Sonntag, 2. März 2014

Huolensa kullakin

Karnevaalit ovat menossa täysillä. Tänään on esikaupunkien kulkueiden ohella keskustassa iso kaupunginosien, koulujen ja erilaisten ryhmien kulkue, jossa on kerran ollut mukana myös suomalainen seurakunta ja huomenna on kohokohtana Rosenmontagin eli ruusumaanantain virallinen karnevaalien juhlakomitean kulkue, jonka teemana on tänä vuonna "Zokunf, mer spingkse wat kütt" eli Tulevaisuus, me kurkimme, mitä on odotettavissa. Yli miljoonan ihmisen odotetaan taas tulevan katsomaan kulkueita.
Kauppiaat pelkäävät kovasti näyteikkunoittensa puolesta ja niinpä eilen näkyi kulkuetien varrella paljon miehiä hommissa rakentamassa suoja-aitoja. Esimerkiksi H&M oli varustautunut näin.


Nämä iloiset veikot näyttivät ihan harmittomilta, mutta antakaas olla, kun ovat päässeet vauhtiin. Humaltuneita hyväntuulisia brittejä näkyi kyllä jo eilenkin vaikka kuinka paljon.  Kun meikäläiset yleensä pakenevat kaupungista, muut tulevat kovinkin kaukaa nauttimaan karnevaaleista.

Kun me nyt kymmenien vuosien päästä olemme kerrankin kaupungissa karnevaaliaikaan, on lähes pakko lähteä naapureiden kanssa katsomaan paikallista kulkuetta ja sen jälkeen juhlimaan naapuriin. Paistoin tuliaisiksi aamulla pellillisen brownies ja pari peltiä kookospullia ja nyt mietin tässä, mitä ihmettä puen päälleni. Tukka on likainen, mutta sen voi peittää peruukilla ja jostain komeron pohjalta löytyi onneksi apuun kamalan iso vanha suomalainen t-paita, jossa on hyttysen kuvia ja tekstinä Finnish Air Force Supreme Air Control. Eli valmiina siis taisteluun.


Aivan erilaisia huolia onkin sitten idemmässä, kun katsomme Ukrainaan. Agit Propin laulu on taas ajankohtainen.


♥PEACE♥


13 Kommentare:

 1. Minulla tulee mieleen muistikuvat vuodelta 1968 Prahan keväästä ja siitä mitä ja miten Lieko Z. Prahasta kertoi "apuun tulleista" joukoista. Sodan kokeneet vanhempani ja muut olivat todella huolissaan.

  Mutta hauskaa iltaa ja Kölle alaaf!

  AntwortenLöschen
 2. Toivotaan nyt että löytäisivät ratkaisun ennen kuin on todella liian myöhäistä. - Ei varmaan kukaan tunne sinua tuossa naamiaisasussa?! Hauskaa köllealaafailua!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Alaaf! Voi olla, että pääsen filmiinkin mukaan, kun kummipoika filmasi Alaaf you-filmiin, joka tulee vuoden päästä elokuvateattereihin.

   Löschen
 3. Miulla on sama paita ja semmoinen piti hankkia aikoinaan yhdelle espanjalaiselle tuttavalle.

  Vuoden alusta suljettiin täällä Pohjois-Karjalan prikaati, joten tänne naapuri pääsee marssimaan esteettä, jos haluaa. Nykyinen hallutus kun vain haluaa puolustaa pääkaupunkiseutua.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Ehkä niillä ei ole aikaa tunkea sinne teille asti, kun ovat nyt hommissa etelämpänä.

   Löschen
 4. Tuu Lyoniin karkuun karnevaaleja, jos haluat rauhaa, täällä EI tapahdu MITÄÄN eikä juhlita mitään. Juhliminenkin on kai privaattiasia ja tulee suorittaa muiden katseilta piilossa. Ikkunoita ja muuta julkista, eli meidän yhteistä omaisuutta rikotaan riehuntaorgioissa vastustaen milloin mitäkin tai sitten ei mitään. Osotetaan mieltä paremman tekemisen puutteessa.
  Tommosen paidan tahtoisin minäkin.
  paskeriville

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Pariisiin piti lähteä Thalyksella, mutta kun säätiedotus uhkaili sateella, jäätiin tänne. Lyon on ihana paikka, sinne menisin ihan milloin vain, mutta ehkä nyt lennetään Provenceen, kun saadaan sieltä serkun asunto viikoksi Grassen seudulta.

   Löschen
 5. Sullahan on kiva pelleperuukki:D
  Meillä on 2 viikon kuluttua karnevaalikulkue täällä asuinkaupungissani,teema tällä kertaa latinalainen Amerikka ,ja suurin osahan siitä kulkueesta on lapsille suunnattu,joten humalaisia ei onneksi siellä näy;D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Eivät helposti tunnistaneet mua, mutta myöhemmin bileissä otin sen pois päästä, kun oli niin kuuma.

   Löschen
 6. ♪ ♫ ♪ Kaikki on vinksin vonksin....♪ ♫, kun Kölnissä on karnevaalit. Sopii hyvin tunnelmaan, että Allu on kuin Peppi Pitkätossu aikuisena.

  Voi tätä ihmisten hulluutta. Niin sopivat sanat Agit-Propilta laulussa!

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Täällä ei lauleta heikun keikun eikä vinksin vonksin vaan
   ♪ ♫ ♪ ♪ http://www.youtube.com/watch?v=21M6rFfph28 ♪ ♫ ♪ ♪

   Löschen