Mittwoch, 2. Oktober 2013

Nahkahousu-Fritz

Youtubesta löytyi Juha Vainion hauska parodia saksalaisturisteista, jotka 1970-luvulla söivät Suomen laivoilla seisovat pöydät tyhjäksi ja ottivat mielellään kaikenlaista muutakin tavaraa mukaan, kun luulivat sitä omakseen. Tuosta kaiken syömisestä on minullakin ollut kokemuksia. Saksalaisissa perheissä laitettiin ainakin ennen ruokaa juuri sen verran kuin perhe söi, mitään ei jäänyt, kun minun kotonani taas ruokaa oli reilusti ja ylimääräiselle yllätysvieraallekin sitä olisi riittänyt. Allumies muistaa vieläkin, miten heille kerran jouluaattona tuli yllättäen setä kylään ja poikaraukka näki jo silmissään, miten hänen kanankoipensa annetaan sedälle ja hän jää ilman. Ihana appiukkoni oli sitten luopunut kanankoivestaan ja antanut sen veljelleen. Kun suomalaisen tyttöystäväni isoveljen luona oli saksalaispoikia kylässä, he söivät _kaiken_ mitä pöydässä oli ja perheen äiti laittoi aina vain enemmän ruokaa ja pojat söivät aina kaiken.Nahkahousut olivat ennen aivan normaali vaate pikkupojille ja tässäkin kuvassa melkein kaikilla pojilla on sellaiset jalassa. Minun Nahkahousu-Fritzini on tuo rillipää eturivissä kolmas vasemmalta.

Kommentare:

 1. Söpö! Muistan kun kävin eka kerran baijerilaisen etnologikollegani kotona (ruotsalaisen kollegani kanssa), niin hän "varoitti" meitä, että hänen isänsä pukeutuu nahkahousuihin. Ja kollegamme pukeutui myös itse nahkahousuihin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Nykyään nahkahousu onkin oikeastaan vaan Baijerissa. Ja Bundesligan antibayerfanit laulaa Zieht den Bayern die Lederhosen aus

   Löschen
  2. Ostan yhden ännän, siis pitäis olla antibayerNfanit. Bayer on eri asia, sehän on Sami Hyypiä ja Leverkusen♥

   Löschen
  3. Hyypiä ja Leverkusen ♥ Tunnen tuon laulun. Schalkestakaan ei tykätä, koska sen sponsori on tämä itäisen naapurimaan firma, joka poraa öljyä arktiselta alueelta. Valitettavasti voittivat eilen Baselin.

   Löschen
  4. Schalkella on mennyt vähän huonosti viime aikoina.

   Löschen
 2. Hih, Fritzillä on asennetta! Nyt venäläisturistit tekevät Suomessa samaa, ainakin mitä Itä-Suomessa kuulin.

  AntwortenLöschen
 3. Voi tuota sun rillipäätäsi,oli se söpö;D

  AntwortenLöschen
 4. Hauska tarina. Miten minä olen aina kuvitellut, että nahkahousuja on vaan pitkälahkeisina. Onkos niitä siis lyhyellä lahkeellakin? :-)

  Fritz on kyllä suloinen. :-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enemmän niitä on nahkashortseina ollut, varsinkin pikkupojilla.

   Löschen
 5. Seuraavassa postauksessa näemme varmaan Allun, yllään Dirndl.
  Ilahduin, kun löysin tuon artikkelin, jonka joskus kesällä jo luin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Dirndelit on tosiaan tulleet kovasti muotiin Oktoberfestillä. Ennen niitä käyttivät sielläkin vaan baijerilaiset, mutta nyt monet muutkiin. Ne Oktoberfestin kuteet lasken samaan kategoriaan kuin meikäläisten karnevaaliasut.

   Löschen
 6. Mielenkiintoisia ja mukavia nuo vanhat kuvat. Melkein kaikilla saksalaispojilla lienee ollut nahkahousut. Niin myös minunkin miehelläni. Ne olivat lujat ja kestävät ja kasvunvaraakin on ostettu. Ovat edelleen olemassa jossain mökin vintillä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Voin hyvin kuvitella, että sunkin miehelläsi oli nahkahousut, varmaan kanssa shortsit.

   Löschen
 7. Olihan minullakin nahkahousupoika ja aikuisenakin hänellä oli nahkahousut...Kniebundhosen...metsästys kun kuului ammattiin. Ehkä saksalaisilla oli joskus erikoiset käyttäytymistavat, mutta niitä on varmaan liioteltu, ihan samalla tavalla tehdään nykyisin venäläisten suhteen.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Metsästäjät on kyllä käyttäneet niitä polvihousuja, täällä meilläkin oli yksi sukulaissetä, jolla oli sellaisia.

   Löschen
 8. Mietinkin, että onko tällä mitään todellisuuspohjaa. Siis tällä saksalaisten hotellihamstrauksella. Nahkahousut kelpaisi minullekin, jos löytyisi sellaiset, jotka on mukavat jalassa...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siinä mielessä saksalaisiin kiinnittyi huomio, että he eivät oikein osanneet ottaa seisovasta pöydästä vähän kerrallaan, vaan latoivat niin kamalasti ruokaa yhdelle lautaselle, että minulta olisi mennyt ruokahalu täysin.

   Löschen