Montag, 17. Februar 2014

Tämän vuoden talvi

oli viime keskiviikkona, kun koukkasimme kotimatkalla Baijerista Schwarzwaldin kautta ja korkeimmilla paikoilla oli jonkun verran talvitunnelmaa.
Hotellimme oli lähellä St.Blasien-nimistä kylää, joka on tunnettu tuomiokirkostaan, jonka kupoli on Euroopan kolmanneksi suurin.


Kirkon vieressä on jesuiittojen internaatti, joka sai joku vuosi sitten negatiivista mainosta lasten seksuaalisen väärinkäytön takia.


Hotelli oli hieno ja hintava, mutta olimme ostaneet yöpymisen ja puolihoidon joku aika sitten edullisesti Travelzoon kautta, taisi olla jopa 50% alennus.
18 Kommentare:

 1. Edellisestä postauksesta päästyäni irti luulin, että nämä sisustuskuvatkin olivat jostain museosta. Siellä on niin paljon vanhaa nähtävää joka puolella kauniisti esilläkin vielä.

  AntwortenLöschen
 2. Apua! Sanattomaksi tässä menee, ei muuta voi.♥

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Clarissa sprachlos!? Es geschehen noch Zeichen und Wunder. :-)

   Löschen
 3. No eipä ole Schwarzwaldissakaan ollut paljon lunta. Aikoinaan kun tulin Saksaan, tulin Schwarzwaldiiin ja silloin oli kyllä todella paljon lunta. Mutta niin oli tutunnäköisiä maisemia noissa ensimmäisissä kuvissa,

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Meillä nyt ei juuri olekaan lunta, mutta tänä vuonna on muuallakin luonto unohtanut, että on talvi. Kalliokilpi näkyi kukkivan yhdessä pihassa tuossa naapurissa.

   Löschen
 4. Ihastuttavan näköinen tuo hotelli,tuollaiset saksalaiset talot ovat ihania:) Ja kirkkokin komea:)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Vanhat talot on usein niin paljon kauniimpia kuin uudet

   Löschen
 5. Ette tainneet enää sieltä käkikelloa ostaa? Kyllä tuolla lomaa viettäisi...

  AntwortenLöschen
 6. Onpas komea tönö. Ja Kristuskin roikkuu nurkassa!

  AntwortenLöschen
 7. Voiko lapsia käyttää seksuaalisesti jotenkin oikein, jos jesuiittojen internaatti sai julkisuutta väärinkäytöstä? :P

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Taidan olla ollut liian kauan pois Suomesta ja suomen kielen taito on ruostunut, kun käytän ilmeisesti vääriä ilmaisuja eli käännän paljon saksasta. Olisko seksuaalinen hyväksikäyttö parempi sanonta?

   Löschen
 8. "Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö" on ainakin Suomen rikoslaissa käytetty ilmaisu. Tosin ehkäpä saksankielinen vastine on parempi, koska väärinhän lapsiin sekaantuminen nimenomaan on.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Sana "hyväksi" kuulostaa meiikäläisestä jotenkin positiiviselta, mutta toki tiedän, että ei sesitä tuossa sanassa ole.

   Löschen
 9. Minustakin sana Missbrauch kertoo enemmän kuin sana hyväksikäyttö. Eihän sanota esim. alkoholin hyväksikäyttö vaan väärinkäyttö. No kai ne lakimiehet tietää, mitkä sanat on oikein missäkin.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hihi, alkoholin hyväksikäyttö. Kiitos päivän nauruista!

   Löschen