Montag, 7. Oktober 2013

Mikä maanantai!


Wow mikä päivä tänään! Ensinnäkin sää sellainen, ettei sen paremmaksi muutu, sininen taivas, ihanan lämmintä ja minulla mieluinen vieras, vanha pohjoissaksalainen ystävä Saksan alkuvuosilta, joka on täällä miehensä kaverina, joka on työasioissa kansainvälisillä elintarvikemessuilla. Tapasimme kymmeneltä aamulla rautatieasemalla ja kävelimme vanhankaupungin ohi auringossa Reinin rantaa varmaan lähes 10km. Poikkesimme drinkille tähän laivaravintolaan nimeltä Alte Liebe.


Sitten jatkoimme matkaa yhteen kivaan ulkoilmaravintolaan ja tarjosin H:lle lounaan ja juttelimme, juttelimme ja juttelimme, puheenaiheita löytyi ja on kiva olla joskus ilman miehiä ja puhua just siitä, mikä huvittaa. H:n elämä on ollut viimeisinä kolmena vuotena aika thriller, kun kävi ilmi, että hänen veljensä oli saanut tuhlattua leskiäidin ison omaisuuden ja äidin kuoltua H oli teoriassa perinyt sellaiset velat, että siihen olisi mennyt kaikki heidän säästöt ja talo mukana. Onneksi hänellä oli hyvä asianajaja, joka ohjasi kieltäytymään ottamaan perintöä vastaan. Siinä oli ollut montakin unetonta yötä, kun oli joutunut miettimään, miten selvitään ongelmasta.
Palasimme keskustaan ratikalla ja koimme jotain aivan ihmeellistä. Ratikan oven suussa sillä puolella, jossa ei ole pysäkkejä siinä reitillä, istui lattialla neljä noin 11v poikaa. Yksi heistä näytti surulliselta ja kertoi sitten muille, että hänen äidillään on aivokasvain. Vastapäinen poika otti häntä käsistä kiinni, silitti kättä ja sanoi "kaikki päättyy varmasti hyvin". Surullinen poika sanoi "_toivon_, että kaikki päättyy hyvin", johon kaveri sanoi "sinä et saa _toivoa_, sinun täytyy olla varma, että kaikki menee hyvin". Kolmas poika sanoi "mitähän me oikein voitais tehdä, että sä voisit ajatella jotain muuta, jotain kivaa". Vähän ajan päästä keskustelut siirtyivät teemaan heroiini ja mitä se saa aikaan aivoissa. H ja minä katsoimme toisiamme ja meillä oli molemmilla sama ajatus: on niitä vielä fiksujakin lapsia olemassa, on vielä toivoa.

16 Kommentare:

 1. Surulliseksi vei tuo kertomasi pojasta...Meilläkin oli tänään upea sää;viileää ja aamulla herätessäni vain 18 astetta:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä me suu auki ihmeteltiin niiden poikien empatiaa.

   Löschen
 2. Surullisen kaunista tuo kertomasi. Ehkä harvinaistakin tuon ikäisiltä – hienoja poikia!
  Taivas oli täällä tänään samanlainen kuin teillä ja jopa +14°:-)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Teillä taitaa Golfvirta lämmittää enemmän kuin muualla Suomessa, mun sukulaisten luona oli tuskin +10C.

   Löschen
  2. Golfista en tiedä, mutta eilisessä sääkartassa näkyy punainen piste tällä seudulla eli +15-20° ja muuallakin näyttää olleen lämmin. Joten usko nyt vaan!

   Löschen
  3. Uskon uskon, teillähän on usein aurinkoisempaa ja lämpimämpää. Sääkarttaa en eilen katsonut, juttelin vain yhden tuttavan kanssa, joka valitti viileää. Tänään näyttää siellä sääkartta +12C eli on sielläkin sitten lämpiämään päin, varmaan sen meidän eilinen aurinko muutti sinne, kun sitä ei ole tänään enää näkynyt, vaikka ei onneksi sada ja on aika lämmintä vielä.

   Löschen
 3. Aina on toivoa. Ihan totta. Istanbul näytti myös kauniita kasvojaan ja sää lupaa lämmetä appivanhempien vierailun kunniaksi taas lähes kesäisiin lukemiin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiva, että tulee hyvät ilmat anoppilaisillesi. Olin niin iloinen, että meille sattui eilen noin hieno päivä, muuten olisi pitänyt ottaa Plan B käyttöön ja maanantaisin kun on museotkin kaikki kiinni.

   Löschen
 4. Olipa fiksuja poikia. ♥ Ja kiva päivä kerrassaan. Elintarvikemessut kiinnostaisivat minuakin!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Anuga on maailman suurin Food & Beverage-messu ja ystäväni kertoi, että muistaakseni 500 italialaista firmaa oli jäänyt ilman messupaikkaa, kun kysyntä on niin suuri. Oli ollut mm. mielenkiintoisia "temppuja" näytillä, mitä kikkoja gastronomit voi käyttää keittiössään. Mun mies kävi lapsena aina noilla messuilla, kun siellä sai maistella kaikenlaista.

   Löschen
 5. Da ist doch die schöne Kirche am Hintergrund auf dem ersten Foto!

  Fiksuja poikia! :)

  AntwortenLöschen
 6. Hienoja poikia kasvamassa! Valitettavasti se toivokin menee joskus, tiedät ketä tarkoitan. :(

  Eilen oli Hesassakin upea ilma, jouduin tosin olemaan sisätiloissa palaverissa koko päivän. Tänään on odotettavissa sateita, ilmankosteus aika korkea, mutta syksyn värit upeat.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Harmi, kun joutuu olemaan sisällä. Mulla oli tosi onni tuon vieraani kanssa, voitiin olla koko aika ulkona ja jopa syödä ulkona.

   Löschen
 7. Voi niitä pieniä poikia, liikuttavaa, surullista ja ihanaa

  AntwortenLöschen