Dienstag, 4. Februar 2014

Autokaupungissa ja vähän muuallakin

Kävimme viikonloppuna hakemassa automme Wolfsburgista, VW:n pääpaikasta. Jos täällä ostaa autokaupasta volkkarin, se tuodaan lisämaksusta paikalliseen autokauppaan tai sen voi itse hakea Wolfsburgista ns. Autostadt-"puistosta", joka muistuttaa melkein jo Disneylandia. Autostadtiin pääsee auton hakijat ilmaiseksi, turistit joutuvat ostamaan pääsylipun.


Asiakkaille annetaan tarkka kellonaika, milloin he saavat ottaa autonsa vastaan. Autot ovat odottamassa näissä kahdessa tornissa ja päivittäin asiakkaille toimitetaan sieltä n. 500 autoa ja se 363 päivänä vuodessa, vain joulu- ja uudenvuodenaattona paikka on suljettu. Volkswagen on Euroopan suurin ja maailman kolmanneksi suurin autofirma.

Odotushallissa on taulu, josta asiakas näkee tiettyyn aikaan nimensä ja portin, josta hän saa hakea autonsa.

Autostadtissa on maailman suosituin automuseo, tässä mm. vanha Bugatti, joka muistuttaa kovasti postivaunua sekä väriltään että muodoltaan.

Lapsille löytyy vaikka mitä ohjelmaa, mm. autokoulu, jossa he saavat harjoitella liikennesääntöjä. Tälle pikkutytölle tuli juuri ruudusta kiitokset, että hän osasi päästää jalankulkijat suojatien yli.

Autokaupungista löytyy useita hyviä ravintoloita ja luksushotellikin, sillä yleensä sinne mennään kotipaikkakunnalta junalla ja ollaan hotellissa yö kunnes seuraavana päivänä ajetaan uudella autolla kotiin. Alueella saa mm. harjoitella maastoajoa tai treenata liukkaalla kelillä ajoa tai muita varmuusjuttuja. Logistiikka pelaa hienosti, jo Wolfsburgin asemalla on Welcome desk, jonne saa jättää matkatavarat hotelliin vietäväksi, palvelu toimii loistavasti.
Maisemat hotellista eivät olleet kovin kauniit eli ikkunasta näkyy VW:n tehdasaluetta, mutta sitäkin hienompi oli huone ja kuvan Spa, jossa oli pitkä uima-allas ulkona.

Eipä ollut ruuassakaan valittamista, ravintola on todella ansainnut tähtensä.♥ Siellä oli mukava tunnelma ja ihailin nuorta leppoisaa pariskuntaa, jotka olivat tulleet sinne 3v tytön ja 2kk vauvelin kanssa syömään herkkuja. Pikku-Johanna osasi niin hienosti käyttäytyä, istui suurimman osan ajasta kiltisti pöydässä ja maisteli ruokia ja välillä lähti sitten pienelle kävelylle, mm. esittelemään meille lilaa mekkoaan ja kertomaan nukkuvansa yön iiiiisossa sängyssä. Vauva kitisi kerran, sai pullosta ruokaa ja nukahti uudelleen vaunuihinsa.

Paluumatkalla kotiin poikkesimme katsomaan Goslarin söpöä kaupunkia Harz-vuoristossa.

Sieltä jatkoimme matkaa ystävien luokse Göttingenin lähelle. Heidän ikkunastaan on komeat maisemat luontoon ja kuten kuvasta näkyy, siellä oli/on paljon talvisempaa kuin meillä.

Ihailen aina tätä ystäväni pullokokoelmaa, tällä kertaa kuva iltataivasta vasten.


Oli tosi kiva tavata kavereita pitkästä aikaa ja viettää pari päivää heidän tunnelmallisessa kodissaan hyvän ruuan ja viinin ja kivojen keskustelujen puitteissa. Kiitos vaan sinne!

35 Kommentare:

 1. Wolfsburgissa työskentelee yksi sukulaisemme ja olen kyllä kuullut millaista siellä on, mutten todellakaan osannut ajatella sitä noin hienoksi. Minusta tuntuu etten viihtyisi siellä. Enemmänkin miellytti guo Goslerin pikkukaupunki tai nuo Göttingin lumimaisemat. Siniset pullot sinistä taivasta vastaan tosi kivan näköisiä.

