Sonntag, 7. Juli 2013

Slovenia II

Matka jatkuu kauniissa maisemissa Ljubljanan suuntaan, jonne on muuten Bledistä matkaa vain n. 50 km.


Kuutisen kilometriä Bledistä on kuvankaunis vanha pikkukaupunki Radovljica, jonne kannattaa ehdottomasti poiketa, ihan kuin jonkun filmin kulissit.


Radovjlican kirkossa on kaunis kukkaiskatto


ja sitä menivät katsomaan myös nämä ipanat, jotka näyttivät meille kansainvälistä merkkiä, että psst, kirkossa pitää olla hiljaa ja kyllä me sitten olimmekin ihan hiljaa, jos kerran ennen sisälle menoa jo näin valistetaan.


Yli tuhat vuotta vanha Škofla Loka oli myös kaunis  kaupunki. Ärsyttää vaan, että  näissä kauniissa vanhoissa kaupungeissa ei voi ottaa yhtään kuvaa ilman autoja tai moottoripyöriä, peitin ne rumilukset nimilapuilla.
Nepomuk vartioi täälläkin siltaa, sehän on hänen tehtävänsä.


Kirsikoita oli myynnissä joka puolella Sloveniaa yllin kyllin

mutta eihän tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan, kun niitä löytyy tuosta naapurin kirsikkapuustakin vaikka millä mitalla. Kolmas osa oksista on meidän puolella, joten hyvällä omallatunnolla voimme niitä maistella ja ne onkin maailman parhaita kirsikoita. Koskaan ei ole ollut niin runsas sato kuin tänä vuonna.


Kommentare:

  1. En ollenkaan enää ihmettele, että turistit ovat löytäneet nuo seudut. Teet varmaan matkastanne taas kuvakirjan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Taitaa jäädä tekemättä, kun Intia pitäisi tehdä enkä saa sitäkään aikaiseksi, tosin Slovenia olisi helpompi homma, kun otin niin vähän kuvia.

      Löschen