Montag, 30. Dezember 2013

Päivän juurekset

Sää on viilentynyt, ei ollutkaan enää +12-14C, vaan vaivaiset kuusi astetta, mutta muuten ihan kiva päivä. Iltapäiväkävelyllä ohitimme golfkentän


ja tien toisella puolella olevan valtavan ison rehujuureskasan.


Enpä tiedä, keksikö Allumies noista juureksista idean, mutta hän ehdotti yhtäkkiä jotain aivan uskomatonta:
jospa kokeiltaisi hänen lehdessä näkemäänsä reseptiä, johon tulee uunivuokaan mm. lanttu- ja päärynäviipaleita ja lopuksi päälle pekonia tai kinkkua ja juustoa. Sitä nyt sitten syötiin illalliseksi, söihän sitä,  mutta kyllä minä suomalaisesta lanttulaatikosta enemmän pidän.


15 Kommentare:

 1. Ruoka ainakin näyttää kivemmalle kun lanttulaatikko:).

  AntwortenLöschen
 2. Tuhtia ruokaa. Jos olisimme lihansyöjiä, jättäisin pois joko kinkun tai pekonin. Lanttua ja päärynää on kaapissa, ehkä tuosta voisi kehitellä jonkun variaation. Jouluksi tein lanttulaatikkoa valmiista soseesta. Ei ollut ollenkaan hyvää, vaikka sose oli pelkkää lanttua.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siinä oli lanttu- ja päärynäviipaleita ja vähän kasvislientä ja kermaa ja paljon lehtipersiljaa ja lopuksi sitten grillin alle. Alkuperäisreseptissä oli camembertia juustona, mutta meillä oli emmentaalia, joka piti käyttää pois ja laitoin sitä.

   Löschen
  2. Kiitos! Tuohan jo riittää herkulliseen lanttuvuokaan. Juustoilla vain vaihtelua tyyliin "mitä nyt sattuu kaapissa olemaan". Aitoa lanttulaatikkoakin pitää kyllä vielä saada, ehkä loppiaisena.

   Löschen
 3. Ihanaltahan tuo ainakin näyttää:)

  Mukavaa vuotta 2014 ♥!

  AntwortenLöschen
 4. Mitä Allumies piti siitä, "vanha" lantun ystävä? :)

  Meillä syötiin illalla juustoja ja hedelmiä, oli vielä syömässä.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Itsehän tuota ehdotti ja sanoi, että ei se lanttu nyt niin kamalaa olekaan. Sillä on ollut jotenkin sellainen käsitys, että lanttulaatikkoon tulee rusinoita, mutta nyt taitaa tajuta, että maksalaatikkoon niitä tulee. Kyllä se rusinoista muuten tykkää ja täällähän tehdään reininmaalaista hapanpaistia, johon tulee rusinoita kastikkeeseen, jossa on muuten myös piparia mausteena eli ihan hyvin se voisi maksalaatikostakin oikeastaan tykätä.

   Löschen
 5. Tuhtia ruokaa, sanoisin minäkin. Minä jäin tänä vuonna kaipaamaan lanttu- ja porkkanalaatikkoa, kun tein niiden sijaan juureslaatikkoa, eikä siitä tullut lainkaan joulunmakuista.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lanttulaatikko on mulle oikeastaan suomalaisista joulusapuskoista rakkain.

   Löschen
 6. Joku on ainakin kiskonut maasta hyvän sadon. Homejuusto olisi voinut antaa tuohon mukavan makusäväyksen, kinkut olisi voinut jättää pois, päärynä lantun kanssa kuulostaa mielenkiintoiselta ja kokeilemisen arvoiselta elämykseltä.. mutta kyllä lanttulaatikko silti on ihan kaikkein parasta.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä on täällä valitettavasti kaksi osakuntaa, joista se toinen ei voi sietää homejuustoa ja toinen (=minä) rakastaa sitä yli kaiken.

   Löschen