Mittwoch, 25. Dezember 2013

Aattona pöydässä

Aatonaattona naapurit (valitettavasti) kaatoivat kauniin ja korkean puun, jonka suomalaisen nimen sain vasta nyt selville, nimittäin hemlokki. Siinä on kauniit neulaset ja pienet söpöt kävyt ja otin siitä muutaman oksan maljakkoon ja pöydän koristeeksi. Joulupöydän hienoin koriste oli tietenkin tuo Clarissan tekemä punainen huopatähtiAperitiivin kanssa tarjosin keitetyn punajuuren palasia, joiden annoin yön yli maustua balsamicossa. Päälle tein Suomesta mukana tuodusta lämminsavulohesta ja ranskankermasta tahnaa. Ostin kerran muistaakseni Ranskasta tuollaisia appetizerlusikoita ja ne sopivatkin hyvin tarjoiluun.


Toisena oli paahdettuja paahtoleipäsydämiä vuohentuorejuuston ja hunajan kanssa.


Jälkiruoka oli se, josta taisin jo aikaisemmassa postauksessa mainitakin eli pipariparfait marsipaanikynttilän kanssa, tosi helppotekoinen ja hyvän makuinen jälkkäri. Mandariinit kuorin ja kuorin sitten vielä ne lohkot, siinä oli kyllä aika homma, mutta vihaan purkkimandariineja.

17 Kommentare:

 1. Oi nami,nyt tuli kyllä nälkä! Ja oikein hyvää joulun jatkoa Allu!

  AntwortenLöschen
 2. Mitä herkkuja, mikä kattaus, mikä ilo silmälle! Ja tuo liinakin on niin upea!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Rakkain liinani, se menee pesukoneesta rumpukuivaajaan ja sieltä suoraan silittämättä pöydälle.

   Löschen
 3. Todella juhlallista! Makeaa mahan täydeltä ja iloa silmälle. Sinä olet taitava herkkujen valmistaja!

  AntwortenLöschen
 4. Hyvältä näyttää! En pistäisi pahakseni, jos täällä näkyisi useammin näitä ruokajuttuja resepteineen :)

  AntwortenLöschen
 5. NAM! miksiköhän puun kaatoivat, enpä ole minäkään ennen tuollaista nimeä kuullut. Sattumalta itse maistoin tavallaan punajuuria balsamicossa kun ruuttasin sitä rosollin päälle eilen - oli (ihan hiljaa ja varovasti kuiskaan) sitä perinteistä etikalla maustettua kermavaahtoa parempaa... Mitä parhainta Tapanin iltaa ja välipäiviä Allulaan

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Liian iso puu pienellä tontilla, mutta meitä harmittaa, kun tykätään katsella naapureiden puita. Niiden kirsikkapuuhan kasvaa meidän puolelle, mutta ihan kaunis kun kukkiii ja saadaan poimia kirsikat.

   Löschen
 6. Olipas kaunis ruoka! Ilo silmälle ja varmaan myös vatsalle!

  AntwortenLöschen
 7. Allu, upea pöytä kaikkineen! Minä olen ruvennut vetämään vähän mutkia suoriksi, kun nuoremmat ystävättäret ovat opettaneet ja teen eräänkin mandrariiniherkun purkkihedelmistä;) En myöskään enää tekisi lanttulaatikkoa alkaen multaisista lantuista, jotka pitää kuoria, vaan ostaisin valmiin soseeen, mutta kun meillä ei enää laatikoita ole muita kuin se hämäläinen imelletty perunalatikko.

  Hemlokki on yksi kauneimpia puita (tai pensaita), mitä tiedän, mutta se ei tietääkseni selviä Keski-Suomen korkeudella, Etelä-Suomessa kylläkin. Ymmärrän hyvin harmistuksesi...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Suomesta taitaakin saada paljon esivalmistettuja ruokia ja mulla on täällä joskus vaikeuksia suomalaisten reseptien kanssa. Hemlokki on nätti, joten niin siro ja kivat pienet kävyt. Itselläni on sellainen ruukussa eli vain puolen metrin korkuinen.

   Löschen
 8. Vau mitä ihania herkkuja sinun "ravintolasta" saakaan!

  AntwortenLöschen