  AntwortenLöschen
 2. Onnea uuden auton johdosta ja onpa kiva paikka ,mistä hakea autonsa.Tuollaisesta en olekaan ennen kuullut!
  Ja herkkuaj sun kuvissasi!

  AntwortenLöschen
 3. Suurta ja komeaa. Herkullistakin. Kauniita pikkukaupunkeja matkalla, kelpasi sisäänajaa uusi auto, onnea!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minäkin puhuin siellä myyjälle sisäänajosta, piti mua varmaan keskiaikaisena. Ennenhän autot piti sisäänajaa, nyt on eka huolto 30000 km jälkeen.

   Löschen
 4. Onnea uudelle menopelille! Meininki Wolfburgissa kuulostaa saksalaisittain hyvin jarjestelmalliselta. :) Upeita ruokia kuvissa. NAM! Mutta minullekin enemman silmkarkkia oli tuo Gosler.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä siellä saksalainen järjestys pelasi, kaikki oli otettu huomioon.

   Löschen
 5. Tutun näköinen pullorivi. Taitaa olla samassa paikassa kuin se hieno Webkeller, jos en nyt ihan erehdy. Esittelyn arvoinen sekin.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Siellä on kangaspuita olkkarissa ja kellarissa ja Ruotsin kesämökissäkin jo muutama.

   Löschen
  2. Da hast du wirklich gut kombiniert, liebe Clarissa;-))

   Löschen
 6. Aika huima tuo autokaupunki, hyvin ovat osanneet hyödyntää kaiken mahdollisen ja tehneet jopa turisteja kiinnostavan paikan. Tosin tuo Goslar vaikutti paljon mielenkiintoisemmalle ja kauniimmalle. Turvallisia kilometrejä uuden auton kanssa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Wolfsburg on tylsä verrattuna Goslariin, mutta rikas kaupunki varmaan ,kun VW tuo varmaan paljon verotuloja.

   Löschen
 7. Turvallisia kilometrejä itseparkkeeraavalla ajopelillä. Kyllä siellä Harzilla on montakin somaa pikkukaupunkia, myös Itä-Harzilla. Harzilla on tullut käytyä monen monta kertaa mm. syömässä maailman suurimpia tuulihattuja "Sturmsäcke". Ja Göttingenissä vierähti 6 vuotta opiskelun merkeissä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
 8. No me nähtiinkin yhden kahvilan ikkunassa valtavan iso tuulihattu, en ollut ennen moista nähnyt.

  AntwortenLöschen
 9. Onnea uuden auton omistajille! Teitte hakumatkan Wolfsburgiin. Se olikin elämysmatka kaikkineen päivineen. Me just tänään maksettiin pankin kautta uusi automme kauppaan. Ostimme sen kaupasta, kun se oli just sellainen mitä oli suunniteltukin. Väri temmasi ja muukin varustustaso. Haemme uuden Beetlen ensi viikolla kaupasta, ja se odottaa autotalissa, kunnes sen huhtikuun alussa laitamme rekisteriin puoleksi vuodeksi. Mahdoittekohan Tekin hankkia Beetlen?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei ole Beetle, vaikka se oliskin ihan nostalgista entisille Kuplsn omistajille. Me tarvittiin vähän isompi eli Touran. Kuten Maikki tuossa sanoi, se tosiaan parkkeeraa itse itsensä, ei saa koskea rattiin, jos on se parkkiassistentti päällä, tuntuu vähän ihmeelliseltä.

   Löschen
 10. Vautsi mikä autonostoelämys! Melkein kannattaa ostaa uusi auto jo tuon takia. :-)

  Muistan kun me ostettiin uusi auto, niin meidät vietiin autoliikkeen takaosassa olevaan pieneen huoneeseen, jossa luovutettiin uudet autot. Jotenkin vähän hämärää touhua. Mutta toisaalta olihan sekin parempi kuin ei mitään - ainakaan ei tarvinnut pakkasessa seisoa. :-)

  AntwortenLöschen
 11. Meillä lapset tykkäävät Europa-Parkista ja Heide-Parkista. Mieheni haluaisi aina tuonne autostadtiin. Kerran on siellä käynyt ja siltä reissulta kamerassa ei sitten muita kuvia ollutkaan. On kuulema upea paikka. Mieheni suurin haave onkin, että pääsisi hakemaan sieltä joskus auton :)

  Sirkku

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Lapsille ja autoista kiinnostuneille miehille tuo paikka on näkemisen arvoinen ja siellä oppiikin paljon. Lapsille oli pizzeria, jossa he saavat päällystää pizzan niinkuin haluavat ja siinä oli paljon erikorkuisia tuoleja, että kaikki syöjät istuvat samalla korkeudella. Monet menee tuonne tosiaan ihan ilman auton ostoakin. Siellä oli mm. ollut juuri Holiday on Ice-tyylinen show.

