon aikaani. Eilen kuitenkin yllätin itseni ja ostin frittata-pannun, mutta voi siinä kyllä tehdä muutakin eli perästä kuuluu;)


    On tutkittu, että useimmat ihmiset pyörittävät vuodesta toiseen noin kymmentä ruokalajia eli aika paljon syödään samaa. Meilläkin syödään makaroonilaatikkoa ja spaghettia, mutta onneksi suvella mies liimaantuu grilliin kiinni ja saamme vaihtelua. Olen oikein päättänyt opetella joka vuosi yhden uuden ruoan, että saamme hiukan vaihtelua. Silti: Meillä ei olisi raperperin kanssa mascarponea vaan ihan tavallista vaniljakastiketta;)

    Allu, sinä olet kuin gourmet-kokki, eikä tämä ole eka kerta, kun tämän sanon;)

    AntwortenLöschen
  8. Antworten
    1. Tervetuloa! Oli hyvää, se pääruoka niin hyvää, että pyysivät kopion reseptistä.

      Löschen
  9. Tulossa ollaan... Jos en tänä iltana ehdi, niin hengessä kuitenkin mukana. Tuo raparperimössö kuulostaa semmoiselta, että kokeiltava on niin kauan, kun raparperit ovat vielä rapsakoita.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Raparperi kelpas vieraillekin ja se on niin helppo tehdä ja kiva sen takia, että noin uunissa paistettuna se pysyy aika hyvin kasassa, ei ole sellaista kompottia.

      Löschen
  10. Minä myöhästyin! Jäikö jäljelle, pääsenkö rääppiäisiin? HK

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kaikki meni ja yksi miesvieras, joka ei tykkää yleensä jälkiruoasta, otti kaksikin kertaa sitä raparperia.

      Löschen
  11. Taidanpa mäkin kokeilla tota raparperijälkkäriä nyt kun se vielä onnistuu! Meillä toinen puolisko aina nyrpistelee nenäänsä raparperille, kun ei siitä kuulemma lainkaan tykkää, mutta syö sitten kuitenkin kaikki tekemäni variaatiot erinomaisella ruokahalulla ;) Tääkin varmasti uppoaisi!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Olen muuten nimenomaan Saksassa tutustunut moneen ihmiseen, joka ei voi sietää raparperia. Tuohon pitää laittaa reilusti vaniljasokeria, mulla meni viisi pussillista tuohon annokseen.

      Löschen
  12. Voihan hintsinhintsi kun näin kutsun vasta nyt!
    No ensi kerralla tulen hippulat vinkuen! :)

    AntwortenLöschen