Freitag, 9. August 2013

Väriä perjantaihin


Tämän päivän värit:  syyspäivänhattu kukkii pihassamme, vaikka vielä ei olekaan syksy ja naapurin kirsikkapuuhun on jäänyt vielä linnunpelättimet roikkumaan.
Juttelin yhden täkäläisen tuttavan tuttavan kanssa, joka oli ollut heinäkuussa Suomessa. Pitääköhän paikkaansa, että olivat tosiaan Suomessa, sillä siellä oli ollut melkein kokonainen viikko sateista ja niin viileää, että piti mökkiä lämmittää.
Pirtsakkaa perjantaita!

24 Kommentare:

 1. Kivaa, kirsikkapuussani syksyllä hejastimia, lositavat kuin kiiltomadot.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ilmeisesti nuo heijastimet auttoivat, sillä kirsikoissa ei ollut yhtään linnun pistämiä.

   Löschen
 2. Meillä on tänään musta poikaa (hassu sanonta), mutta ihan iloisissa merkeissä pukeudun tänään kokomustiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Leikitte varmaan Mustaa Pekkaa :-)

   Löschen
  2. Ehei sentään, työpäivä oli ja kesti myöhään yöhön. Olin 02.30 kotona! Ja vielä tänään piti olla emäntänä vieraalle.

   Löschen
 3. Taisi jossain Suomessa heinäkuussa tosiaan olla sateisempaa. Tuo grünes Männchen on niin söde!

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. DDR:n paras keksintö tuo Ampelmännchen

   Löschen
  2. Piti vielä sanoa, että miten voikin olla niin huono tuuri, että aina kun saksalaiset tuttavat käyvät kesällä Suomessa, siellä sataa ja on viileää.

   Löschen
  3. ...ja aina kun Jael tulee Suomeen pakoon Israelin helteitä, meillä on vieläkin kovemmat helteet täällä;) No, tänä vuonna oli hiukan paremmin.

   Viikko on nyt ollut tosi tuskaa, kun täällä Suomen Tahitila on sairaan kuuma ja kosteaa sen päälle. Kuiva kuuma on aivan eri...

   Just söimme kevyesti pannulla sipulihakkeluksen kera paistettuja kantarelleja ja huomenna valmistan kosteikkovahveromuhennoksen. Nyt täytyy lähteä jälkiruoalle nauttimaan kirsikoita omista puista. Ei hullumpaa.

   Onneksi en asu Saksassa, sillä söisin joka päivä Apfelstrudel mit Vanille Eis;)

   Syyspäivvänhattusi ovat kauniita ja hyvä kuva!

   Löschen
  4. Oi, ei saa puhua noin herkullisista ruuista, kun söin näkkileipää vain eikä siinä vaiheessa kyllä ollut vielä ruokahaluakaan kunnolla, kun olin toipumassa vasta shokista, sillä huomasin tänään ratikassa, että pankkikorttini ei ollut enää lompakossa. Kamala kiire kotiin katsomaan tietsikalta, onko mun tililtä nostettu rahaa, ei onneksi ollut ja sitten miettimään, missä korttia viimeksi käytin. Se oli eilen yhdessä supermarketissa ja soitin sinne ja ystävällinen mies sanoi katsovansa kassakaapista ja sieltähän se kortti löytyi.

   Löschen
 4. Minun Neffellä oli yksi sadepäivä retken aikana, muuten pelkkää aurinkoa ja tyyntä, ihanteellista melontareissuun (Freundin on syntyjään Filippiineiltä). Eka yönä niillä saaren päässä vain haisi pahasti, he epäilivät ruumista, minä mehtynyttä norppaa tai hirveä. Soitettiin täältä kuitenkin hätäkeskukseen ja yöllä poliisi kävi toteamassa, että hirvihän sinne oli menehtynyt. Minulla on monta muutakin tuttavaa, jotka ovat saaneet nauttia kauniista kesästä Suomessa, eksäni oli aina poikkeus.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 5. Pirteät ja hauskat värit! Joko sinä olet tartuttanut tuttavan tuttavillekin tuon, että tuovat sateen mukanaan tänne:-)) Aurinkoisia päiviä meillä ainakin on ollut niin paljon, että kasvimaat ja kukkapenkit nauttivat jokaisesta vesipisarasta, jonka sattuvat saamaan.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eikös ole ihmeellistä, että ilmeisesti se tämän vuoden ainoa sadeviikko sattui. Luulin sitä vitsiksi, kun olin kuullut, että Suomessa oli jatkuva helle enkä tiennyt, että siellä oli välillä kylmää ja sateista.

