Donnerstag, 7. November 2013

Omania ja ekumeniaa

Huomenna vaihdamme marraskuisen pihamme, jossa jouluruusu on avaamassa nuppuansa ja on vielä aika vihreää


aivan toisenlaisiin maisemiin ja väreihin


kuva täältä

Housesitteriksi löytyi Allumiehen serkku M., joka sairastui reilu vuosi sitten agressiiviseen rintasyöpään ja kävi läpi kamalat hoidot, jotka jouduttiin sivuvaikutusten takia lopettamaan ensiaikaisesti ja jonka avopuoliso 12 vuoden ajalta päätti lähteä samaan aikaan toisen naisen luokse.
M. ei pystynyt tekemään pitkään aikaan töitä ja eli sairaskassan vähänpätöisellä tuella ja asuu edelleen vastaanottonsa (on puheterapeutti) odotushuoneesta erotetussa nurkassa patjan päällä eikä voi tietenkään laittaa siellä ruokaa tai ripustella pyykkiä kuivumaan. Hän aloitti vuoden tauon jälkeen työt syyskuussa, mutta tietenkin menee jonkin aikaa ennenkuin saa taas tarpeeksi potilaita. Välillä oli uhka menettää sairaskassojen antama lisenssi, joka peruutetaan, jos ei hoida tarpeeksi potilaita. Jos hän olisi menettänyt lisenssin, uutta ei olisi saanut entisiin tiloihin, sillä ne ovat toisessa kerroksessa eikä talossa ole hissiä ja uusien lakien mukaan lisenssi annetaan vain tiloihin, joihin pääsee myös pyörätuolilla. Onneksi lisenssi kuitenkin säilyi ja potilaita alkaa vähitellen taas tulla. Rahat on kyllä menneet vastaanoton vuokriin ja elämiseen ja tällä hetkellä hän elää evankelisen kirkon korottomalla lainalla, mikä on esimerkillistä ekumeniaa, sillä M. on katolinen. Hän halusi kuitenkin jutella ongelmistaan naisen kanssa ja meni lähimpään evankeliseen kirkkoon naispapin puheille ja sieltä ei löytynyt neuvoa pelkästään sielua koskeviin ongelmiin vaan myös taloudellisiin.
Joillekin on tässä maailmassa annettu vähän liian raskas taakka. Eipä meidän tarvinnut kahta kertaa kysyä, olisiko tyttö halukas asumaan meidän talossamme talonvahtina lomamme aikana.

Kommentare:

 1. Hyvää ja turvallista matkaa "aivan toisenlaisiin maisemiin ja väreihin"!

  Housesitter M:lle toivon sydämestäni kaikkea hyvää, ihan parasta, raskaan elämänvaiheen jälkeen. Mukavaa, että olette hänen tukenaan <3

  AntwortenLöschen
 2. Tuolla(kin) voisi olla kiva kayda mutta taitaa olla Israelin leimat passissa vahan haittana.

  Helpompaa tulevaisuutta housesitterillenne!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Enpä osaa sanoa, miten tarkkaan tutkivat passia. Mulla on hyvä, kun on kaksi passia, voi valita.

   Löschen
 3. Olipas siinä tytöllä tarina. Kyllä se monesti siltä tuntuu, että elämässä annetaan eri mitalla eri ihmisille. Hyvää matkaa teille. Onhan se mukava tietää, että koti on sillä aikaa hyvässä hoidossa.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niinhän se on, että sairauskin olisi riittänyt ja olisi ollut kiva, jos avokki olisi istunut sängyn vieressä, kun heräsi nukutuksesta ilman rintaa.

   Löschen
 4. Ooh,teillä on taas niin hieno matka edessä!
  Ja olipa raskas tarina serkulla,mutta hän varmaankin voi hieman rentoutua siellä teidän luonanne housesitterinä:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ollaan kuultu niin paljon positiivista Omanissa käyneiltä, että päätettiin mekin mennä sinne, kun lentoaikakin on "vain" kuusi tuntia.

   Löschen
 5. Oikein hyvää matkaa und gute Erholung. Talonne tiedätte nyt olevan hyvissä käsissä ja "talonmiehelle" myös alles Gute.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kiitos, jätän talkkarille lapun tai oikeastaan pitkän listan olen jo kirjoittanut ja siihen perään tulee sun terveiset.

   Löschen
 6. Oikein mukavaa ja turvallista matkaa teille toisenlaisiin maisemiin ja väreihin.

  Meillä on myös pakkaukset lopuillaan ja huomenna on kuuden tunnin lento lämpimään. Maisemat ovat sielläkin toisenlaiset, koska karulle, mutta kauniille tulivuorisaarelle olemme menossa.

  Pysäyttävä tarina serkku M:llä, hänelle kaikkea hyvää!

  AntwortenLöschen
 7. Toivottavasti serkkutytölle koittavat paremmat ajat. Kyllä toiselle tuntuu annetun liikaa kärsimystä ja tuskaa.

  Teille oikein hyvää ja antoisaa matkaa. Nauttikaa! Minun huominen junamatka kohti kaamosta kestää enemmän kuin teidän lento. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Se syöpä on aivan kamala, mutta tuntuu, että tyttö suree enemmän suhteen päättymistä, reppana.

   Löschen
 8. Kyllä on ollut rankkaa tuolla sukulaisellanne. Onneksi hän saa nyt majoittua hetkeksi teille! Oikein hyvää lomaa!

  AntwortenLöschen
 9. Tuntuu että syöpä tulee joka suunnasta. Kun kaikenikäiset sairastuu mutta onneksi monet parantuukin. Kaikkea hyvää sille tytölle ja hyvää matkaa teille.

  AntwortenLöschen
 10. Onpa kova tarina...

  Allu, katsoppa, mikä sua odottaa mun blogissa;)

  AntwortenLöschen