Donnerstag, 22. August 2013

Ovilappuja

 Täältä löytyy nyt monesta ovesta lappuja. Alimman kerroksen vierasvessa on jynssätty niin puhtaaksi, että ei se ole varmaan koskaan ollut niin siisti.  Ovi sai kieltolapun, vessaa ei saa käyttää ennen sunnuntaita.


Olkkarin ja eteisen välinen lasiovi sai linnun. Ei siksi, että tänne lentäisi lintuja, joita pitäisi varoittaa, vaan itseämme varten, sillä ovi on normaalisti aina auki ja ilman varoituslappua törmäisimme siihen vuoren varmasti. Naapurit ovat lomalla ja heidän Maja-kissansa ei viihdy yksin kotona ja yrittää aina livahtaa meille ja ehti kerran jo yläkertaan asti. Nyt Maja ihmettelee lasiovea ja palaa takaisin ulos, olkkarissa se ei onneksi näy viihtyvän.


13 Kommentare:

 1. Hei, tuo on ihan selvästi lokki! Onko sillä ehkä rengas?

  Kyllä teillä on nyt siistiä, mihin te ennen olette siivoojaa tarvinneet?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei näytä olevan kihloissa tuo lokki. Siivoojaa tarvitaan mun hermoille, en ole ikinä tykännyt siivoamisesta, se on geeneissä, äitikään ei tykännyt ja meillä oli kotona siivooja. Meidän tunisialainen on sellainen Sozialfall, suggeroin aina itselleni, että teen hyvän työn kun annan hänen huonosti siivota. Tunisialaiset miehet juksaa häntä aina, vikittelevät avioliittoon, että saavat sitten hänen kauttaan oleskeluluvan Saksaan ja viiden vuoden päästä sanovat adieu.

   Löschen
  2. En minäkään siivoomisesta tykkää. Saksassa se oli ongelma, kun en ollut so eine gute Hausfrau wie seine Mutti. Nykyisin siivotaan silloin kun ehditään, yleensä vasta kun vieraat on lähteneet. Tarpeen mukaan otetaan siivooja. Ne on kyllä aina olleet suomalaisia.

   Maikki

   Löschen
  3. En minäkään siivoomisesta tykkää. Saksassa se oli ongelma, kun en ollut so eine gute Hausfrau wie seine Mutti. Nykyisin siivotaan silloin kun ehditään, yleensä vasta kun vieraat on lähteneet. Tarpeen mukaan otetaan siivooja. Ne on kyllä aina olleet suomalaisia.

   Maikki

   Löschen
  4. Huh, saksalaiset rouvat onkin kamalan tarkkoja. Miehen täti kokeili mielellään sormellaan pölyjä, kun kävi nuorempien sukulaisten luona kylässä ja varmaan meilläkin sitä teki. Yhdessä kyläpaikassa kerran (oltiin ensimmäistä kertaa miehen työkaverin luona) emännällä ei ollut lainkaan aikaa jutella meidän kanssa, kun hän ruokailun jälkeen alkoi tiskata, toinen (saksalainenI naisvieras meni sitten kuivaamaan (minä suomalaisakka lakkoilin, sillä pidin epäkohteliaana alkaa tiskaamaan vieraiden aikana). Eikä siinä vielä kaikki, hän otti liinan pöydältä, tuuletti sitä ulkona, laittoin uuden liinan pöydälle ja kukkamaljakon ja lähti ripustamaan astiapyyhkeitä narulle kuivumaan. Täydellinen saksalainen Hausfrau.

   Löschen
 2. Allu, minäkin vihaan siivoanmista. En saa siitä mitään kicksejä;), mutta en siltikään saa siivoojaa: Elämä on epistä! Toisaalta: Minun ei ikinä enää tarvitse imuroida, ei pestä vessoja, eikä edes ikkunoita, sillä Vapaaherra on luvannut niin ja toistaiseksi se on pitänyt. Silti jää vielä paljon hommia kivan ruonlaiton ja kivan puutarhailun lisäksi, jonka voisin antaa jonkun tehtäväksi. Miksi, oi miksi, huushollin pyykkihommat ovat miehelle/miehille ikuisesti suuri mysteeri...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä mä suostun laittamaan pyykin koneeseen ja hätätapauksessa silittämäänkin, mutta se siivoaminen on vihonviimeistä hommaa. Meiltä meni nyt just sopivasti liesituulettimesta lamppu rikki ja piti ottaa se koko alakansi irti ja arvaa mitä kamalaa likaista rasvaa sieltä tuli esiin ja sekin piti tässä sitten yrittää jynssätä puhtaaksi ihan niinkuin ei olisi jo muutenkin tekemistä.

   Löschen
 3. Onpa teillä kova kuri ennen sunnuntaina! Siivous ei kuulu minunkaan lempipuuhiin ja etsin hyvää siivoojaa; firma jota käytin ei ollut oikein hyvä; melkein joka kerta eri tyypit ja hirveä kiire, rikkoivat tavaroita, useita! (toki firma ne korvasi, mutta ei se riitä)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei täällä oikein uskaltais ottaa jotain firmaa, jossa siivoojat vaihtelee tai pitäis sitten koko ajan juosta niiden perässä tarkkailemassa, etteivät varasta mitään.

   Löschen
 4. Hyviä lappuja.Minähän törmäsin muutama vuosi sitten ravintolan lasiseinään,kun se oli liian puhdas,olisi saanut siinäkin olla tuollainen lappu,ettei hammas olisi rikkoutunut....

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ne lasiseinät on tosiaan vaarallisia, meinasin minäkin kerran törmätä, mutta viime tipassa huomasin.

   Löschen
 5. Miten tulikin mieleen tuo teikäläinen tämänhetkinen kurinpito KLIK:-))

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noihan on hyviä, voisin hyvin ottaa käyttöön.

   Löschen