Donnerstag, 13. Februar 2014

Luostarissa oluella

Olimme pari päivää ystäviemme luona Baijerissa ja maanantaina patikoimme läheiseen Andechsin luostariin oluelle ja syömään ns. Brotzeit kuten piknikkiä kutsutaan Baijerissa.Säätiedotus oli luvannut fööniä ja aurinkoa, mutta valitettavasti se ei pitänyt aivan paikkaansa, mutta silti oli ihan kiva kävelyilma.


Luostarista saa ostaa olutta ja myös sekä lämmintä ruokaa että näitä tyypillisiä Brotzeit-tarpeita eli Brezel, Obatza, purjotuorejuustoa, sylttyä, erilaisia makkaroita jne. Sinne saa viedä myös omat eväät mukana ja ostaa vain kyytimieheksi juotavaa. Viereiseen pöytään istahti vanha pariskunta, nainen levitti pöydälle punavalkoruudullisen pöytäliinansa ja otti esille retiisejä, leipää ja juustoa sillä välin kuin mies haki puolen litran olutkolpakot.
Kuvan olut on ns. Winterbier eli talviolutta, jota valmistetaan vain "zwischen Martini und Josefi" eli 11.11. -19.03. välisenä aikana (Martin päivä/Joosefin päivä).


Kapakassa on paljon kanta-asiakkaille varattuja pöytiä. Esimerkiksi tämä  pöytä oli varattu "niille, jotka istuvat siinä aina perjantaisin kuudesta alkaen".Monet haluavat juoda oluensa aina samasta omasta kolpakosta ja sellainen on mahdollista säilyttää lukkojen takana. Säilytyskolot ovat kuitenkin hyvin kysyttyjä, sellaisen saattaa hyvällä onnella saada, jos joku kuolee ja säilytyskolo vapautuu.


Alhaalla ei ollut yhtään lunta, mutta kuten kuvasta näkyy, luostarin mäeltä näkyy Alpit ja niiden lumipeitteiset huiput.


18 Kommentare:

 1. Tulimme äsken iltalenkiltä ja kun näin tuon Brezel-kuvan tuli jano ja suolaisen nälkä. Alpit ovat niin upeita, mutta lähietäisyydeltä jotenkin pelottavia mahtavuudessaan – ainakin tällaiselle rannikon asukkaalle.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä olikin hyvää sekä Brezel että juustot. Ja ne, jotka söi makkaraa ja sylttyä, kehuivat niitäkin.
   On ne vuoret tosiaan joskus aika pelottavan näköisiä. Olisivat näkyneet paremmin, jos olisi fööni riittänyt tuonnekin, mutta se pysyi ihan vaan Alppien reunalla.

   Löschen
 2. Ihana paikka! Ja nam, mullekin tuli nalka! Upeat maisemat luostarinmaelta. :)

  AntwortenLöschen
 3. Niille, jotka istuvat siinä perjantaisin kuudesta alkaen. Ihan huippua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eiks olekin hyvin sanottu, oli ihan pakko ottaa kuva.

   Löschen
 4. Kiitos kivasta postauksesta ja oikein hyvää ystävänpäivää!

  AntwortenLöschen
 5. Hyvää ystävänpäivää sinulle! Kaunis postaus jälleen kerran. HK

  AntwortenLöschen
 6. Ihana paikka! Tulee vanhat hyvät ajat mieleen! Hyvää Ystävänpäivää!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tuolla ei ollut lunta, mutta Hochschwarzwaldissa oli vähäsen

   Löschen
 7. Mahtava paikka ja hyvännäköistä ruokaa!
  Ihanaa ystävänpäivää Sinulle!

  AntwortenLöschen
 8. Luostarit on ihania paikkoja ja tuo kyseinen aika metka paikka. Kun vielä voi yhdistää siihen patikoinnin, niin en paljon parempaa tekemistä keksisi. Hyvää ystävänpäivää "vanhalle" blogiystävälle!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ei tuossa olisi välttämättä tarvinnut noita lainausmerkkejä.♥

   Löschen
 9. Kyllä noissa maisemissa olisi taas kiva vaeltaa ja ehkä vähän korkeammallakin! Hauskoja yksityiskohtia nuo kantispöydät ja omat kolpakot.

  Mukavaa viikonloppua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli uutta mullekin nuo omat kolpakot, en ollut ennen huomannut tai me ollaankin kai istuttu aina ulkona, kun ollaan tuolla oltu.

   Löschen