   Löschen
 12. Onnea uudelle autolle! Mielenkiintoista miten tylsinä pidetyt saksalaiset saavat auton hankinnasta noin hienon elämyksen aikaiseksi. ;-)

  Upea yksityiskohta tuo pullohylly.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. On se tosiaan aika show, en tiennyt itsekään. Mutta organisatio oli loistava ja palvelu hyvä.
   Mäkin ihailen aina tuota pulloriviä ja nyt se oli illan sinessä vieläkin hienompi.

   Löschen
 13. Itsensäparkkeeraava auto. vau. Sille olisi ollut Istanbulissa tarvetta. Tosin mietin, että olisiko autokaan voinut selvitä täällä lommoitta omin avuin?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minä en osaa parkkeerata, kamalinta on parkata vasemmalle puolelle katua ja siellä vielä osittain korkealle jalkakäytävälle niinkuin täällä on usein tehtävä.

   Löschen
 14. Näyttää tosi upealta paikalta. Meidän perhe kuuluu ehdottomiin MB -kuljettajiin, joten nuorin odottaa, että valmistuessaan pääsee kanssani Stuttgartiin tutustumaan auton museoon. Olen luvannut jokaiselle oman matkan valmistumisen kunniaksi. Esikoinen haluaa Lontooseen, mutta vielä ei ole ehditty käydä. Hänen opiskelunsa ja taloudellinen tilanne täytyy saada ensin paremmiksi.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä oli miehellä vain kerran MB työsuhdeautona, muuten Audi ja nyt haluttiin auto, jossa istutaan vähän korkeammalla. Sellainen olisi kai myös Mersun A tai B-luokka, mutta MB on aika kallis, vaikka ei volkkarikaan halvimmasta päästä ole.

   Löschen
 15. Me käytiin pari vuotta sitten Dresdenissä katsomassa sitä VW:n tehdasta, jossa tehdään luksus-Phaetoneita. Olin jo siellä aika vakuuttunut autojen luovutuksesta uusille omistajilleen, siellä oli muistaakseni kokonainen pieni torni, jossa luovutusprosessi oli kolmessa eri kerroksessa (vai oliko kahdessa ekassa tilaus ja vikassa luovutus, kuka näitä muistaa. Joka tapauksessa muistan, että kertoivat, että luovutushetkellä auto on jonkun samettiverhon takana, ja verho avataan fanfaarin soidessa). Toki hintaluokkakin on vähän eri... Meitä kierrätti tehtaassa pari tuntia tummaan pukuun pukeutunut herrasmies eikä missään näkynyt pölyhiukkastakaan. Enpä olisi ajatellut näkeväni autotehdasta, jossa lattiat ovat parkettia ja työntekijöillä on vitivalkoiset haalarit ;)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Phaeton pelaa varmaan ihan eri liigassa kuin toi meidän Familienkutsche, joka ei ole mikään hienosteluauto vaan kätevä.

   Löschen
 16. No jo on show saada oma uusi auto itselleen :D Hieno paikka kyllä, ei voi väittää vastaan.
  Onnea uudesta menopelistä! :)

  AntwortenLöschen
 17. Vai tylsinä pidetyt saksalaiset ?!? Siinä taas syvälle juurtunut klisee. Jos ei saksalaisia tunne voi niin luullakin. Saksalaiset ovat vähintään Euroopan huumorintajuisinta ja hauskinta porukkaa, eivät sellaisia omaan napaan tuijottajia tai rajojaan vahtivia kuten eräät. Oli vaan ihan pakko...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aika paljon olen huomannut oleva ennakkoluuloja saksalaisia kohtaan. Monen suomalaisen ei tulisi mieleenkään matkustaa Saksaan , lähtevät mieluummin ns. etelään, Kanarialle jne, vaikka Saksassa riittäisi paljon hienoa katsomista. Was der Bauer nicht kennt, das frisst er nicht, sanoo saksalainen sananlasku eli maalainen syö vain sitä mitä tuntee.

   Löschen