Dienstag, 9. Juli 2013

Edullista vaihtokauppaa

Sympaattiset kiinalaisvieraamme lähtivät jatkamaan matkaa etelä-Saksaan, nyyh, he kun ovat niin ihania ja iloisia kavereita, että heitä jaksaisi hyysätä pitempäänkin. Eilinen päivä tosin meni ortopedillä, kun urheiluhullu D haki apua koripallossa loukkaantuneeseen vasempaan käteensä ja golfissa loukkautuneeseen oikeaan hartiaan ja jossain muussa lajissa loukkaantuneeseen polveen ja X turvonneeseen nilkkaansa. Ortopedini voisi oikeastaan maksaa minulle provision noin hyvistä asiakkaista, siellä kun surisivat ultraäänet, digiröntgenit ja magneettikuvauslaitteet. Diagnoosit saatiin selville, joten ovat askelen pitemmällä, vaikka kivut eivät vielä poistuneet. Hymy on aina huulilla, vaikka johonkin sattuisikin.


D otti jatkuvasti valokuvia kännykällään ja lähetti niitä kiinalaiseen Facebookiin. Kuvasi mm. naapurin kirsikkapuuta ja aamulla kahdeksalta meidän terassin lämpömittaria, joka näytti vain +17C, se kun on shanghailaiselle uskomattoman alhainen lämpötila. Päivällä, kun oli +32C, hän halusi välttämättä istua auringossa, ei sen lämmön takia vaan siksi, että Shanghaissa ei kamalan korkeista lämpötiloista huolimatta näe aurinkoa.
Naapurin Maja-kissa pääsi myös Facebookiin ja panoraamakuva meidän pihasta.


Olen tehnyt vuosien mittaan kaikkeni saadakseni X:n vakuuttuneeksi siitä, että meille ei tarvitse tuoda tuliaisia, mutta epäonnistunut siinä tehtävässä ja nyt sitten saatiin taas ruusunnuppu- ja sitruunateetä ja kosmetiikkaa ja käsilaukkua

ja ette kyllä arvaa, mitä lahjoja täältä lähti Kiinaan:


anopin vanhat kyynärsauvat, joille meillä ei toivottavasti tule käyttöä. Kiinassa käytetään kuulemma kainalosauvoja ja kun D urheilee niin paljon, hän halusi viedä mukanaan kyynärsauvat, kun ei koskaan tiedä....

Nyt on lakanat ja pyyheliinat pesukoneessa ja seuraavia vieraita odotetaan perjantaina.

14 Kommentare:

 1. Olipas kiva ja mielenkiintoinen postaus. <3

  AntwortenLöschen
 2. Iloisen näköisiä vieraita, mutta voi noita vammoja, ihan kuin huippu-urheilijoilla:-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lääkäri oli heti kysynyt, että onko ammattiurheilija, mutta on insinööri.

   Löschen
 3. Teilla on hyva yllapito, ja viela laakarikonsultaatiotakin lisaksi. Sinulla on sen verran ortopedeista kokemuksia, etta varmaan osaatkin vieda ammattitaitoiselle sellaiselle!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ortopedeissa on paljon huonoja, vaikea löytää se oikea, me ollaan oltu tyytyväisiä, mutta jotkut tuttavat eivät, joten ei tuokaan ole täydellinen. Allumies on pelannut aika korkeassa liigassa käsipalloa ja se on vaarallinen peli, pahempi kuin jalkapallo ja niitä vammoja on ollut aivan riittävästi ja heittokäden ranteen nivelrikko morjestaa joka päivä. Sport ist Mord!

   Löschen
 4. Helena vei sanat suustani ja samoin Anu. Mitäpä tähän enää lisäämään.

  AntwortenLöschen
 5. Vieraiden kanssa aika rientää, kun on mukavaa. Oikein kauhistuin ajatusta, ettei näkisi aurinkoa. Ymmärrän hyvin, että silloin haluaa istua auringossa, kun se on näkyvissä. Niinhän mekin täällä Suomessa teemme, kun se pahuksen aurinko on niin pitkään vuodesta yleensä pimennossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ovat usein käyneet joulun aikaan, mutta nyt kesällä kyllä paremmin tajusivat, että täällä on vihreää ja parempi ilma. Opiskelivat ja asuivat Saksassa 8v ja ovat nyt olleet reilut 10v Shanghaissa ja nyt ihan selvästi tekee mieli muuttaa Saksaan.

   Löschen
 6. Vanha sanonta: kauppa se on joka kannattaa! Kiva kun kiinalaiset vieraanne saivat kainalosauvat mukaansa.
  Kiitos edellisistä postauksistasi, ihan kuin itse olisin päässyt matkalle mukaan, niin elävästi kerroit ja kuvitit postaukset.
  Mukavia kesäpäiviä!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viime kerralla saivat meidän vanhan Philips Senseon, nyt kyynärsauvat, mutta hyvä, että ainakin jotain voin antaa.

   Löschen
 7. Hih...aika hauska kotiinvieminen nuo kyynarsauvat
  Ihana postaus!

  AntwortenLöschen