   Löschen
 6. Kun olin Suomessa oli lämmintä koko ajan,käytin pitkähihaisia vaatteita ehkä vain muutaman kerran. Onneksi täällä elokuu on tähän asti ollut (knock wood) normaalia miellyttävämpi...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Olit oikeaan aikaan oikeassa paikassa, nämä olivat olleet sen viikon Savossa.

   Löschen
 7. Ampelmännchen sai Saksankaipuun taas orastamaan, myös sen opetuksen kaipuun. Sinullapa hienoja linnunpelättimiä. Tokkopa pelkäävät.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Joko ne pelkäsivät noita heijastimia tai sitten lähistölle muuttaneet kissat saivat aikaan, että kirsikat jäivät ihmisille.

   Löschen
 8. Eipä näytä olevan Alpeillakaan enää liian kuumaa kun kuolasin maisemia:http://www.feratel.com/webcams-wetter`in kautta, alle viidentoista menee monin paikoin, ihan hyvä vaellussää, ja mitä polkuja! Mutta sielläpähän odottavat.
  Nyt odottavat kangasmetsän polut ja alkaa sienenmetsästys.
  Hyvää viikonloppua Keski-Eurooppaan paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meilläkin "vain" +25C, huvitti oikein, että tämä tuntuu helteiden jälkeen viileältä ja mietittiin äsken keskustan kahvilassa, tarkeneeko istua ulkona. Hyviä sienisatoja, meillä on tänään kantarelleja, mutta ne ovat Puolasta enkä viitsi nyt miettiä, minne suuntaan ne Tsernobylin pilvet aikanaan menivät.

   Löschen
 9. Pari tuntia sitten käytiin Cittarissa ostoksilla ja kukas siellä tulikaan taas vastaan ostoskärryä työntäen....Norbert Blüm! Kerran jopa juttelin hänen ja vaimonsa kanssa kaupungilla, olivat kyllä tosi mukavia. He kertoivat viettävänsä kesälomat aina Polvijärvellä ja nyt niillä tuntui olevan lastenlapsetkin mukana. Ensi viikolla minäkin meinasin lähteä kattelemaan sieniä...jos ei muuten löydy niin karjalaismummoilta Ruskealasta.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Katos vaan, ai ne edelleenkin viettää kesät siellä, sehän oli tunnettu asia jo hänen ollessaan aktiivinen poliitikko. Kerranhan piilokamera juksasi häntä, olivat Blümin vaimon saaneet mukaan peliin ja tämä oli piilottanut matkatavaroihin kamalat määrät alkoholia ja Suomen tulli oli myös leikissä mukana ja kontrolloi Blümien auton.

   Löschen
  2. Tuo Verstehen Sie Spass-juttu on minulle tuttu. Tais Nobbi saada rangaistukseksi pestä suomalaista poliisiautoa.
   Hyvää viikonloppua, me käytiin lenkillä ja mennään kohta saunaan.

   Maikki

   Löschen
 10. Aivan totta, heinäkuussa oli viikko niin sateista ja koleaa, että luulin jo syksyn tulevan keskelle kesää. Lämpötila vain 14 astetta, tuulta ja sadetta päin kasvoja. Mutta onneksi vain se yksi viikko. Harmi, että sattui tuttujesi lomaviikoksi.

  Nyt on sitten taas hellettä riittänyt, sen verran sadettakin, että kanttarellit kasvoivat.

  AntwortenLöschen