Mittwoch, 6. November 2013

En voinut vastustaa

kun kaupassa tuli vastaan tämä possu ja tonttu. Nyt ne ovat kyllä jo piilossa ja tulevat esille ensimmäisenä adventtina.

20 Kommentare:

 1. Mahtaako olla tanskalaisia nissejä, mutta made in China? Nättejä kuitenkin ja niin muodikkaita, "nordische Weihnacht". Jokunen vuosi sitten ei tonttuja etelä-Saksassa näkynytkään - paitsi suomalaisten joulumyyjäisissä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Leikin, että ne on Made in Denmark, vaikka ei sitä nykyään koskaan tiedä. Meinasin ostaa keittiöön Grohen hanan, mutta se olikin jo Made in China.

   Löschen
 2. Aika ihana possukynttelikkö! Ja minä näin eilen täällä herkkukaupassa jo joulupukkisuklaita (viim.postaukseni)

  AntwortenLöschen
 3. Kiva asetelma! Kiva myös kertoa opiskelijoille, että nordische Weihnacht on muodikasta. (Minulla on tapakulttuurin luentosarja uusille opiskelijoille). Nyt on kyllä pakko mainostaa takuulla made ja design in Finland tonttuja täältä: http://www.etsy.com/listing/164994470/anton-a-scandinavian-tomte?ref=shop_home_active
  Ostin viime syksynä ison (noin 40 senttiä pitkän) Paavo-tontun, jonka nimen vaihdoin Pauliksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä olisin antanut sen olla Paavo. Meilläkin on käsintehty suomalainen tonttu, olen ostanut sen täkäläisen suomalaisen seurakunnan myyjäisistä.

   Löschen
  2. No en kyllä halua Väyrystä, vaan Pauli oli isäni nimi!

   Löschen
 4. Ei noita voikaan vastustaa. Minä kaivoin salaa jo joulukirjat hyllystä. Nyt vielä varovaisesti fiilistelen, mutta marraskuun lopussa päästän itseni irti. :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minäkin tässä yksi päivä kurkkasin jo Koiramäen joulukirkkoon.

   Löschen
 5. On ne niin söpöjä nuo possut ja Paavot ja muut tontut. Viime viikolla keramiikassa tein ensimmäisen tonttutytön, hiukan hassulta tuntui.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No eihän tässä ole kuin runsas kuukausi jouluun, kyllä se aika menee taas nopeammin kuin luulis.

   Löschen
 6. Ihanat! Pianhan tontut alkavat hiippailla nurkissa...

  AntwortenLöschen
 7. Mä oon yrittänyt nyt kolme (!) vuotta ostaa juuri tuota samaa possua, mutta punaisena. Joka ikinen vuosi oon ensin katsellut sitä kaupassa ja todennut, ettei ole mitään järkeä ostaa adventtisikaa marraskuun alussa. Sitten ne onkin myyty loppuun. Josko tänä vuonna onnistaisi! Mies ei kyllä ymmärrä, miten possu liittyy jouluun tahi adventtikynttilöihin, mutta aukoton perusteluni on että tietenkin liittyy ja että meillä oli kotonakin adventtipossu kun olin pieni.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Possu ei todellakaan normaalisti kuulu saksalaiseen jouluun, mutta olen huomannut, että aina useammat ovat innostuneet ja saksalainen ystäväni osti myös tuon possun punaisena ja toinen saksalaisperhe leipoo possumuotilla pipareita, joten on se joulusika ilmeisesti valloittamassa maailmaa.

   Löschen
 8. Sinäkin Brutukseni....jouluvimma näyttää olevan tarttuvaa lajia. Minä en vielä ole päässyt noin pitkälle. Possukynttelikkö on kuitenkin hauska, etenkin kun tuo tonttunen tuossa edessä sitä vartioi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Syyskuussa en vielä tykkää joulusuunnitelmista, mutta näin marraskuun puolella joulua voi jo pikkasen ajatella.

   Löschen
 9. Pitäiskö Juice Leskisen joululaulu "Sika" kääntää saksaks?

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hihi, englanniksi se on näköjään jo käännetty.
   http://lyricstranslate.com/en/sika-pig.html-0

   Löschen