Montag, 3. März 2014

Alaaf you

Alaaf on Kölnin karnevaalien "sotahuuto" ja Alaaf you on Kölnin karnevaalista tekeillä olevan dokumenttifilmiprojektin nimi. Projektissa on mukana mm. kummipoika, joka oli eilen koko päivän filmikameran kanssa mukana katsomassa meidän kaupunginosamme kulkuetta. Lapsilla oli hauskaa, sillä kulkueesta heitellään karkkeja ja kukkakimppuja. Kuvassa oikealla ystäväni pikkupojat, jotka saivat varmaan ainakin kolme kiloa suklaata ja karkkeja.


20 Kommentare:

 1. Ihania kuvia, kiitos. Kaunis ilma teillä näyttää olevan. Helsingissä sataa räntää ja on harmaata. Kumpi ratsastajista on Allumies :)) ? Mukavaa viikkoa teille. HK

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Oli tosiaan komea ilma ja täksi päiväksi toivotaan myös, sillä tänään paetaan ystäväparin karnevaaleja Ahrin-joen viinialueelle vaeltamaan.. Ei ole Allumies vielä alkanut ratsastamaan ja tuskin alkaakaan. :-)

   Löschen
 2. Kun sinä punatukkaisena sekoituit joukkoon, niin onko sitten Allumies tuo punapartainen? Kirjavan iloista sakkia koko joukko.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Minusta ei ole ikinä kuvia, kun kamera on minun kädessäni eikä ole Allumiehestäkään tässä. Vasemmalla ylhäällä naapurimme ja oikealla alhaalla kummipoika tyttökaverinsa kanssa.

   Löschen
 3. Kyllähän miekin ensin luulin, että sinut on kuvattu punatukkaisena, mutta isolta (tietokoneen) ruudulta pystyi katsomaan tarkemmin kuin kännykästä.

  Odotan innolla tuota filmiä, pääsen varmaan tutustumaan siihen jotenkin?

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Tulee kai ensi vuoden lopussa ensin televisioon ja sitten myöhemmin vielä koko filmi elokuvateattereihin.

   Löschen
 4. Onhan siellä värikästä porukkaa. Ja meidänkin lapsille epäilemättä maistuisi kilotolkulla suklaata:).

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä täällä näki hienoja kostyymejä, mutta minä kun en kehtaa oikein kuvata ihmisiä.

   Löschen
  2. Voit Allu palkata minut seuraavan kerran kuvaamaan ihmisiä. Mie kyllä kehtaan ja varsinkin tuollaisissa juhlissa. :)

   Löschen
 5. Kirjavaa ja iloisennäköistä sakkia, olisivat hyvänä esimerkkinä täkäläisille. Täällä alkaa "kesäkarnevaalien" kulkuei kuihtua pois, koska kaikenlaiset ajoneuvot siinä ovat ottaneet liian suuren roolin. Jopa minä olin kerran mukana marssimassa, oli kaatosade, mikä sopi minulle. Muina kesinä olemme olleet pakomatkalla. Karkkeja täälläkin heitellään, lapset ne osaavat nauttia niin aidosti.

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Aloin tässä miettiä, että heitettiinkö penkkareissakin karkkeja, mutta en ole kyllä yhtään varma. Täällä heittelivät nyt muuten myös pesusieniä ja hammasharjoja ja pikku B 7vee oli kamalan iloinen saadessaan hammasharjan.

   Löschen
  2. Penkkareissa heiteltiin kyllä karkkeja, mutta ei me ainakaan sellaisia määriä heitelty, mitä nuo nykyajan abit. No riittääpä nyt sitten kaikille eikä tule riitaa siitä, kuka karkin sieppaa.
   Hammasharjat ovat siis näköjään lapsille aarteita. Meillä on kuva tästä nuorimmasta poseeraamassa ryhdikkäänä hammasharja ja -tahna käsissään.(Sai ne hammashoitajalta tarkistuksessa)

   Löschen
 6. Taidan olla melkoinen tosikko, kun karnevaalit lähinnä vain kauhistuttaa...mutta onhan niillä aikamoinen voima, kun saa ihmiset sankoin joukoin liikkeelle ja jopa juttelemaan ventovieraille ihmisille, milloinkas muulloinkaan suomalaiset ainakaan juttelisivat tuntemattomille :)

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Hirveän monet löytää täällä karnevaaleissa aviopuolison, silloin on niin helppo ilman estoja jutella vaikka kenen kanssa. Jostain syystä kaikki ovat hyvällä tuulella ja juttelevat keskenään.

   Löschen
 7. Hauska kuvasarja.Odottelenkin jo sitä meidän karnevaalia 16 päivä...

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Venetsia on ennen meitä ja te olette meidän jälkeen, niin sitä,karnevaalia vaan juhlitaan.

   Löschen
 8. Onko tuo kukkakimppujuttu uudempi ilmiö, kun en muista sitä?
  Jael, olin kerran Israelissa Purimin aikaan ja me todella nautittiin siitä.

  Maikki

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä niitä kukkia on aina ollut, sitähän huudetaan aina : Kamelle! Strüssche! (=Sträusschen).
   http://www.ksta.de/image/view/2012/1/20/16189102,12820850,dmData,Zug+in+Herkenrath01+%25281328118531056%2529.jpg

   Löschen
 9. Kiva karnevaalifiilis kuvissa. :) Ja mikas sen mukavampaa lapsille kuin saada namuja! Noh, kolmisen kiloa voi olla vahan liikaa ainakin vanhempien mielesta. HEH! :D

  AntwortenLöschen
  Antworten
  1. Kyllä ne karkit annostellaan, vaikka täällä ei tunneta karkkipäivää.

   Löschen