Donnerstag, 27. Februar 2014

Akkavalta

Tänään on Weiberfastnacht tai meidän murteella Wieverfastelovend, päivä, jolloin naiset ottavat vallan ja katukarnevaalit alkavat. Naisilla on sakset mukana ja he saattavat leikata vaikka täysin vieraalta mieheltä kravatin. Työpaikalla monet liituraita-asuisetkin pomot tulevat tänään ilman krakaa töihin tai monet laittavat kaulaan jonkun vanhan krakan, jolle ei ole enää käyttöä. Suuri osa ihmisistä on pukeutunut naamiaisasuun. Tietyissä kaupunginosissa on karnevaaliviikon aikana lasikielto eli ihmiset eivät saa ottaa ulos mukaan lasipulloja. Julisteessa sanotaan, että Mehr Spass ohne Glas eli hauskempaa ilman lasia.

Kävin aamupäivällä nopeasti ostoskeskuksessamme ennenkuin sulkivat kaupat yhdeltä ja siellä oli jo aamusella iloista porukkaa juomassa kuohuviiniä.

Tämä elukka oli rahan tarpeessa.


Kotimatkalla kiepautin kirkon kautta kotiin (tulipa oikein k-kertomus). Sinne oli kirkkoaukiolle pystytetty teltta ja kova meno, musiikki soi ja ihmiset tanssivat.

Lapsille karnevaalit on tärkeä tilaisuus ja vanhemmatkin "lapset" palaavat kotikonnuille näiksi päiviksi. Tännekin odotellaan jo myös kovasti kummipoikaa Berliinistä, joka on tällä hetkellä vielä vanhassakaupungissa filmaamassa narreja.
Minun myönnytykseni tälle ns. viidennelle vuodenajalle on klovni, jonka olen saanut kauan kauan sitten Allumiehen työtovereilta lahjaksi.15 Kommentare:

 1. Kölle alaaf! Ja terkkuja kummipojalle. Hieno tuo klovni.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Jotenkin tykkään tuosta klovnista, se on muisto onnistuneesta illasta Allumiehen työkavereiden ja heidän vaimojen kanssa. Jännitin ihan kamalasti silloin sitä iltaa.

   Löschen
 2. Lapsilla ainakin on hauskaa, aidosti.
  Asiasta toiseen – johtuuko uudesta kamerasta, tai mistä, kun nuo sun kuvasi ovat nykyään niin selviä ja valoisia?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. En ole itse huomannut, mutta on siinä uudessa mallissa vähän valovoimaisempi objektiivi.

   Löschen
  2. Ajattelin vai, että sinulla olisi joku hyvä kuvausvinkki, kun omat sisäkuvani ovat jotenkin pimeitä. Pitäisi kai lukea nämä kameraohjeet, mutta kun ei huvita.
   Railakasta karnevaalihumua sinne edelleen;-)

   Löschen
 3. Onpas hauska juhla! Täälläpäin ollaan vähemman virallisia joten solmioita ei näe yhtä paljon kuin teillä mutta ihan kiva olisi leikata jonkun solmio poikki;D Meillä on karnevaalit vähän yli 2 viikon kuluttua,mutta jo nyt se näkyy joka puolella.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Muistan kerran kun vietiin yksi tuttu lentokentälle ja siellä oli Lufthansan luukun yläpuolella narussa iso joukko puolikkaita kravatteja. Ulkomaalaiset saattaa olla vähän hämmästyneitä, paikalliset tuntee asian ja monet miehet menee poolopuserossa töihin tai sitten vanhan krakan kanssa.

   Löschen
 4. Ihana tuo sinun klovnisi.Karnevaali-iloa Kölniin!

  AntwortenLöschen
 5. Onpas oivat kekkerit! Miksi pitää leikata kravaatti, liittyykö siihen joku tarina?

  AntwortenLöschen
 6. Mielenkiintoisia perinteitä teillä, karnevaaliriehaa kerrakseen :) Hieno klovni, ethän vain polta sitä humun päätteeksi :)

  AntwortenLöschen