Montag, 30. September 2013

Punkkupatikkapolulla

Ihanat ilmat houkuttelivat sunnuntaina lähtemään spontaanisti Ahr-joen viininviljelyalueelle. Viinivuorten rinnettä kulkee Rotweinwanderweg, joka on yli 30km pitkä patikkapolku.


Ahr-joen ilmasto on suotuisa, se kuuluu Saksan vähäsateisimpiin seutuihin ja sieltä löytyy Saksan suurin punaviinialue.


Valkoviiniäkin viljellään jonkun verran, tässä ilmeisesti jotain halvempaa laatua, sillä tuotto näkyy olevan aika runsas.


Hotellihuonemme ikkunasta oli aamulla upea näkymä viinivuorille.


Kävelimme kahden päivän aikana varmaan 25km rinteitä ylös ja alas ja välillä poikettiin jonnekin kylään, tässä Dernau


ja tässä Ahrweilerin keskusta sunnuntai-iltapäivänä. Siellä oli useat kaupat auki ja paljon turisteja liikkeellä.


Viiniä oli silminkantamattomiin, joko rinteillä


tai lasissa. Tämän kuvan otin oikeastaan vain muistoksi tästä mielestäni kamalasta viinilasista. Minähän en voi sietää ns. Römer-viinilasia, joissa on vihreä jalka, mutta tämä valkojalkainen kruusattu on vielä luokkaa pahempi. Tai sen Römerin kestän vielä jossain Moselin alueella, jonne se kuuluu, mutta meille kotiin se ei kyllä saa tulla.


Kommentare:

 1. Wau! Energiaa löytyy Allulasta vaikka muille jaettavaksi:-) Upeat maisemat taas.
  Meidän kaapissa vihreäjalkaiset Römerit eivät kärsi ollenkaan, kaverina niillä on mm. tällaisia sinijalkaisia Kaikki hyvässä sovussa. Kyllä sä kans oot, olisit antanut tuon lasin nyt vain olla siellä, mitä sitä kuvaamaan, kun ei kerran tykkää:-O

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kääks. Mulle vain Ikean parin euron bistrolaseja kiitos tai jos rahasta ei ole puutetta, sitten www.riedel.com

   Löschen
 2. Ihanan spontaanin matkan teitte taas:) Ja upean näköistä tuolla:) Meilläkin ovat rypäleet nyt parhaimmillaan.No joo ei nuo hurjan kivoja ole nuo viinilasit...Minulla muuten on muutama Riedelin viinilasi,joita en ole itse ostanut,vaan saanut mukaani viinitapahtumista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Noissa rypäleissä on mielestäni liian kova kuori, ne on kyllä makeita ja eihän niitä ole syötäväksi tarkoitettukaan vaan juotavaksi.

   Löschen
 3. Ompa siella jyrkilla rinteilla nuo viljelykset. Sinne ei varmaan ole koneilla juuri asiaa vaan hommat tehdaan edelleen kasityona.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Osittain aivan kamalan jyrkkää ja pelkäsin, että putoan rinnettä alas, kun otin kuvia rypäleistä.

   Löschen
 4. Lasi voi olla kamala, mutta viini näyttää ihanalta. Vieläkin ihanampia ovat patikkamaisemamme. Tuonne kun pääsisi!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Viini oli hyvää ja illan ravintolassa oli kunnon lasitkin. Taidan olla vähän ronkeli näissä asioissa, en esim. tykkää juoda espressoa metallisesta kupista enkä lasista.

   Löschen
 5. Maisemat ainakin on toooosi kauniit. Minä en ole niin nirso viinilasien suhteen, mutta kahvi pitää juoda kauniista kupista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. (Myös) siksi vältän Starbucksiakin, kun sieltä saa vain pahvimukeja enkä osta olutta sellaisissa muovikipoissa, joita Suomessa näkee usein.

   Löschen
 6. Onpa upeat maisemat! En ole koskaan aiemmin nähnyt tuollaisia viinivuoria, joten kiitos tästä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Mä rakastan noita viininviljelysalueita, niissä on aina oma kiva atmosfääri.

   Löschen
 7. Kyllähän tuollakin voisi lomailla... Kieltämättä tuo lasi näyttää kömpelöltä, mutta eikös se riitä, että viini maistuu siinä hyvältä? ;-) Muovi- ja paperitörpöt eivät käy laatuun, minä myös kierrän ne paikat, joissa tarjotaan kahvi paperimukista tai olut muovitörpöstä; joskus on olosuhteiden pakosta juoda kahvi pahvimukista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No olishan se kyllä hassua, jos lasi olisi kaunis ja viini huonoa.

   Löschen
 8. Kuvia katsellessa tulee vanhat hyvät ajat mieleen Schwarzwaldin ajoista. Hienoja maisemia ja hyvää viiniä. Tuollaisia vihreäjalkaisia Römereitä meillä on siellä maalla. Veimme ne sinne varalaseiksi, kun Berliinin kalkkivesi ei niille sopinut, saivat somasti vähän harmahtavan värin.

  AntwortenLöschen
 9. Komeat maisemat ja kivahan se on nähdä paikan päällä mistä viini lasiin virtaa. Vähän kyllä hengästyttävät rinteet patikoimiseen.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Itse asiassa me kiivettiin yksi vielä jyrkempi rinne ylös kuin noissa kuvissa näkee, mutta se oli metsässä ja siellä oli niin varjoista, että en ottanut kuvaa.

   Löschen
 10. Tykkään syödä viinirypäleitä. Tänäänkin meni rasia. Ja kyllä se viinikin ihan hyvältä maistuu. Tuo tokavika kuva on upea. Voisi olla vaikka vihreä matto.

  AntwortenLöschen