Donnerstag, 17. Oktober 2013

Päärynäsambal

Miten ihmeessä bloggaajat pystyvät ottamaan niin hienoja kuvia ruoka-annoksistaan??? Minä yritän saada ruoan aina mahdollisimman kuumana vieraiden eteen ja enkä ehdi ottaa kuvaa. Viime viikolla meillä oli alkupalana paistettuja kampasimpukoita bataattipyreen kanssa. Bataattipyrettä varten keitin bataatit suolavedessä, survoin ne ja lisäsin joukkoon raastettua inkivääriä ja ranskankermaa. Pyreen laitoin lautaselle pyöreän metallirenkaan avulla ja sen ympärille laitoin tekemääni päärynäsambalia, jota onneksi jäi sen verran, että sain ainakin siitä valokuvan.



Päärynäsambal

1 päärynä
1 punainen chilipalko
veitsenkärjellinen kurkumaa
3 veitsenkärjellistä safrania
3 rkl aasialaista luumukastiketta (plum sauce)
2 rkl limetin mehua
suolaa

Päärynä ja chili pilkotaan pieneksi. Lisätään muut aineet. Sopii varmaan hyvin myös (jätti)katkaravun kanssa.

Kommentare:

  1. Ihan kuin minullekin käy. Ruuat on syöty, ennen kuin ehdin kuvaamaan. Joskus harmittaa - varsinkin silloin, kun ruoka on ollut todella hyvää.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. tai sitten pitää laittaa jotain kylmää ruokaa...

      Löschen
  2. Upeista ruokakuvista todella nauttii, mutta kai hyvä ohje ilman sen kummempaa kuvaa kuitenkin houkuttelee yhtä hyvin kokeilemaan.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Kyllä mä itse mielelläni katson jostain lehdestä reseptin lisäksi kuvan, se houkuttelee enemmän kokeilemaan.

      Löschen
  3. "Moni kakku päältä kaunis.....", sanoi foodstylist rankan työpäivänsä päätteeksi.
    Senkin ammatin voi opetella:
    http://www.helpster.de/foodstylist-ausbildung-erfolgreich-absolvieren_40646#anleitung

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Nonni! Fokus sitten sinne suuntaan -> zweiter Bildungsweg :-)

      Löschen
  4. Mie kuvaan vain muiden tekemää ruokaa, mutta en ole siinäkään taitava. Tänään teen kotona töitä ja ruokana on porosta pihvit ja valkosipuliperunoita.

    Eilen telkkarissa uutisissa oli pätkä jostain ruoka-ammattilaisesta, joka on kerännyt noin 4000 keittokirjaa. Uusimmissa kuvat ovat pääasiassa, ei teksti.

    Helena

    AntwortenLöschen
  5. Mulla taitaa olla vain 40 keittokirjaa.

    AntwortenLöschen
  6. Ehkä ne ruokahifistelijät sitten syövät ruokansa kylmänä? Olen kuullut sellaistakin, että ruokia tehdään kiiltävämmän ja houkuttelevamman näköisiksi jollain aineilla, jotka eivät ole edes syömäkelpoisia. Eli varmaan jotkut eivät sitten syö tekemäänsä ruokaa ollenkaan?

    Kyllä ruoan pitää olla kuumaa, jos se on kuumana syötäväksi tarkoitettu.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Olen kanssa jossain mainoskuvauksessa nähnyt, miten ne yrittää saada kaiken kiiltämään.

      Löschen
  7. Nami,onpa hyvältä kuulostavaa. No hieman saavat ruuat jäähtyä ennenkuin kuvataan;D Mulla on muutenkin suurin osa ruuasta kylmää;D

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Teillä on aina niin kuumaa, että on kiva syödä kylmää.

      Löschen
  8. Antworten
    1. Ei ole kiisseliä, siinä ei ole esim. perunajauhoja.

      Löschen