Donnerstag, 15. August 2013

Lukkoja ja ukkoja

Eilen päätin uimasta tullessa kävellä sillan yli ja ihailla Rein-panoraamaa ja nauttia komeasta kesäpäivästä.


400m pitkä silta on nyt niin täynnä rakkauslukkoja, että ei sinne kohta mahdu enää yhtään ja turistit näyttivät valokuvaavan lukkoja aivan yhtä innokkaasti kuin tuomiokirkkoa. Yhden morsiusparin näin, joka yritti löytää lukolleen paikkaa.


Tuomiokirkon kupeessa oli neljä iloista peltiukkoa, jotka helistivä pulloillaan, jos joku laittoi rahaa heidän koriinsa. Pääsin minäkin eroon kamalista määristä kuparirahaa, jota niin inhoan. Ihan fiksutkaan saksalaiset (poikkeus on tämä mun matemaatikkoni) eivät kerta kaikkiaan tajua, miten hieno se Suomen systeemi on, että pyöristetään summat ja jätetään ne centit ja kakscentit pois, vaan ne luulevat, että ihmisiä huijataan.


18 Kommentare:

 1. Toivottavasti nuo pikkucentit eivät tule koskaan tänne. Samaa toivovat täkäläiset peltiukot, kun tienaavat enemmän saadessaan ohikulkijoilta taskuissa pyörivät 5-ja 10-centtiset.
  Kyllä tuo Köln jaksaa aina vaan ihastuttaa ja tuoda mieleen nuoruuden muistoja. Tämä mun kaverini ei koskaan unohda spagettiateriaamme siellä Reinin rannalla:-))

  AntwortenLöschen
 2. No jospa vielä jonain kauniina päivänä löytäisitte tien Kölniin♥

  AntwortenLöschen
 3. Vau mikä määrä lukkoja!! Painaa varmana tonnin! :D
  Tänään meen käymään Baselissa, joten voisin Reiniä pitkin laittaa sulle pullopostia :)

  AntwortenLöschen
 4. Kyllähän se pyöristys on itse asiassa huijaamista. Ne sentit vaan siirtyvät jollekin "pyöristystilille" ja kukahan ne sitten nauttii, kun ajattelee miten paljon noita pyöristyksiä tulee. Kortilla maksaminen on siinä mielessä kätevää, että siellä joka sentti menee sentilleen. Ottaisin ne ihan mielelläni tänne käyttöön....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mutta eikös siitä voi hyötyä, jos ostaa niin, että loppusummassa on viimeinen numero 4 centtiä, silloinhan pyöristetään alaspäin vai ymmärsinkö väärin???

   Löschen
  2. Pyöristykset menevät niin, että 1-2 pyöristetään alaspäin, 3-4 ylöspäin, 6-7 alaspäin ja 8-9 ylöspäin. Joten ei ainakaan mitenkään helppoa....

   Löschen
  3. Mielenkiintoista, olen aina luullut, että pyöristetään niinkuin kauppatieteissä. Mutta sama se, edelleen mun mielestä loppusummaan ei ole suurta vaikutusta, kun eilen pyöristettiin alaspäin, tänään ylös eli tulos on ihan se ja sama. Ja jos haluaa kovasti säästää, pitää ostaa aina niin, että lopuksi pyöristetään alaspäin. :-)

   Löschen
 5. Luulin ensin ,että nuo ukot olivat ns.eläviä patsaita;D

  AntwortenLöschen
 6. Meillä täällä susirajalla ei näy tommosia lukkoja eikä noita ukkojakaan. Miten lienee muualla Suomessa?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. ♪♫♪♫♪♫♪♫♪ Tammerkosken sillalla näin heilin ensi kerran ♫♪♫♪♫♪♫♪♫♪♫.
   Tampereella on ainakin rakkauslukkoja.

   Löschen
  2. Ja Turussa teatterisillalla (josta jotkut taiteilijat irrottivat ne ja tekivät oman taideteoksen, tyhmää), sekä Koroisissa yhdellä pikku sillalla olen nähnyt.

   Löschen
 7. Antworten
  1. Ehkä se on vähän samaa kuin sormuksien käyttö. Meillä ei ole tarvittu lukkoja ja meillä on ollut vain yksi sormus, siis minulla, kun Allumies ei ikinä pistäisi sormusta sormeen ja se munkin sormus on aikoja sitten hävinnyt, luulen, että yksi ikkunanpesijä on sen aikanaan varastanut.

   Löschen
 8. Hassua miten tuollainen ilmiö leviää. En muista miltä sillalta alunperin alkoi. Olen nähnyt lukkoja myös Malagassa muttei niitä noin paljon ollut!
  En voi kuin ihmetellä miten nuo naamiodut ihmiset jaksaa helteilläkin...

  AntwortenLöschen
 9. Tässä linkki juttuun, jossa ilmiö jäljitetään Serbiaan ja II maailmansodan aikoihin: http://m.u.tv/news/Belfast-couples-in-love-lock-craze/e7edcece-bb4d-40c0-96ca-bd11c776ed31

  Näitä ihailin (tai kauhistelin) jo Unkarissa Pechissä joskus 1990-luvulla.

  AntwortenLöschen