Donnerstag, 8. August 2013

Tunnetteko Suolahden?

Heikki Suolahti oli suomalainen säveltäjälahjakkuus, joka kuoli vuonna 1936 vain 16 vuotiaana. Hän sävelsi kaksi vuotta ennen kuolemaansa Sinfonia Piccolan. Eiköhän tässä Suomi menettänyt toisen Sibeliuksen.Lisää tietoa Suolahdesta löytyy tästä linkistä:
http://www.fimic.fi/fimic/fimic.nsf/0/584B4D84610F915FC2257537004BFAA8?opendocument

Kommentare:

 1. Todellakin menetys.Miten sääli että tuollainen wunderkind menehtyi jo niin nuorena.Täällä luin just 8-vuotiaasta tytöstä joka soittaa sekä viulua että pianoa ja on jo säveltänyt pienoisoopperan,Jotenkuten sitä miettii että miten sitä ehtii olla lapsi....

  http://www.timesofisrael.com/raising-little-mozart/

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Onhan siinä aina vaara, mutta on niitä positiivisiakin esimerkkejä, että on varhain aloittanut, esim. saksalainen viulisti Anne-Sophie Mutter tuntuu ihan "normaalilta" ihmiseltä.

   Löschen
 2. Eikös Anne-Sophie Mutter ollut kaksi kertaa naimisissa ja molemmat miehet olivat paljon vanhempia. Kaunis ja lahjakas hän on.
  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli ensin Andre Previnin kanssa, toista miestä en muista, mutta hän on joka tapauksessa nyt leski.

   Löschen
 3. en todellakaan tunne, mutta luokkakaverini oli lahjakas, pitää konsertteja

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuskin tuota juuri kukaan tuntee, en minäkään tuntenut ennenkuin joku kiinnitti huomiota häneen.

   Löschen
 4. Nyt kun luin tuon, niin muistin joskus kuulleni radiossa puhuttavan hänestä. Jotain siinä yhteydessä soitettiinkin, mutta tuo Sinfonia Piccola ei kuulosta tutulta, niin että tuskin se oli se.

  AntwortenLöschen