Näin viime viikolla TV:ssä kokkiohjelman, jossa tehtiin kantarelli-mustikka-risottoa ja sitä mekin kokeilimme eilen ja hyvää olikin. Annos oli vähän liian iso, joten sitä jäi ja siksi sain otettua tänään kuvankin, tosin kylmästä annoksesta, eilen ruuasta olisi tietenkin saanut paljon paremman kuvan, kun riisi olisi kiiltänyt kauniisti.
1 salottisipuli
20g voita
150g risottoriisiä (Arborio tms)
7,5 dl kuumaa kana- tai kasvislientä
0,5 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl safrania
parmesania
suolaa ja pippuria maun mukaan
125g tuoreita mustikoita
150g kantarellejä
Kuullota salotti voissa. Lisää pannulle riisit ja sekoita ne hyvin voisipulisekoitukseen. Lisää valkoviini ja safran. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää vähitellen kauhalla kuumaa lientä ja sekoita koko ajan.
Putsaa ja halkaise kantarellit ja lisää ne risoton sekaan.
Riisi on valmis, kun se on pehmeä, mutta silti vielä al dente. Raasta joukkoon parmesania.
Kuumenna mustikat nopeasti pannulla voissa ja sirottele ne ennen tarjoilua risoton päälle.
Meiltä saa tuoreena vain pensasmustikoita, mutta ne sopivatkin ehkä vielä paremmin tähän ruokaan. Resepti oli niin hyvä, että tehdään varmasti toistekin.
Siinäpä erilainen sekoitus...
AntwortenLöschenTäysin erilainen ja erikoinen
LöschenMä en ehkä uskaltaisi laittaa mustikoita risottoon... Tai sitten tekisin jälkiruokarisoton, ja jättäisin ne kantarellit pois. :-)
AntwortenLöschenEi olisi munkaan tullut mieleen, mutta ne mustikat on se juju tässä. Ei ne ole ollenkaan makeita vaan raikkaita ja sopivat hyvin. Tuskin olisin itse tätä reseptiä kokeillut, jos en olisi nähnyt telkassa, miten tunnettu Michelinin tähtikokki tuomarina sitä maistaa ja kehuu, ei hänkään ollut ennen kuullut tai syönyt.
LöschenAika hyvää varmaan.Just söin joku aika sitten yhdessä ravintolassa vegaaniannoksen,jonka kastikkeessa oli kuivattuja mustikoita.Hieman ihmettelin sitä,mutta se toimi kivasti:)
AntwortenLöschenJotenkin sitä ei ole (vielä) tottunut käyttämään mustikoita muuhun kuin jälkiruokiin ja leivonnaisiin, mutta ajat muuttuvat.
LöschenJotenkin suomalaiselta vaikuttaa, ainaskin raaka-aineiden puolesta.
AntwortenLöschenMaikki
Ihan suomalaista, ainakin voi, kantarellit, mustikat.
LöschenKauhistus, kantarelleja, mustikoita ja mitä vielä, sanoisi täällä eräs sienien palvoja. Minä voisin uteliaisuuttani maistaakin.
AntwortenLöschenMitä sanookaan saksalainen sananlasku: Was der Bauer nicht kennt, das frisst er nicht. Et kai sinä ole mikään Bauer!
LöschenMinähän voisin maistaakin ja varmaan pitääkin mausta, se on tuo kaverini, joka ei hyväksyisi moisia sekoituksia, kun sienistä on kysymys.
LöschenErikoista muuten, kun mustikat eivät värjää risottoa, kuten nämä meidän luonnonmustikat varmaan tekisivät. Näin mustikkarisottoa tehtävän myös Das perfekte Dinneri-ohjelmassa. Ruokaohjelmia on kiva seurata.
LöschenMun mielestä nämä viljellyt mustikat on sisältä aika vaaleita. Ai Perfektes Dinner näkyy sielläkin. Tuon reseptin sain ZDF:n ohjelmasta Küchenschlacht, se näkyy ainakin täällä Mediathekissä ja sieltä löytyy myös reseptit.
LöschenKüchenschlachtia olen myös seurannut. Täällä katson aina joskus Neljän tähden illallista ja vähitellen kai alkaa jälleen Master chef kilpailut.
LöschenAika erikoinen yhdistelmä, mutta hyvästä ei tiedä ennen kuin saa maistaa.
AntwortenLöschenMe tykättiin ja vieraat myös, mutta ehkä me ollaankin omituisia syöjiä. :-)
LöschenTäälläkin on pakasteina noita pensasmustikoita. Kyllä vaan kelpaavat minulle. Sieniä en sen sijaan ole oppinut syömään, enkä taida kyllä opetellakaan:).
AntwortenLöschenOho, ai ei edes kantarellit kelpaa! Vanhempani muuttivat sodan jälkeen Viipurista Hämeeseen ja hämäläiset eivät silloin (vielä) syöneet sieniä ja nimittivät niitä madonlakiksi.
LöschenPersoonallinen yhdistelmä. Olen vähentynyt riisin syöntiä, mutta voisin kyllä kokeilla tätä - tosin "oikeilla" mustikoilla.
AntwortenLöschenKyllähän ne "oikeat" mustikat marjana parempia ovatkin
LöschenOnpa erikoinen sekoitus. Ei tulisi mieleenkään laittaa tuollaista ja tuskin laitankaan. Mutta söisin kyllä, jos eteeni osuisi - vain uteliaisuuttani.
AntwortenLöschenVanha viisas Einstein sanoi, että on helpompi hajottaa atomi kuin ennakkoluulo. Kyllä täytyy tosin myöntää, että mullakin oli vähän ennakkoluuloja tuon yhdistelmän suhteen, mutta onneksi ei sentään niin paljon, etten olisi suostunut maistamaan ja se kannatti!
LöschenEi nyt heti ensimmäiseksi tulisi mieleen laittaa mustikoita risottoon. Mutta uskotaan että toimii.
AntwortenLöschenVarmaan ihan viimeiseksi olisi mulle tullut mieleen, mutta toiset osaa olla kekseliäitä.
LöschenEnsin mä ajattelin, että ei kai...vaan mikäpä ettei. Mustikoita meillä on pakastimet pullollaan, samoin kanttarelleja on, joten ehkäpä kokeilen minäkin. Kiitos reseptistä. Mielenkiintoinen....
AntwortenLöschen