Donnerstag, 28. November 2013

Täällä leivotaan tonttuja

ehei, eihän nämä mitään tonttuja olekaan, nehän on niitä berliiniläisiä liikennevaloukkeleita eli Ampelmännchen, mutta näköjään yksi tonttu on jo käynyt salaa syömässä yhden. Näiden lisäksi leivoin tähtiä, possuja ja sydämiä ja ensi viikolla on lusikkaleipien vuoro.


Allumies  innostui paistamaan lemppareitaan eli perinteisiä saksalaisia Zimtsterne eli kanelitähtiä. Kuvassa ne ovat vielä paistamattomia ja ilman valkuaiskuorrutusta. Niiden annetaan kuivua yön yli ja aamulla sitten paistetaan. Samantyylinen resepti löytyy tästä. [KLIK]


18 Kommentare:

 1. Nyt sitten vain vihreä sokerikuorrutus ukkeleille! Kanelitähdet ovat varmaan maukkaita, kun niissä on sitä mantelijauhetta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Niin kai se pitäisi laittaa, mutta kun minä en kuorruta koskaan, niin äijät jäävät nyt ruskeaksi.

   Löschen
  2. Olisit leiponut sellaisen stop-ukkelinkin, niin tonttu olisi jättänyt nuo rauhaan:)

   Löschen
 2. Meidän kotitonttu on Leckermäulchen, sen suuhun uppoaa kaikki makea.

  AntwortenLöschen
 3. Leivoin satsin (suomalaisia) pipareita italialais-englantilaisille. Pààlle pieni nokare valkohomejuustoa ja muki glògià! Maistui kuulemamma oikein hyvàltà. Makoista pikkujouluaikaa sinnekin.

  AntwortenLöschen
 4. Meillä lapset taas syövät piparit vain kuorrutteella ja mielellään karkkikoristein. Minulle ei piparit enää oikein maistu. Mutta tortut sitäkin paremmin...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. No lapsille se kuorrutus ja koristelu onkin tärkeää.

   Löschen
 5. Ampelmännchen....niitä viime viikolla taas livenä ihastelin. Pipareina niitä meillä ei ole, mutta uusina heijastimina kyllä....hänellä vihree ja miulla tietysti punanen.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ampelmännchenit on kaikessa muodossa sööttejä ja parhaimmillaan kyllä liikennevaloissa, saa aina hyvän mielen, saisivat tännekin laittaa sellaisia.

   Löschen
 6. Ihania pipareita! Minä ostin valmiita töysäläisiä voipipareita, punastuu häpeästä. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täältä ei saa piparitaikinaa, joten on pakko tehdä itse eikä se ole edes vaikeaa.

   Löschen
 7. Ampel-ukkonen on myös oikein oiva heijastin. Täällä Ruotsissa - olen työmatkalla - on kaupat täynnä erilaisia pipareita, mutta en ple ostanut. Noita tähtiä vois tehdä jouluksi...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ai niin, sä oletkin Ruotsissa. Me lähdetään huomenna tuttuun hotelliin Pfalziin.

   Löschen
  2. Te olette kyllä oikeita kanta-asiakkaita! Hauskaa matkaa!

   Löschen
 8. Luulen, etten leivo pipareita tänä vuonna lainkaan. Mutta torttuja leivon. Jo huomenna. Tästä se alkaa, joulun valmistus.

  AntwortenLöschen
 9. Naminami mitä herkkuja :)
  Mä yritin etsiä Ikeasta piparitaikinaa, mutta ei ollut?! Olin ihan ihmeissäni. Itse en jaksa alkaa väsäämään ja paikallinen, jos sellaista löytyisi kaupasta, ei varmaankaan ole niin makeaa ja rapeaa kuin Ihan Oikeat Piparkakut...

  AntwortenLöschen
 10. Ihan menee tontuista nuo liikennevaloukkelit. Sveitsiläiset pikkuleivät vaikuttaa hyviltä ja helpoilta tehdä, taidanpa kokeilla.

  AntwortenLöschen