Freitag, 21. Februar 2014

Paprikacappuccino

Kelpaisko paprikacappuccino?

4 punaista paprikaa
1 punasipuli
pala juuriselleriä
punainen chilipalko (ei kovin iso)
1 valkosipulinkynsi
1 dl kuivaa valkoviiniä
3,5 dl kermaa
7,5 dl kasvislientä
4 oksaa lehtipersiljaa
3 oksaa basilikaa

Leikkaa paprika ja selleri kuutioiksi.
Halkaise kuorittu sipuli neljään osaan.
Kuori valkosipulinkynsi ja pilko pieneksi.
Poista chilin siemenet ja leikkaa palko pieneksi.

Laita kattilaan 2 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl voita. Paista vihannekset.
Ripottele päälle 2 rkl sokeria ja anna sen karamellisoitua.
Lisää viini ja kasvisliemi ja keitä vihannekset pehmeäksi.
Pilko persilja ja basilika pieneksi ja lisää keittoon.
Lisää kerma ja soseuta keitto.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Vaahdota maitoa tai kermaa ja lisää keiton päälle.
Koristele basilikan lehdellä.
Guten Appetit!

12 Kommentare:

  1. Miksei, mutta ensin nyt otan ihan oikeaa kahvia kun sain yhden työurakan tehtyä ja siirryn kotiin. Mukavaa viikonloppua!

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Saksalaisille ei voisi tarjota tuohon aikaan enää kahvia, niiltä menis yöunet.

      Löschen
  2. Ohje kelpaa kyllä, kiitos vaan. On jo tallennettu.

    AntwortenLöschen
  3. Nami,tomaatticapuccinoa olen kokeillut mutta tuo paprikacapuccinokin kävisi,kiitos!

    AntwortenLöschen
  4. Joo, kyllä kelpais! Mutta mä en vaan edelleenkään ymmärrä, mistä cappuccinot saavat nimensä (olen joskus kokeillut sieni-sellaista), kun mulle tulee cappuccinosta mieleen vain kahvi.

    AntwortenLöschen
    Antworten
    1. Capuccino-sana tulee tietääkseni huppu-sanasta, saksaksi Kapuze, mikä siis tarkoittaa sitä päälläolevaa vaahtoa. Alunperin se on ollut kahvin kanssa käytössä, mutta muoti-ilmiö sitten kai keitoissakin.

      Löschen
  5. Näyttää herkulliselle, joten kyllä kiitos.

    AntwortenLöschen
  6. Voin kokeilla joskus. Laitan ylös.

    AntwortenLöschen